Autor Wątek: Jeremy Clarkson - recenzje aut  (Przeczytany 13545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Jeremy Clarkson - recenzje aut
« dnia: 19 Maja 2005, 16:30:30 »
Podajęlink do strony Times on-line, gdzie Jeremy Clarkson, znany z Top Gear, publikuje swoje artukuły i recenzje aut.

Ostatnio w piękny sposób zjechał Lexusa GS ;-)

Polecam  :!:

:arrow: http://driving.timesonline.co.uk/section/0,,12529,00.html

VampirePL

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lipca 2005, 16:05:14 »
On swietnie jezdzi po samochodach i dlatego co tydzien ogladam TopGear ze wzgledu na brytyjskie poczucie humoru:)Ale niestety nie jezdzil moja przyszla korolka i nie wiem czy dobra czy zla:P

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lipca 2005, 16:26:28 »
O Toyota Corollach mówi że nudne :-)

Ostatnio Clarkson tak szalał sportowym Vauxhallem Monaro, że wypadłu mu dwa dyski i teraz ma lekarski zakaz jazdy samochodami (m. in. nie może ruszać szyją).

Więcej tu :arrow: http://driving.timesonline.co.uk/article/0,,12529-1686285,00.html

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lipca 2005, 16:35:58 »
Jackal, ale czemu mu wypadły te dyski  ?? bo miał jakis wypadek czy co ??

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lipca 2005, 17:02:57 »
Bo szalał na zakrętach jak dziki :-)

Zresztą sam opisał to tak:

"... the most important thing right now is to work out how I, the world’s least active man, managed to slip not one but two discs. I went through all the possibilities with my doctor and we decided that the blame for my condition lies fairly and squarely at the door of Vauxhall.

Apparently if you spend too long driving round corners much too quickly it will pull all the gooey stuff out of your spine, and last week I spent a very great deal of time going round many, many corners much too quickly in the new Vauxhall Monaro. "

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lipca 2005, 18:36:36 »
Niezłe przeciążenia musiały być.   :lol:

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lipca 2005, 19:05:43 »
Cytat: Jackal
O Toyota Corollach mówi że nudne :-)

i o toyotach w ogole :)

jami

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lipca 2005, 22:23:02 »
Cytat: lifeson
i o toyotach w ogole

:-) dla tego gościa interesujący jest tylko on sam i ew. jakieś angielskie badziewie. Ja szczerze nie wiem co ludzie w nim widzą.

tunix

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lipca 2005, 22:48:25 »
Polecam opisy tutaj http://www.autozine.org/html/0_index.html

Do tej pory zgadzam sięz nimi w 100% aut, których próbowałem.

tx

VampirePL

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Lipca 2005, 22:58:18 »
Monaro fajniutkie:)Fakt gust ma dziwny i system oceniania tez bo uznaje tylko made in GB samochody lub jakies super drogie na ktore tutaj w PL paru stac ale same ich txt w topgirze sa swietne i brechowe;]Gdyby to u nas tak redaktorzy gadali o samochodach to po paru dniach wyrzuciliby ich z tv:D

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Lipca 2005, 09:13:46 »
na pewno facet prowadzi jedyny taki program :):) a czy jest fajny czy nie to już rzecz każdego z nas  :wink:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Lipca 2005, 09:28:01 »
Pomimo tego że programy są tendencyjne oglądam często ponieważ znajduje sięw nich super mieszanka auta + humor co w efekcie dla mnie = relaks.
Większość testowanych aut jest poza moim zasięgiem, a gdyby nawet przetestowali carinęE i tak wiadomo jaki byłby werdykt: nudny, nie psuje się, tandetny plastik w środku, żle sięprowadzi i nie hamuje tylko zwalnia, zero finezji poprostu nic ciekawego i sięniedziwie bo gdybym sięprzesiadł z DB7 czy jakiegoś AMG czy BRABUSA za kilkaset a nie za naście tys też bym tak powiedział  8)
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lipca 2005, 10:01:22 »
Clarkson ma wbrew pozorom dystans do tego co robi. Dane techniczne i suche teksty czytelnik musi sobie znaleźć gdzie indziej, a on koncentruje sie na subiektywnych wrażeniach i otwieraniu oczu czytelnika na pewne niuanse - tropi bezsensy :D

Jest Brytolem, więc swoje ceni najwyżej, ale potrafi też mocno dokopać wyspiarskiej motoryzacji.

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Lipca 2005, 10:25:36 »
Do tego programu trzeba właśnie podejść tak, jak to robi Kryspin: potraktować jako rozrywkęi relaks, bo to właśnie jest program rozrywkowy, a nie jako program techniczny. Ja chętnie oglądam Top Gear i jeszcze jeden program Clarksona (nie pamiętam tytułu) puszczany w TVN Turbo, bo po prostu są zabawne - do mnie trafia ten rodzaj humoru. A przy okazji popatrzęna fajne samochody. :)

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lipca 2005, 00:34:46 »
Cytat: Jackal
Clarkson ma wbrew pozorom dystans do tego co robi. Dane techniczne i suche teksty czytelnik musi sobie znaleźć gdzie indziej, a on koncentruje sie na subiektywnych wrażeniach i otwieraniu oczu czytelnika na pewne niuanse - tropi bezsensy :D

Jest Brytolem, więc swoje ceni najwyżej, ale potrafi też mocno dokopać wyspiarskiej motoryzacji.

Czytasz w moich myślach   :D  

Ostanilo wdepnąłem na (clip) starą opinięo Toyocie Spider.
Music wstępny Top Gear , ........... a komentuje / ocenia prowadzący z Fight Gear.
Skoro ostatnio blondyna Vicki przeskoczyła z Top do Fight,+ powyższe =  to wygląda na to że Top G nie jest
patentem Clarksona .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl