Autor Wątek: Koszt całoroczny Priusa lub innego samochodu  (Przeczytany 6717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Koszt całoroczny Priusa lub innego samochodu
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Sierpnia 2018, 18:29:21 »
Polacy nie mają kompletnie pojęcia ile kosztują ich samochody, dlatego dalej królują auta z korzeniami SS i turbosmrody. Jednak dla naszego narodu przede wszystkim trzeba się POKAZAĆ. Dlatego u nas statystycznie kupują auta nawet 2x droższe jak kogoś stać. Później serwisują u Miecia w warsztacie i opony używane 3mm to jak nówki sztuki ;)
Nasz naród ani nie potrafi liczyć, ani nie szanuje swojego czasu, ani innych. Codziennie mam kontakt z wieloma osobami, czasem idzie się załamać.

Jakby nie patrzeć i liczyć to osobiście od kiedy mam hybrydę odżyłem finansowo na eksploatacji. Na tyle, że po 4 latach mam uzbierane z zaoszczędzonych  $ w stosunku do poprzednich aut (też uważanych za mało psujące się) na 40% nowego yarisa hybrid :)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Sierpnia 2018, 06:12:54 »
A gdzie jest napisane że kupując auto trzeba kierować się wyłącznie jego spalaniem paliwa !!! :wallbash:
Rozumiem że pojęcie ,radość z jazdy ,przyspieszenie i szybka jazda ,to dla ciebie rzeczy niepojęte, bo nie da się tak tanio jeździć :wallbash:

Szkoda mi ludzi zapatrzonych w ,,szkocję,, ,ale rozumiem że oszczędzanie to ich cel życiowy. :wallbash: :wallbash:
 Dla twojej wiadomości wyobraź sobie że sa ludzie którz mają auta ,które palą nawet 15-25 litrów i maja to w d..... bo samochód to nie skarbonka do zbierania pieniędzy . Ma ułatwiać życie i to życie polepszyć  tak samo   jak picie , jedzenie, bawienie się............

Co do turbosmrodów , rozumiem że taki prawdziwy ekolog hybrydziarz ja ty , myślisz że akumulatory które masz w samochodzie są tak ,,ekologicznie,, wytwarzane jak pszczoła robi miód.
Benzyna na której  jeździsz to również śmierdząca ropa tylko przerobiona, i co myślisz ze z hybrydy z rury wydechowej woda mineralna leci!! :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2018, 06:27:30 wysłana przez darek60 »
RAV4 2.5 hybrid

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Sierpnia 2018, 07:48:53 »
Wszystko zależy ile km się rocznie robi, bywa że koszty eksploatacji są istotne i nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie skala robi swoje. Oczywiście jak mamy samochód do zabawy to koszty nie mają znaczenie. 

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Sierpnia 2018, 08:12:22 »
A gdzie jest napisane że kupując auto trzeba kierować się wyłącznie jego spalaniem paliwa !!! :wallbash:

Pewnie w okolicy napisu mówiącego, że można oszczędzać na paliwie, by kupić wymarzony znaczek pocztowy, pojechać na wakacje albo zrobić dobrze komuś innemu?

Szkoda mi ludzi zapatrzonych w ,,szkocję,, ,ale rozumiem że oszczędzanie to ich cel życiowy. :wallbash: :wallbash:

Pewnie innym szkoda tych, którym ciągle szkoda innych... :)

Dla twojej wiadomości wyobraź sobie że sa ludzie którz mają auta ,które palą nawet 15-25 litrów i maja to w d..... bo samochód to nie skarbonka do zbierania pieniędzy . Ma ułatwiać życie i to życie polepszyć  tak samo   jak picie , jedzenie, bawienie się............

Są też tacy, których pojazdy palą 100l/100km ale chyba nie o to chodziło?

Co do turbosmrodów , rozumiem że taki prawdziwy ekolog hybrydziarz ja ty , myślisz że akumulatory które masz w samochodzie są tak ,,ekologicznie,, wytwarzane jak pszczoła robi miód.
Benzyna na której  jeździsz to również śmierdząca ropa tylko przerobiona, i co myślisz ze z hybrydy z rury wydechowej woda mineralna leci!! :wallbash:

Jednak stosunkowo łatwo zapanować nad produkcją i utylizacją akumulatorów.
A to co wylata z przeciętnej rury wydechowej przy spalaniu benzyny jest jednak lepsze od tego co wylata po spaleniu ON.
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Sierpnia 2018, 12:32:42 »
Panie darek60 proszę wrócić do swojej kategorii, czyli Yaris. Nie chcemy tutaj Pana wymysłów i głupot.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Sierpnia 2018, 15:32:44 »
Panie wtyku ,coś chyba się Panu pokręciło- na forum nie ma działów w których mągą pisać wybrani. Na szczęście tu jest jeszce demokracja ,  <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Sierpnia 2018, 16:05:31 »
Darek60, pomimo tego faktu bardzo prosze wypowiadac sie na forum swojego modelu a nie mącić na tym.
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Sierpnia 2018, 22:48:27 »
Prosić zawsze możesz  :bash:
RAV4 2.5 hybrid

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl