Autor Wątek: Jak oczyścić parownik w Priusie II (2003)?  (Przeczytany 1750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline polimeraza

• Prawie Toyot
Jak oczyścić parownik w Priusie II (2003)?
« dnia: 27 Października 2018, 17:16:02 »
Witam. Mam pytanie, czy ktoś z Was oczyszczał chemicznie (pianką) parownik w Priusie II (2003)? "Daje" mi z wentylacji, próbowałem oczyścić ją ozonem, ale dalej czuć nieprzyjemny zapach. Zakupiłem piankę, ale nie wiem jak dobrać się do parownika. Proszę o podzielenie się doświadczeniem. Z góry dziękuję.
Paweł

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jak oczyścić parownik w Priusie II (2003)?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Października 2018, 18:41:11 »
W p3 z tego co wiem, to wchodzi się przez rurkę odprowadzającą wodę z parownika, walą tam całą puszkę piany czyszczącej Toyoty (w komplecie ma nawet rurkę do tego, koszt ok.50zł)
Koszt usługi w ASO z pakietu  SDC to 99zł wraz z chemią, szkoda się samemu bawić.
Tylko zapytaj przed czy czyszczą tą metodą, bo nie każde ASO tak robi.
Ja robię takie czyszczenie raz na rok wraz z wyminą filtra kabinowego - filtr wymieniam sam, bo jest za schowkiem, nie trzeba nawet narzędzi do tego.
Musisz podpytać jak w p2, ale znając życie to tak samo.

Offline maro429

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2018, 20:00:03 »
Odchylasz dywan pasażera,wyciągasz rurkę odpływową i wlewasz chemię.Wyjmij przed zabiegiem filtr kabinowy.Ja dodatkowo spryskuję wszystkie nawiewy.Wkładasz sondę na maxa i powoli wyciągając spryskujesz cały kanał.Uważaj żeby nie zalać silnika dmuchawy.

Offline polimeraza

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Listopada 2018, 21:59:34 »
 Zadziałało. Teraz jest ok. Zastosowałem Bizol 30. Dziękuję za pomoc :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl