Autor Wątek: camry 3.5 2008r nowy zakup proszę o rady  (Przeczytany 2915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artur219

• Prawie Toyot
camry 3.5 2008r nowy zakup proszę o rady
« dnia: 19 Września 2018, 18:54:22 »
witam za namową kolegi nabyłem camry 3.5 2008r wersja usa po pierwszych jazdach wydaje się być bardzo miękka ścieżka wykazuje 60% amortyzatorów. Czy zmiana mortyzatorów usztywni czy po prostu camry takie jest. Sprzedawca twierdzi, że katalogowo występują u niego tylko wersje na europę i tylko amortyzator KYB, czy będą one pasowały do mojej wersji z usa?

Druga sprawa stuki w kolumnie kierowniczej jeden mechanik twierdzi, że maglownica drugi że końcówki drążka. Jak jest sytuacja z maglownicami w tych toyotach potrafią paść przy przebiegu 100 tys km.
Trzecia sparwa pisk koło paska klinowego czy może być to pompa wody czy bardziej pasek i któraś z rolek jakie są Wasze spostrzeżenia i czy ktoś z Was wymieniał pompę wody.
Czwarta sprawa wyświetlacz w Fahrenheitach na da się przeprogramować na stopnie Celsjusza czy to zbyt duża zabawa.
Piąta sprawa facet jeził i nic nie robił nie wymieniał oleju w skrzyni. Czy zalecacie wymianę oleju jesli tak gdzie robią to sprawnie warszawa okolice i jaki koszt.
z góry dziekuje za odp. 
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2018, 19:11:15 wysłana przez artur219 »

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
Odp: camry 3.5 2008r nowy zakup proszę o rady
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Września 2018, 18:52:04 »
Ja mam Camry (z 2003r.) z USA i w tym roku wymieniłem 4 amortyzatory. W sklepie mieli do wyboru albo "Kayaba" po ok. 500zł/szt. albo włoskie zamienniki "JapKo" po 200zł/szt. Wziąłem Japko i do tego nowe gniazda, łożyska, gumy, itp., razem 1340zł. Montowałem sam.
Co do Farenheitów, to u mnie fabrycznym przyciskiem przełącza się na Celsjusza i z powrotem, może i u ciebie gdzieś ten przycisk jest.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Września 2018, 20:44:08 »
Co do amorów to ścieżka raczej za dużo Ci nie pokaże. A z tą maglownicą to jedź do ogarniętego mechanika bo strzelanie pt.może to albo tamto raczej skończy się źle. Do układanki ze stukami magla dołącz krzyżak kolumny kierowniczej bo były przypadki w nowszych tojkach luzów wynikających z wady konstrukcyjnej a nie zużycia materiału.

Offline gopiotrek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2018, 14:05:16 »
Rozwiązanie stuków w kolumnie kierownicy

https://www.youtube.com/watch?v=aJVAsh31nHs

Ja przeprowadzam taką procedurę średnio raz na rok i jest super

Powodzenia!

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Września 2018, 22:01:55 »
Celcjusze przelaczysz u tego goscia LEXUS JERZY WOZNIAKOWSKI ul. OSiedle 2 warszawa
Co to skrzyni to ci juz pisalem co i jak .
Toyota nie jest miekka..... Miekki to jest hyundai sonata czy tam grandeur . Amory nie poprawia twardosci samochodu.
Co do piskow. To ja wymienialem rolki z lewej strony silnika, i pompe ale wspomagania regenerowalem. Nie warto brac uzywki bo to wywalanie pieniedzy w bloto.
Pozdro
« Ostatnia zmiana: 23 Września 2018, 22:04:14 wysłana przez iko01 »

Offline artur219

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Października 2018, 08:26:20 »
Bardzo dziękuję koledze za film o likwidacji stukow w kolumnie kierowniczej pomogło w 100 zapraszam na wódkę jak będziesz w okolicach Radomia amortyzatory z wersji europejskiej pasują do amerykańskiej założyłem KYB inny samochód sztywniejszy  i stabilniejszy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl