Autor Wątek: DVD w zagłówkach RAV 4 hybryda  (Przeczytany 2108 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blekitny4

• Toyot Leżący
  • *
DVD w zagłówkach RAV 4 hybryda
« dnia: 18 Października 2018, 17:01:28 »
Zakupiłem RAV4 hybrydę odbiór 25.10.18 i mam dylemat a mianowicie. Dzieciaki chcą mieć w zagłówkach dvd jak to miało miejsce w poprzedniej ravce leć było one takie dokładane do zagłówków i wkurzały mnie wiszące przewody. Znalazłem na necie zagłówki z wbudowanymi dvd niby przewody idą w rurce mocującej ten zagłówek lecz nie wiem cy uda mi się je przeciągnąć przez fotel . Czy ktoś z was już montował takie zagłówki . Czy fotele w ravce ( plecy foteli przednich jakoś rozbieralnie)?? Macie może jakieś propozycje . Rabka jest w wersji z fitelami sportowymi ale bez skory. Pytam bo samo podlaczenie elektryki nie sprawi mi kłopotu a jedynie sam fakt pociągnięcia przewodów między fotelami . Dziękuje za wszystkie sugestie i odpowiedzi.

Offline blekitny4

• Toyot Leżący
  • *
Odp: DVD w zagłówkach RAV 4 hybryda
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Października 2018, 08:37:17 »
Nikt naprawdę nie wie czy przednie fotele w ravce mają na oparciach z tyłu rozbieraną konstrukcję?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Października 2018, 09:31:50 »
Nie mam Rav, ale trochę doświadczenia z innymi autami. Wszystko da się rozmontować, w jedym prościej, w drugim trochę bardziej trzeba pokombinować. W nowych autach problemem są spinki, które przeważnie, jeśli nie mamy odpowiedniego sprzętu do demontażu są jednorazowe. Może okazać się, że do przeciągnięcia kabli zdemontować trzeba tylko tapicerkę od dołu oparcia, a same przewody wystarczy przeciągnąć drutem.
Wrzuć kilka fotek fotela od tyłu, będziemy myśleć, bo trudno tak na odległość coś poradzić.

Offline blekitny4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Października 2018, 09:41:30 »
Dzięki za zainteresowanie tematem problem jest taki że nie mogę zrobić zdjęć bo dopiero autko odbieram jak już pisałem 25.10 więc fizycznie go nie mam. W obecnym modelu który posiadam z roku 2010 (fotele skórzane)  na tylnej części oparcia foteli przednich jest jakby plastikowy element który wygląda jakby można go było zdejmować lecz próby takiej nie podejmowałem. W tej co zamówiłem (wersja premium) fotele są z materiału i nie zwróciłem uwagi na ich tył a nie mam gdzie podejrzeć dlatego pytam czy ktoś ma taką wersję i mógłby coś dopomóc.

Offline maro22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Października 2018, 13:32:21 »
Negocjując cenę mogłeś zamówić zestaw multimedialny z dwoma "telewizorami" w zagłówkach bo jest takie oryginalne akcesorium. Możesz sobie zamówić w salonie z montażem lub bez ale teraz to już inna cena będzie. Szkielet fotela ma gotowe uchwyty montażowe a tapicerkę łatwo ściągniesz bo ma dwa zamki błyskawiczne.
https://www.toyota-tech.eu/aimuploads/5fd6c69c-fd52-441b-840a-0bdc214a827c/Rav4_LHD_RES_PZ462_X2200_00_AIM_003_590_1.pdf
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2018, 13:41:36 wysłana przez maro22 »

Offline blekitny4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Października 2018, 14:58:56 »
Super schemat i wiem że w salonie są do kupienia z tym że cena jest za duża mi powiedzieli z montażem 2000zł i wedle rysunków które podałeś montowane jest to niejako w fotelu a jak chciałem w zagłówkach no i zakup poza salonem jest dużo tańszy bo można już kupić w połowie ceny salonowej i waham się z zakupem bo zastanawia mnie ten magiczny fotel żeby przecisnąć przewody bo jak już przecisne przewody to sama elektryka to już pikuś.

Offline maro22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Października 2018, 15:51:16 »
W zagłówkach nie zamontujesz raczej niczego bo są wąskie a nawet bardzo wąskie i na dodatek mocno odchylone do góry tak że nawet dorosły by pod katem na to patrzył. Można kupić uniwersalne zagłówki gotowe z wmontowanym telewizorem za grosze. Pytanie o to jak taki chiński patent będzie wyglądał w aucie ;)

Offline blekitny4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Października 2018, 16:15:06 »
No właśnie o takich zagłówkach mówię teraz miałem takie chińskie z tym że montowane do zagłówków na paski z rzepami i było OK jakość tka sobie ale dzieciaki miały zajęcie podczas podróży a teraz chciałem mniej więcej takie
https://allegro.pl/zaglowek-multimedialny-lcd-7-cali-dvd-usb-sd-gry-i7495733943.html
z tym że nie wiem czy przez fotel uda mi się przeciągnać przewody dlatego pytam czy ktoś już zakładał takie cuś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl