Autor Wątek: Auris 1.6 po instalacji lpg - dziwne szarpanie  (Przeczytany 5096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris 1.6 po instalacji lpg - dziwne szarpanie
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Sierpnia 2018, 18:52:46 »
Ja w moim Aurisie mam instalację LPG od samego początku. Założoną w salonie. Jestem bardzo zadowolony, nic się nie dzieje i byle tak dalej. Nadmieniam, iż jest to mój 3 samochód z LPG i drugi nowy. Jak na razie mam przejechane 56000km i byle tak dalej. Zamontowaną mam instalację BRC Sequent 24. Jest to trzecie auto z LPG i trzecie z instalacją BRC. Co do instalacji LPG są różne opinie. Ja do tej pory w żadnym aucie nie miałem żadnych problemów. Pozdrawiam.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Sierpnia 2018, 20:36:41 »
A ja już się przyzwyczaiłem, że na tym forum moderacja nie istnieje i w większości wątków połowa to spam.

A na temat: caspero czekamy na efekty, tylko skoro
chyba 5 razy już regulowali i nie wiedzą co jest
to jedź do kogo innego bo możliwe że regulacja nic nie da jak fizycznie montaż jest spierdolony. W poprzednim aucie instalator (na prawdę ogarnięty gość  :good: i mogę go polecić - Barabasz Gdańsk robi BRC) sam z siebie przy którymś tam przeglądzie wymienił mi parownik bo uznał, że nie trzyma ciśnienia. Po wymianie na nowy okazało się, że ten nowy też nie trzyma ciśnienia  <zalamka> i wtedy dopiero włączył myślenie  :grin: złapał się za głowę i widziałem jak mu jest wstyd. Spadł wężyk od podciśnienia z kolektora  :grin: i to była przyczyna a nie parownik. Tak był na siebie wkurzony i zniechęcony, że już mi ten parownik nowy zostawił a tamten dobry "wziął na klatę".
Także możliwe, że jest to jakaś drobnostka, przeoczenie i ci sami instalatorzy już z rutyny tego nie zauważą a inny od razu wpadnie.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Sierpnia 2018, 21:00:18 »
fazibazi  -Twoje porady ,czy uwagi śledzę od dłuższego czasu i uważam że są bardzo celne a nawet fachowe BRAWO . Tak powinno wyglądać fachowe forum . Widać że masz dużo doświadczenia , nie tylko w prowadzeniu auta, ale i technicznie wszystko ogarniasz . Wielki szacunek POZDRAWIAM .

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Sierpnia 2018, 21:38:31 »
Zgadzam się w 100%.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Sierpnia 2018, 08:48:29 »
A ja już się przyzwyczaiłem, że na tym forum moderacja nie istnieje i w większości wątków połowa to spam.

To napisz do adminów, żeby Ci dali moda w tym dziale i ogarniaj :)
3VZ.pl

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Sierpnia 2018, 12:44:11 »
Dziękuję za słowa uznania i propozycję od Marcina. To byłby juz obowiązek i moglbym się za bardzo tym przejąć (zbytnio zaangażować) a poza tym obawiam się, że mógłbym być zbyt radykalnym modem  :cool: Jeżeli już to w dziale Prius ....tam panuje inna atmosfera, dużo roboty by nie było  :o
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Sierpnia 2018, 20:26:56 »
Spoko, zbyt radykalni już wrócili do szeregowych userów, Wielki Brat Patrzy  :P
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl