Autor Wątek: Żarówki - Hella Blue Light vs philips BlueVision vs. Sumex vs. standard...  (Przeczytany 201602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
ejno ja juz jezdze kilka dni na sumexach i dla mnie to nie ma porownania z orginalnymi zarowkami. Droga jest oswietlona na biało i to nie tylko na sniegu tak wygląda bo asfalt takze oswietlaja duzo lepiej
nie wiem jak siweca GT ale ja z sumexow jestem zadowolony
moze jak zmienili pudelko to takze zmienili cos z zarowkami...
pozdrawiam

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Oko, twoje też mają taki granatowy filtr? Przecież to nie ma prawa dobrze oświetlać drogi! ja przed chwilą założyłem tunsramy +60%. Świecą wyraźnie mocniej od zwykłych. Jak troche pojeżdżę to napiszę coś więcej. Na oko świecą podobnie jasno i podobną barwą do nowych GT150, zobaczymy czy tak jak GT150 zbladną po paru miesiącach... Te kosztują 25 zeta więc raczej warto. Nie mają oczywiście niebieskiego kapturka, więc z "poświaty" nici ;P

PS: Dostałem gratis jakieś niebieskie pozycyjne, się uśmiałem jak podpiąłem - niezły badziew, heheh
Seat Leon Cupra :D

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
moje wygladaja identycznie jak na fotce w sklepie u jedrasika
i swieca naprawde bardzo dobrze

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
...

w kwestii wyglądu na pewno sumex inne tego rodzaju wynalazki są nie do pobicia ale jeżeli o jakość oświetlenia drogi to na placu boju pozostają tylko osram silverstar oraz philips vision plus

Osram owszem. Ale philips vision plus? Będąc poza miastem zostałem zmuszony do zakupu żarówek po 8 zł/szt. Ponieważ g... było widać, jak tylko wróciłem do domu, postanowiłem je wymienić. Wybór padł na philips vision plus właśnie (wcześniej miałem wspomniane przez Ciebie osramy i byłem z nich zadowolony, ale chciałem wypróbować coś nowego). Okazało się, że żarówy za 6 dych świecą tak samo słabo jak te po 8. Pieniązki więc wyrzuciłem w błoto :(
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

bigman

• Gość
Wybór padł na philips vision plus właśnie (wcześniej miałem wspomniane przez Ciebie osramy i byłem z nich zadowolony, ale chciałem wypróbować coś nowego). Okazało się, że żarówy za 6 dych świecą tak samo słabo jak te po 8. Pieniązki więc wyrzuciłem w błoto :(
moim zdaniem powody mogą być następujące:
1) SS świecą nieco jaśniej od VP
2) VP były kiedyś produkowane w 2 wariantach +30 i +50 teraz w sprzedazy sa tylko VP +50 a dawne VP +30 sprzedawane sa teraz jako standard - jezeli zatem kupiles po 8pln philipsy to pewnie byly to +30 wiec faktycznie w stosunku do +50 roznica jest niewielka

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
a ja śmigam od ponad miesiaca smigam na GT150 i jest super!
z kloszy wyjąłem jakieś Osramy "coś tam" i po włożeniu GT150 od razu widać różnice.
Razem z nimi wymieniłem postojówki na Philips Blue Vision i jest naprawde super. Lampa świeci naprawdę na biało! Biorąc pod uwagę obecną cene GT150 ~55pln to niech swieca i pół roku, ale nastepne też kupie takie!
No chyba, ze pojawia sie na rynku jakies super nowosci, ktore beda mialy extra recenzje.. Ale wtedy nie bedea one kosztowac tyle co GT150 aktualnie ;)

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
...
 po 8pln philipsy to pewnie byly to +30 wiec faktycznie w stosunku do +50 roznica jest niewielka

Sęk w tym, że te po 8 zł nie były philipsami. to jakieś żarówy, których nazwy nawet nie pamiętam.
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

dimas

• Gość
Panowie: ile czekaliście na przesyłke (z firmy Zastec)?
Zamówiłem wersje gold Sumexów już prawie tydzień temu i do tej pory nie dotarły >:(
Czy to u nich tradycja czy wypadek przy pracy?

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
ja zamawialem u jedrasika i doszlo w dwa dni

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
dimas - z zastecowcami tak juz jest wlasnie!:D
fajnie uturbiaja toyotki, ale niestety jesli chodzi o jakies zamowienia!;/
chociaz z zamawianiem przez net raczej nigdy nei bbylo problemu z ich strony....

na lampy za to czekalem z 3y miechy!:D
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

dimas

• Gość
Ok. Dzieki za info.
Czekam do poniedziałku i jak nie dotrą zamówię u Jędrasika ;)
Pozdro.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
jedrasik naprawde zawsze wszystko szybciutko zalatwia....
zarowno przy zakupach przez net jak i normalnie w sklepie.....
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

dimas

• Gość
jedrasik naprawde zawsze wszystko szybciutko zalatwia....
zarowno przy zakupach przez net jak i normalnie w sklepie.....

Szkoda tylko że nie mają sklepu w okolicach W-wy...
Tak czy siak czekam do poniedziałku i jak nie dojdą zamawiam u Jedrasika!

GAK

• Gość
Zamówiłem wersje gold Sumexów już prawie tydzień temu i do tej pory nie dotarły >:(

U nich to jest tak:
 jak zamowilem zarowy to byly za pobraniem 2 dni potem... ale jak je zwracalem to wyslalem priorytetem i do nich szly ponad tydzien... a to taka sama droga ;) teraz maja mi odeslac w zamian antenke bo te zarowiki to neistety pomylka... i tez czekam juz tydzien...
widocznie u nich w zaleznosci jaka paczka taki priorytet.

dimas

• Gość

U nich to jest tak:
 jak zamowilem zarowy to byly za pobraniem 2 dni potem... ale jak je zwracalem to wyslalem priorytetem i do nich szly ponad tydzien... a to taka sama droga ;) teraz maja mi odeslac w zamian antenke bo te zarowiki to neistety pomylka... i tez czekam juz tydzien...
widocznie u nich w zaleznosci jaka paczka taki priorytet.

Żarówki dotarły dzisiaj no i...tragedia! :(
Moje stare (mają prawie rok) Helle Blue Light to przy Sumexach prawdziwe xenony!
Niedość że wcale nie świecą na biało to jeszcze gorzej oświetlają droge. Co prawda testowałem jeszcze przed zmrokiem ale w garażu nawet w dzień jest ciemnawo.
GAK rozumiem że przyjeli Ci reklamacje? Bo ponad 100zł (kupiłem wersje gold H7) za taki badziew to skandal >:(
Jednym słowem nie polecam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl