Autor Wątek: Dane z tabliczki znamionowej  (Przeczytany 3180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline prezesidz

• Prawie Toyot
Dane z tabliczki znamionowej
« dnia: 13 Października 2018, 16:38:02 »
Witam,

Wkońcu przypłynął do mnie z USA mój upragniony Prius III w wersji plugin. Lampy wymienione ale podczas przeglądu pojawił się problem a mianowicie brak tabliczki znamionowej. Diagnosta szukał informacji i niestety nigdzie nie mógł znaleść informacji o wersji plugin. Może ktoś z szanownych forumowiczów posiada wersje plugin i mógłby podzielić się skanem dowodu z danymi auta albo jest w stanie naprowadzić mnie gdzie takie informacje mogę znaleźć. W ostateczności mógłbym udać się do salonu Toyoty ale opcja ta jest czasochłonna i pewnie skasują mnie odpowiednio. Diagnosta powiedział ze jeśli dostarczę mu te informacje auto przejdzie przeglad bez problemu.

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dane z tabliczki znamionowej
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Października 2018, 21:26:08 »
Jakie dokładnie informacje są potrzebne?

Tabliczka znamionowa powinna znajdować się pod zaczepem zamku drzwi kierowcy i pod nią powinna być tabliczka o ciśnieniu opon
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2018, 22:38:20 wysłana przez fazibazi »
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline prezesidz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2018, 09:33:54 »
Jest tabliczka ale to tabliczka toyoty na której jest tylko informacja o masie pojazdu. Diagnosta wymaga tabliczki hologacyjnej na której jest informacja o masie własnej pojazdu, dopuszczalna masa całkowita, dopuszczalne obciążenia na oś przednią o tylną itp

Offline prezesidz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Października 2018, 06:49:06 »
Wielkie dzięki dla użytkownika Lehu2! Dzięki niemu udało się szybko i bezproblemowo zarejestwać mojego Prius'a.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl