Autor Wątek: Jakiego Priusa posiadasz?  (Przeczytany 93983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Jakiego Priusa posiadasz?
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Lipca 2023, 21:25:59 »
Napisz coś więcej. Jaki przebieg, czy bateria oryginalna itp.

Offline leon159

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lipca 2023, 20:37:20 »
Na wyświetlaczu 208 tysięcy km, ale jaki przebieg, to mogę zgadywać.  :roll: Bateria zregenerowana przez firmę tym się zajmującą, jest więc szansa że trochę wytrzyma.
Na razie się wjeżdżam, więc zbyt wiele nie mogę napisać.

Offline rm_125

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius +
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Maja 2024, 11:17:35 »
Cześć
Prius Plus 2018 225k km

Kupiony na użytek prywatny. Pewnie niedługo założę temat tzw "serwisowy"

Offline Uranik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Czerwca 2024, 16:33:54 »
Tanio sprzedam Prius II (2009). Oczywiście słaba bateria i wygląd też nieidealny. Na taxi się nada dobrze, ale dla prywatnego właściciela niezbyt zamożnego, to za wysokie progi.
Piszę tu, żeby ewentualnie napaleńcy na te samochody się zastanowili, zanim to kupią, bo to dobre tylko na taksówki, gdy się nim zarabia. Inaczej ciągle problem z baterią, a za nówkę lepiej sobie kupić coś, co się może częściej psuje, ale ostatecznie każdy to za grosze naprawi.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Czerwca 2024, 22:26:27 »
Tanio sprzedam Prius II (2009). Oczywiście słaba bateria i wygląd też nieidealny. Na taxi się nada dobrze, ale dla prywatnego właściciela niezbyt zamożnego, to za wysokie progi.
Piszę tu, żeby ewentualnie napaleńcy na te samochody się zastanowili, zanim to kupią, bo to dobre tylko na taksówki, gdy się nim zarabia. Inaczej ciągle problem z baterią, a za nówkę lepiej sobie kupić coś, co się może częściej psuje, ale ostatecznie każdy to za grosze naprawi.
Dział sprzedam jest w innym miejscu.
Jesteś chyba pierwszym właścicielem Priusa, który ma notoryczny problem z baterią. Czasem wystarczy coś naprawić raz, a porządnie. Tanie drutowanie zawsze źle się kończy.

Offline Uranik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 25 Czerwca 2024, 06:10:04 »
Nie, no jasne, jak się jakaś część zepsuje, to trzeba ją albo naprawić albo sobie kupić w miejsce zepsutej nową - to oczywiste. Szkoda tylko, że ta część jest w cenie małego, używanego samochodu. Poza tym bez zastrzeżeń.

Offline elme1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius I
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Września 2024, 20:18:42 »
Ja mam Priusa z 2001 roku już dwa lata . Sam zregenerowałem Baterię trakcyjną bo nie chciał w ogóle cofać . Teraz wszystko jest OK , a na trasie o długości 186,7 kilometra średnie zużycie z całej tej trasy  wyniosło 3,014 litra na 100 kilometrów.  Ostatnio na trasie S7 o długości 16 kilometrów osiągnąłem wynik 3,36  litra na 100 kilometrów. Na trasie Rozalin ,Mroków , Dawidy Bankowe o długości 26 kilometrów zużycie paliwa wyniosło 3,5 litra na 100 kilometrów .  Sprzedam tego Priusa bo będę jeździł 100 %  elektrykiem.

Offline carving5908

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius 3
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Lutego 2025, 15:19:55 »
Mam Prius 3 z 2010 roku. Stan bez zarzutu. Po dwoch miesiacach od zakupu i zrobionych moze z 5000 km zaczelo telepac silnikiem i okazalo sie po wizycie u mechanika, ze to jeden z otworow kolektora (nie jestem pewien nazewnictwa?) byl zapchany, a trzeci z czterech w polowie zapchany. Po czyszczeniu (we wtorek) problem narazie nie wraca.

Tak to zadnych przeciekow, oleju nie pije, w srodku skora. Moj pierwszy samochod i bardzo sie z niego ciesze, bo fajnie sie prowadzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl