Autor Wątek: Hamowanie-problem  (Przeczytany 2354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brick

• Gość
Hamowanie-problem
« dnia: 17 Maja 2005, 13:59:14 »
Witam
Zauwazylem juz kilka razy,ze podczac bardzo ostrego hamowania (na pograniczu blokady kol) przod samochodu mi nagle bardzo ucieka w lewo-jak nie puszcze kiedys hamulca to czeka mnie dachowanie. Podczas normalnego ,nawet dosc gwaltownego zatrzymywania sie wszystko jest normalnie. Co moze byc przyczyna?

krystek

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2005, 14:21:32 »
odpowietrz prawy hamulec :lol:

serwisSJ

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Maja 2005, 14:32:33 »
Odpowietrzanie nic nie da. Sprawdz po prostu hamulce, najprawdopodobniej masz zapieczony klocek itp.

Brick

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2005, 14:44:26 »
da sie to sprawdzic samemu czy trzeba sie udac do ASO?
dodam jeszcze ,ze przy jezdzi z predkoscia okolo 30km/h cos strasznie piszczy w prawym kole...jakby klocek nie odchodzil

alan03

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Maja 2005, 21:33:13 »
proponujęASO
no chyba że masz smykałkędo takich rzeczy i nudzisz sięw domu :)

CarinaGTI

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2005, 22:51:45 »
Cytat: Brick
jakby klocek nie odchodzil

może prędzej tłoczek w zacisku sięzapiekł, można nasamrować i jeździć dalej lub wymiana cięczeka

adi

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2005, 23:07:29 »
wiele moze byc przyczyn...moze zle napompowana opona :lol:

Topax

• Gość
Hamowanie-problem
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Maja 2005, 06:59:02 »
Ale jezeli kolega mówi,że piszczy to ja także obstawiam zapieczony tłoczek. A spróbuj jeszcze podczas jazdy puścić kierownice i zobacz czy cie nie sciąga na którąś stronę. W poprzednim aucie miałem podobną przypadłość: jeden klocek sięobijał a drugi pracował za dwóch.Efekt? Jeden zdarty do żywego a drugi wręcz nietknięty. I opdobnie, podczas hamowania ściaga na jedna stronę.Niebezpieczne jak jest ślisko. Ja osobiście zlecam naprawęfachowcom - to są jednak hamulce...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl