Autor Wątek: kombi-tylna listwa. (F)  (Przeczytany 8475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafi

• Gość
kombi-tylna listwa. (F)
« dnia: 18 Maja 2005, 23:35:57 »
Urwalą mi siętylna listwa która jest na piątych dzwiach w kombi. Pod tą listwą sa  swiatelka oświetlenia tablicy oraz klamka.
W zasadzie to już wcześniej bylo urwane tylko naprawione na slowo humoru, ale mniejsza z tym....

trudno to przykleić, bo sie pourywaly te miejsca na śruby.
Czy można jakoś "dospawać" kawalek plastkiu w te miejsca i ewentualnie gdzie?
Jak zdjąć ten plastik od wewnętrznej strony na tylnych dzwiach, są tam takie dwa mocowania, tylko nie wiem czy to jest na wcisk czy jak?

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maja 2005, 23:56:42 »
Zakładając że masz oryginalne spinki, to trzeba wcisnąć lekko ich środki a następnie wyjąć całe spinki.
Później po prostu ciągniesz za ten plastik gdzieś od krawędzi aż puszczą spinki wewnętrzne.
Wot i cała filozofia.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

zawika1

• Gość
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2005, 06:40:59 »
Witam.
Ten plastik od wewnątrz(tapicerka) ,tak jak pisze Perzan, ciągniesz i po kłopocie.Trzyma sięna kilka zatrzasków wokół i w środku tego plastiku(od wewnętrznej strony). Są jeczcze dwa zatrzaski, które widać z zewnątrz. Z tych należy najpierw wyjąć plastikowe kołeczki ze środka. Trzeba chyba nacisnąć i przekręcić. Kołeczek powinien sięwysunąć.
A pospawać plastik możesz w Gdańsku na Słowackiego. Napewno wiesz gdzie jest zajazd "Srebrny Młyn". Tam obok robią takie rzeczy. TUTAJ masz link do strony.
Ewentualnie możesz zrobić to sam. Ale potrzebny jest dobry klej. Np. Loctite 4860.
Klej, to w wielkim przybliżeniu coś ala "super glue" :cno ale ma postać żelu(nie rozlewa się) i doskonale siętrzyma(nawet na naszych drogach). O ile sięnie mylę, to w tą listewkęzalane są dwie śruby, które przykręca sięnakrętkami od wewnętrznej strony piątych drzwi. Moja listewka(śruby) też jest przyklejona na ten klej  :cnice . Polecam.
Pozdrawiam.

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2005, 11:47:14 »
U mnie poprzedni właściciel ( Niemiec chyba ) po dzwonie  :-DD bardzo elegancko przewiercił tą listwęi trzyma sięna 2 śrubkach. Na razie mi nie przeszkadza bo nie mam kasy na remont tyłu :D
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2005, 18:05:09 »
Cytat: zawika1
Są jeczcze dwa zatrzaski, które widać z zewnątrz. Z tych należy najpierw wyjąć plastikowe kołeczki ze środka.

Te kołeczki trzeba najpier wcisnąć głębiej, a potem wyjąć cały zatrzask. Nic nie przekręcać.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Rafi

• Gość
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Maja 2005, 14:58:27 »
Faktycznie te kołeczki siętylko wciska i wyciąga.
Bylem w srebnym mlynie , dla mnie to banda cwaniaczkow i partaczy, slowa takie jak "parówa" odniośnie do klijentów to u nich normalka. Tym warsztatem (i restauracja) to powinien sie Urząd Skarbowy i Policja zająć!!!
Zawika1 robiłes w tym "warsztacie" coś?

zawika1

• Gość
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maja 2005, 11:57:45 »
Nie. :-DD. Ja na klej mam listeweczkę. :D

Rafi

• Gość
kombi-tylna listwa. (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Maja 2005, 23:50:04 »
troszkęna klej, troszkęspawany plastik i poki co to sie trzyma.

Pozdrawaim

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl