Autor Wątek: Żarówki - Hella Blue Light vs philips BlueVision vs. Sumex vs. standard...  (Przeczytany 201521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
Odp: Żarówki - Hella Blue Light vs philips BlueVision vs. Sumex vs. standard...
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Lutego 2006, 22:00:57 »
i rzeczywiscie maja niebieska poswiate?
a jakie masz postojowki?

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Lutego 2006, 23:24:07 »
Cytuj (zaznaczone)
wiec nie wiem może miałeś felerny egzemplarz

tez tak mysle i dlatego nie uzalezniam mojej opinii od faktu przepalenia sie tak szybko u mnie,
tyle ze zywotnosc i tak pozostaje krotsza w stosunku do BV

podsumowujac jesli stawialbym na "niebieskosc" a nie jasnosc swiecenia nie bralbym ani GT150 ani BV pod uwage

nie wypowiem sie jak jest w przypadku yarkow przed FL, bo podobno postojowki w jednym kloszu poprawiaja efekt jaki chce sie uzyskac
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Lutego 2006, 23:53:09 »
kurde nie chce kupic jakiegos badziewia wiec wolalbym jakies markowe. moze kupie te sumexy ktore chwali RedPoint
no wlasnie tez slyszalem ze postojowki jakos "uwydatniaja"efekt niebieskiej poswiaty ale to jak jest w jednym kloszu z zarowka
a jak juz bym mial wybierac gt150 a blue vision to ogolnie ktora lepsza?

bigman

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Lutego 2006, 01:22:22 »
nie wypowiem sie jak jest w przypadku yarkow przed FL, bo podobno postojowki w jednym kloszu poprawiaja efekt jaki chce sie uzyskac
ja mam sprzed FL i teraz mam H4 CB + W5W CB, postojówki mają niebieski filtr ale nie ma żadnego efektu niebieskiej poświaty, poprzednie postojówki BV też nie wytwarzały poświaty

GAK

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Lutego 2006, 11:06:57 »
a jak juz bym mial wybierac gt150 a blue vision to ogolnie ktora lepsza?

no wszystko juz zostalo powiedziane... tylko sie zagubiles wiec przeczytaj temat od poczatku ;)

gt150 daje wiecej niebieskiego przez "czapeczke" i swieci lepiej ale moze zyc krotko.

wg mnie postojowki daja niewiele... ale wygladaja bomba jak stoisz w ciemnej ulicy tylko na nich... biale (lub niebieskie) oczy kota... w yarku przez fl jest chyba lepiej bo zarowka jest w koszu "glownym" a nie na wypierdku w dol ;)

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Lutego 2006, 12:59:29 »
Hej, koledzy! A ja mam Philips Power2Night GT 150 od ponad roku i świecą dalej. W kolejce czekają nadal Philips NightGuide. Czekają i nie mogą się doczekać:)

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Lutego 2006, 15:10:08 »
ok wiec albo gt150 albo sumexy
dzieki
pozdro

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Lutego 2006, 16:59:33 »
 :) właśnie dziś przepaliła mi się żarówka Philips Powe2Night GT 150!! Ale wykrakałem. Mam już założone Philips NightGuide. Za kilka dni opiszę swoje wrażenia z jazdy nocnej. W dzień, z zewnątrz wyglądają normalnie, tzn. świecą na żółto.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Lutego 2006, 22:10:53 »
a ja kupiłem sumex plasma ultra white tak jak radził Red_Point oraz postojówki Osram cool blue. CZekaja na wymiane, jak wymienie wrzuce fotki.
a teraz pytanko
czy za te postojowki osram cool blue mozna dostac mandat czy moge ich normalnie uzywac?

bigman

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Lutego 2006, 22:47:45 »
czy za te postojowki osram cool blue mozna dostac mandat czy moge ich normalnie uzywac?
one świecą tak jak standardowe tyle, że mają nieco jaśniejszą barwę - policja nie ma się co przyczepić chociaż u mnie diagnostka na początku kręcił nosem gdy zobaczył niebieską bańkę - ale gdy zapałiłem światła to wszystko było OK

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Lutego 2006, 22:50:24 »
to nie warto ich zmieniac nawet?
chodzi mi o postojowki tylko

GAK

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Lutego 2006, 23:06:24 »
postojowkie wstaw sobie biale diody LED - daja najlepszy efekt i sa legalne.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Lutego 2006, 23:10:51 »
Tak jak pisałem w wątku z krzaczkami, GT150 są trochę przereklamowane. Owszem, jak są nowe to robią wrażenie, ale już po pół roku świecą tak jak zwykłe żarówki po pare złotych. A jak dociągną roku to to jest jakiś ewenement chyba :] Ja właśnie zamówiłem tungsram +60%, zobaczymy co to warte, ale 25 zeta to nie fortuna... nawet jakby długo nie pociągnęły to za tą cenę to można nawet i co pół roku wymieniać z czystym sumieniem. Gdyby tylko jeszcze wymiana nie była taka upierdliwa!
Seat Leon Cupra :D

daps

• Gość
WITAM
Koledzy i kolezanki prosze o podpowiedz.
Zamierzam zmienic zarowki w reflektorach w mojej AVE D4D z 2004r. Nie sa to niestety ksenony, a troche juz mnie drazni nie dosc biale swiatlo z moich reflektorow.
Potrzebuje wiec dobrych zarowek H7 do swiatel mijania i H1 do swiatel drogowych. Ale jakie wybrac???
Do tej pory chcialem kupic produkty Philipsa np Power2night GP150, NighrGuide lub VisionPlus.
Moze macie lepsze doswiadczenia z innymi produktami.
Pozdrawiam

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
Ja używam od długiego czasu standardowych żarówek H4 firmy OSRAM i są rewelacyjne !
Potwierdzeniem tego są testy żarówek opublikowane w Auto-Świecie - poszukaj na stronce: http://autoswiat.redakcja.pl/archiwum
Z testów wynika, że mają prawie idealne rozłożenia snopu światła oraz są tak samo wydajne jak te reklamowane z 40-50% więcej światła, a nie przepalają się tak szybko (w tych niby jaśniejszych żarnik szybciej się przepala).
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl