Autor Wątek: Toyota Rav4 III 2007 2.0 VVTi bezpiecznik świateł pozycyjnych  (Przeczytany 11897 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AMARAV

• Gość
Odp: Toyota Rav4 III 2007 2.0 VVTi bezpiecznik świateł pozycyjnych
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Marca 2019, 20:33:25 »
radek4, dzięki za ostrzeżenie. Nie planowałem podłączać DRL pod tak newralgiczne miejsca. Wepnę się pod zasilanie zapalniczki i przeciągnę kabelek do komory silnika. Mam nadzieję, że takie podłączenie nic nie zakłóci w pracy silnika i pozostałych podzespołów.

AMARAV

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Marca 2019, 14:00:39 »
Witajcie,

Sugerowałem znajomemu, żeby podpiął się pod zasilanie zapalniczki, jednak kolega nie chce przeciągać kabla z komory silnika do wnętrza. Próbował, ale nie daje rady tego zrobić.
Pytanie jest takie, gdzie w komorze silnika znajdziemy + po stacyjce. Wiem, że najlepiej miernik w rękę i szukać, ale może już ktoś przerabiał ten temat i mógłby podpowiedzieć, albo wskazać miejsce, gdzie moglibyśmy znaleźć napięcie po przekręceniu kluczyka. Pacjent to Rav4 z 2007 roku w benzynie i automacie. Będziemy wdzięczni za informacje. 

AMARAV

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Marca 2019, 13:01:26 »
Zapytam Was jeszcze o schemat skrzynek bezpieczników i przekaźników w komorze silnika. Może ktoś dysponuje rozpiską, co do czego służy.
Niby dwie skrzynki pod maską, a nie ma skąd pobrać plusa po stacyjce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl