Autor Wątek: Dyskretny tuning mojej Tośki  (Przeczytany 56921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dyskretny tuning mojej Tośki
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Stycznia 2019, 08:48:51 »
390 to już sporo. Ja dostałem w ASO dużo niższą cenę.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Stycznia 2019, 09:31:21 »
Nie jestem zwolennikiem kupowania najtańszego dziadostwa, ale jak słyszę że deska do sracza za 200 zł i kran za 600 zł to tanie g...wno to zaczynam dziwnie patrzeć na rozmówcę...  :o :shock:

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Stycznia 2019, 12:56:46 »
Taką cene mi zaproponowano "z montażem" - nie wiem ile same kosztują i czy montaż tego jest jakoś szczególnie trudny (czy np. trzeba zdejmować te czarne osłony z z nadkola ?) Jeśli to jest kwestia odkręcenia śrubki, przyłożenia chlapacza i przykręcenia śrubki to zdecydowanie wole zrobić to sam...

Chociaż hmm... ręce pana z serwisu toyota, oczywiście odziane w rękawiczki z logo toyota, zapewne zrobiły by to lepiej, solidniej, "markowo" bez "chińskiego g"... :P - pół żartem, pół serio (nie mogłem się powstrzymać).
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Stycznia 2019, 14:40:12 »
Same chlapacze 202 zł, montaż 102 zł :)

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Stycznia 2019, 16:17:01 »
Taką cene mi zaproponowano "z montażem" - nie wiem ile same kosztują i czy montaż tego jest jakoś szczególnie trudny (czy np. trzeba zdejmować te czarne osłony z z nadkola ?) Jeśli to jest kwestia odkręcenia śrubki, przyłożenia chlapacza i przykręcenia śrubki to zdecydowanie wole zrobić to sam...

Chociaż hmm... ręce pana z serwisu toyota, oczywiście odziane w rękawiczki z logo toyota, zapewne zrobiły by to lepiej, solidniej, "markowo" bez "chińskiego g"... - pół żartem, pół serio (nie mogłem się powstrzymać).
Montaz to trzy wkrety ktore sie wykreca przyklada sie chalapcz i prxykreca ponownie , calosc moze 30 minut , przy tylnich przydaje sie krotki wkretak bo kolo troche przeszkadzaja, w przednich , skrecasz kola i masz nieograniczony dostep .

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Stycznia 2019, 16:41:20 »
O  cenie montażu dowiedziałem się po fakcie czego nie omieszkałem wypomnieć obsłudze. Tu nawet nie chodzi o cenę tylko o sam fakt braku informacji o koszcie usługi.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Stycznia 2019, 16:51:36 »
kolega pireus za pewne wolal by wydac 390
Szkoda, że nie przeczytałeś mojego postu nad Twoim :o. Robi się  wtedy dyskusja gęsi z prosięciem

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Stycznia 2019, 20:23:20 »
Ja załozyłem przed odbiorem auta z salonu - wykorzystalem punkty Toyoty za zakup auta i wystarczylo na tzw. chlapacze. I sobie chwale - mniej zbiera sniegu, mniej chlapie w deszczu ...a i nikomu nie strzele z tylnych kół kamykiem...
Powinny byc wyposazeniem obowiazkowym.
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline bigroberto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 27 Stycznia 2019, 21:36:09 »
Witam. Jeśli cokolwiek mogę pomóc- https://pl.aliexpress.com/item/4-sztuk-Czarne-B-oto-Klapy-B-otnik-Brud-Fender-Pokrywa-Cz-Dla-Toyota-C-HR/32931473744.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f3b5c0fWSE7sN
Koszt 16 $ (dolarów), 4 sztuki w komplecie, śrubki nawet w nadmiarze dostępne w zestawie ( do mocowania wykorzystałem mocowania i wkręty oryginalne) Przydają się 4 sztuki - do mocowania tylnych chlapaczy.   Poza tym przylegają bardzo dobrze, na pewno sprawiają wrażenie oryginalnych a montaż to 30-40 min. Najdłużej trwa mocowanie tylnej pary- wtedy wkręca się po 2 wkręty z załączonych i warto użyć bit z kluczem zapadkowym lub wg. własnej inwencji- problem to mały dystans od opony. W razie pytań - służę pomocą, ale generalnie jestem bardzo zadowolony. +estetyka, dopasowanie, wykorzystanie fabrycznych otworów.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Stycznia 2019, 10:19:45 »
od kiedy chlapacze to tuning??

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Stycznia 2019, 10:57:55 »
od kiedy chlapacze to tuning??

Montaż elementu dodatkowego, którego samochód nie posiadał w momencie opuszczenia linii montażowej nazywamy właśnie tuningiem.

Def. za wikipedią:

Tuning samochodów (z ang. regulacja, strojenie) ? zmiana standardowego wyglądu samochodu, motocykla i jego fabrycznych parametrów technicznych w celu stworzenia oryginalnego egzemplarza danego modelu, dostosowanego do gustu właściciela (kolorystyka, osiągi, eksploatacja itp.)[1][2]. Najczęściej wyróżnia się tuning mechaniczny, tuning elektroniczny, tuning optyczny (wizualny) i tuning akustyczny wewnętrzny lub zewnętrzny.

Resztę doczytasz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Tuning_samochodów

« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2019, 11:07:13 wysłana przez Gracol »

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Lutego 2019, 21:40:54 »
Czy ktoś z Was montował w swoim aucie takie podświetlenie https://m.pl.aliexpress.com/item/32972306777.html?pid=808_0016_0131&spm=a2g0n.search-amp.list.32972306777&aff_trace_key=ceb16846c86a43e7a5f4086f0566cc35-1549483281758-01668-jiMVVzv&aff_platform=msite&m_page_id=7874amp-v5EXB58gYjTO1yRZavWTMg1550251330191

Fajne tego podświetlenie brakuje w chr ale z cena to trochę popłynęli, jak założysz tam diodę LED z oprawka to wyjdzie jakieś 10 zł za komplet drzwi .

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 01 Marca 2019, 14:19:16 »
Witam. Jeśli cokolwiek mogę pomóc- https://pl.aliexpress.com/item/4-sztuk-Czarne-B-oto-Klapy-B-otnik-Brud-Fender-Pokrywa-Cz-Dla-Toyota-C-HR/32931473744.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f3b5c0fWSE7sN
Koszt 16 $ (dolarów), 4 sztuki w komplecie, śrubki nawet w nadmiarze dostępne w zestawie ( do mocowania wykorzystałem mocowania i wkręty oryginalne) Przydają się 4 sztuki - do mocowania tylnych chlapaczy.   Poza tym przylegają bardzo dobrze, na pewno sprawiają wrażenie oryginalnych a montaż to 30-40 min. Najdłużej trwa mocowanie tylnej pary- wtedy wkręca się po 2 wkręty z załączonych i warto użyć bit z kluczem zapadkowym lub wg. własnej inwencji- problem to mały dystans od opony. W razie pytań - służę pomocą, ale generalnie jestem bardzo zadowolony. +estetyka, dopasowanie, wykorzystanie fabrycznych otworów.
Potwierdzam, czekałem dwa tygodnie i przyszło ze Słowacji.
Spasowanie bardzo dobre.
Jestem zadowolony z tego "chińskiego gó..." <taniec>

Offline Stefan1234

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 04 Marca 2019, 08:32:09 »
Mój wiejski tuning :)

Toyota C-HR 1.2 CVT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl