Autor Wątek: Zasięg elektryczny Prius drugiej generacji - Test  (Przeczytany 1450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verso79r

• Toyot Leżący
  • *
Zasięg elektryczny Prius drugiej generacji - Test
« dnia: 12 Września 2018, 16:25:30 »
Zapraszam do oglądania kolejnego odcinka " Z Priusem na co dzień, fakty i mity ".  Tym razem test ev mode w Priusie drugiej generacji,  dwa testy, dwie trasy i zupełnie inne zużycie energii. 
https://youtu.be/Og7jtX9tyBQ

Offline gregoi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zasięg elektryczny Prius drugiej generacji - Test
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2018, 10:00:49 »
To chyba ja byłem tym widzem ;) Dzięki za test! Myśle, że ten materiał jest świetną pomocą dla kupujących używanego Priusa II. Praktycznie na miejscu możemy sprawdzić stan akumulatorów jadąc właśnie w trybie EV. Domyślam się, że do takiego zasięgu muszą być spełnione takie warunki jak rozgrzany silnik spalinowy i dodatnia temperatura lub wyłączone ogrzewanie?

Offline Verso79r

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zasięg elektryczny Prius drugiej generacji - Test
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2018, 17:33:43 »
No tylko jedna osoba wysłała zapytanie więc pewnie tą osobą byłeś ty,  cieszę się że mogłem pomóc. Co do warunków to bateria musi być naładowana,  ja doładowałem przed testem,  no i prędkościp, u mnie gdy przekrocze 30 mil to przełącza się w hybrydowy.  Tak jak wspominałem na początku wideo,  umiejętne wykonanie systemu hybrydowego daje wiecej niż jazda w trybie EV mode.  Więcej o tymw teście spalania za jakiś czas.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl