Autor Wątek: Corolla Prestige fotele  (Przeczytany 2100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ordek

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Prestige fotele
« dnia: 11 Sierpnia 2018, 18:19:24 »
Witam wszystkich,
czy ktoś może mi powiedzieć z jakiego materiału są boczki siedzeń w Corolli Prestige 2018. Zamierzam kupić ten model ale mam wątpliwości czy ten materiał na bokach siedzeń to nie jest przypadkiem tzw. skaj, który jak wiadomo nie wytrzyma próby czasu. Proszę o informacje użytkowników tej wersji Corolli.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT

Offline ordek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Prestige fotele
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Sierpnia 2018, 09:05:25 »
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,43026.msg602244.html#msg602244

Dzięki za info.
Byłem zdecydowany na Presige ale wystraszyłem się tej psuedo skóry i zamówiłem Comfort/Executive. Wg. mnie tą eko skórą Toyota  strzeliła sobie w stopę.

Pozdrawiam

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpnia 2018, 14:39:30 »
Ja jednak wziąłem prestige  z tą skórą czyli naturalna skóra same wstawki  główne a reszta jak ustaliliśmy imitacja czyli skaj.

Do chwili obecnej trzyma się dzielnie - a jak będzie dalej to zobaczymy - w każdym razie dobrze się prezentuje :)

Offline ordek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Sierpnia 2018, 20:16:03 »
Powiedz jeszcze (jeśli możesz) jak często zmieniasz samochody. Jak długo planujesz eksploatować obecne fotele.
U mnie ten czasokres wynosi ok. 8-9 lat i tyle planuję eksploatować nową Corollę. Poprzednio (jeszcze obecnie) też miałem Corollę (wersja SOL) i materiał na siedzeniach wytrzymał w stanie idealnym. Nie była to ani skóra ani eko skóra.

Pozdrawiam

pireus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Sierpnia 2018, 20:55:58 »
Poprzednio (jeszcze obecnie) też miałem Corollę (wersja SOL) i materiał na siedzeniach wytrzymał w stanie idealnym
Bo to był pewnie welur, nie do zniszczenia. Teraz tapicerki materiałowe są kiepskie.

Offline ordek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Sierpnia 2018, 21:35:48 »
Bo to był pewnie welur, nie do zniszczenia. Teraz tapicerki materiałowe są kiepskie.
[/quote]

Nie był to welur lecz jakiś inny materiał. Poza tym Corolla była wyprodukowana w Japonii - jeśli to ma jakieś znaczenie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Sierpnia 2018, 21:43:33 »
Ja miałem Lancera wyprodukowanego w Japonii, tapicerka welurowa nie do zdarcia. Po 12 latach w stanie idealnym

Offline ordek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Sierpnia 2018, 14:19:35 »
Czy Twoja Corolla jest z nawigacją?
Jeśli tak, to czy orientujesz się czy po gwarancji jest szansa na darmową aktualizację? Bo ceny w serwisie za tą usługę to jakiś absurd (600PLN).

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Sierpnia 2018, 18:09:26 »
Moja Corollka jest z nawigacją. Fakt ceny aktualizacji map po gwarancji powalają. Co będzie po gwarancji to zobaczymy -  jak zostawię autko dalej to może wymienię zestaw radiowy na coś bardziej rozsądnego z androidem :)
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2018, 18:15:36 wysłana przez czp »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl