Autor Wątek: Auris 2018 - radio  (Przeczytany 4345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karraso

• Prawie Toyot
Auris 2018 - radio
« dnia: 04 Października 2018, 17:00:10 »
Cześć,
Nowa auris 2018.
Pytanie być może trywialne ale nie znalazłem odpowiedzi.
Jak wyłączyć radio?
Klikając "przycisk zasilania" widzę napis "wyciszenie" ale radio nadal jest włączone.
Jak przytrzymam dłużej przycisk zasilania to następuje całkowite wyłączenie i natychmiastowe włączenie.
Czy jest sposób aby wyłączyć radio?
Pzdr

Gawith

• Gość
Odp: Auris 2018 - radio
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Października 2018, 18:54:31 »
Po przekręceniu kluczyka nie gaśnie?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Października 2018, 19:15:41 »
Mi też nie da się wyłączyć radia, long press na przycisku power robi tylko reset, i to miękki.

Jestem na 90% pewny, że dawno temu, jak miałem soft 4.3 i zestaw przed wymianą w ASO, to przycisk działał tj. radio się wyłączało. Myślałem wtedy, że podłączyli mi w ASO źle radio, nie wiem - zasilając je jakoś z kostki nie tak, zawsze... pewnie nie ten przypadek, a TTTM.

Jak nie chcesz "widzieć" radia to niestety masz tylko możliwość najpierw zrobić mute by nic nie grało, a potem w ustawieniach wyłączyć ekran, by nic nie było widać... Lipa.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Października 2018, 19:56:24 »
A jaką masz wersję Auris? Ja tez mam rocznik 2018 i nie mam żadnych problemów z wyłączaniem radia
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline karraso

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Października 2018, 20:57:27 »
A jaką masz wersję Auris? Ja tez mam rocznik 2018 i nie mam żadnych problemów z wyłączaniem radia
Posiadm
Auris Touring Sports(E15UT(A)) wersja premium 2018r, system multimedialny Toyota Touch 2.
Pozdrawiam

Offline karraso

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Października 2018, 20:59:26 »
Jak nie chcesz "widzieć" radia to niestety masz tylko możliwość najpierw zrobić mute by nic nie grało, a potem w ustawieniach wyłączyć ekran, by nic nie było widać... Lipa.
Ale jak tylko wciśniesz przycisk media to już się uaktywnia całe radio, więc lipa.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Października 2018, 10:09:01 »
Chodzi o radio czy o ekran systemu multimedialnego? Wprawdzie mam starszy system z fizycznymi przyciskami i pokretlami ale jak wylacze radio przytrzymujac wcisniety przycisk glosnosci ekran pozostaje wlaczony z komunikatem "Dzwiek jest wylaczony". Dzialaja jednak wszystkie inne funkcje czyli monitor energii w hybrydzie oraz panel telefonu. Radio czy inne media da sie wiec wylaczyc zeby nic nie gralo ale ekranu multimediow jest caly czas aktywny. W nowym "radiu" jest pewnie tak samo.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Października 2018, 20:11:05 »
jest w ustawieniach tryb dzienny i wyłączacie tym sposobem radio

Offline karraso

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Października 2018, 20:39:49 »
Chodzi o radio czy o ekran systemu multimedialnego? Wprawdzie mam starszy system z fizycznymi przyciskami i pokretlami ale jak wylacze radio przytrzymujac wcisniety przycisk glosnosci ekran pozostaje wlaczony z komunikatem "Dzwiek jest wylaczony". Dzialaja jednak wszystkie inne funkcje czyli monitor energii w hybrydzie oraz panel telefonu. Radio czy inne media da sie wiec wylaczyc zeby nic nie gralo ale ekranu multimediow jest caly czas aktywny. W nowym "radiu" jest pewnie tak samo.
Przepraszam wyraziłem się mało profesjonalnie.
Mam na myśli wyłączenie systemu multimedialnego.
Myślałem że klikając przycisk zasilania wyłączę system multimedialny, ale się myliłem.
Zatem czy da się wyłączyć cały system multimedialny?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Października 2018, 07:22:37 »
U mnie nie. Tylko ręczne i osobne opcje wyłączenia ekranu i mute. System i elektronika działają cały czas, od przekręcenia kluczyka na ON do przekręcenia na OFF...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl