Autor Wątek: etui na kluczyk - keyless protector  (Przeczytany 17540 razy)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
etui na kluczyk - keyless protector
« dnia: 10 Listopada 2018, 21:36:07 »
W końcu się zmobilizowałem i kupiłem etui na kluczyk do samochodu czyli " keyless protector ", który ma blokować fale kluczyka a więc chronić przed kradzieżą auta na tzw. walizkę. Etui przyjemne w dotyku wykonane ze skóry naturalnej.

Włączyłem ponownie w ustawieniach Corollki bezdotykowy dostęp i sprawdziłem czy etui działa.  Faktycznie po włożeniu kluczyka do  ekranowanej przegródki auto kluczyka w pobliżu nie wykrywa czyli wychodzi na to, że działa.  Etui posiada też drugą normalną przegródkę np. na jaką kartę do tankowania itp.  No jest to trochę kłopotliwe bo trzeba zawsze kluczyk po wyjściu z auta schować do przegródki  w etui a później przed otworzeniem auta trzeba go wyjąć.  Zobaczę jak to będzie wyglądać w codziennej praktyce. :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: etui na kluczyk - keyless protector
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Listopada 2018, 22:13:28 »
no właśnie, że przez to że wciąż trzeba luczyk chować i wyciągać zrezygnowałem z tego patentu. Rozumiem, że środek wyłożony jest folią aluminiową - nie zużyje się od ciągłego wkładania i wyjmowania ? Uznałem też, że rzep niekoniecznie może być trwałym i skutecznym zabezpieczeniem - może gdzieś być luka i  fale radiowe będą tamtędy wyłazić (może nie mam racji, bo oceniałem to tylko na podstawie zdjęć w necie). Dlatego tez kupiłem zwykłe etui, gdzie jedna komora jest na kluczyk, druga na kartę proxy. Spuszczając auto z oczu wyłączam radio + aktywuje blokadę mechaniczną.  A tak to wygląda - kupione na allegro
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Avensis2017

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopada 2018, 09:17:03 »
Witam,
też się zmobilizowałem i po pół roku męczarni z wkładaniem kluczyka do etui, kupiłem Keyless Protector - znacznie lepszy polski wynalazek.
Urządzenie to elektroniczny klips który zakłada się na baterie kluczyka.

Było o tym w TVN Turbo:
https://www.motofakty.pl/artykul/kradziez-auta-jak-zabezpieczyc-auto-przed-kradzieza-na-walizke-video-1.html

Testował też Zachar:
https://www.youtube.com/watch?v=x2AahohpU1Y

Pozdrawiam
Jarek

Offline kusko13gp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2018, 11:39:24 »
No niezła reklama....
Ford Sierra 2.0 DOHC 1992r
Verso 1.8 Valvematic 2016r

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2018, 13:07:37 »
Nie ma jak jednopostowiec :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2018, 15:11:33 »
No niezła reklama....
chyba się słabo sprzedaje...
też się zmobilizowałem i po pół roku męczarni z wkładaniem kluczyka do etui, kupiłem Keyless Protector
jak obniżycie cenę do około 100 PLN to może my też się zmobilizujemy :cool: 

E18_Prestige_MultidriveS

Offline Nadol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2018, 00:28:07 »
YogiBabo mógłbyś podać link do tego etui?

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2018, 13:07:01 »
proszę
https://allegro.pl/contacts-eleganckie-etui-na-klucze-skora-naturalna-i7379366581.html
odciąłem ten brązowy pałąk (kłódkę) i w to metalowe oczko co zostało wpiąłem smycz
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Nadol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2018, 08:58:28 »
proszę
https://allegro.pl/contacts-eleganckie-etui-na-klucze-skora-naturalna-i7379366581.html
odciąłem ten brązowy pałąk (kłódkę) i w to metalowe oczko co zostało wpiąłem smycz
Dzięki  :good:

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Marca 2020, 20:54:50 »
W nawiązaniu do mojego etui na kluczyk, które wcześniej kupiłem taka małą uwaga.

Na początku  po włożenia kluczyka do właściwej kieszonki etui obcinało fale w 100%  a teraz po ponad rocznym użytkowaniu zauważyłem ostatnio, że ekranowanie jest słabsze i do około 0,5 metra fale się przebijają i nie są ekranowane w 100 %.

Na początku po zakupie mogłem etui z kluczykiem położyć na klamce albo na przycisku uruchamiania samochodu i efekt był 100 procentowy auta nie dało się otworzyć ani uruchomić, no a teraz podchodzę z etui ( z kluczykiem w ekranowanej przegródce) w kieszeni do samochodu i go normalnie otwieram łapiąc za klamkę a w aucie odpalam.

Widocznie ten materiał ekranujący w tym etui był jakiejś słabej jakości i się jakoś zużył a przynajmniej stracił część swoim ekranujących właściwości :(

Offline michassel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Marca 2020, 22:53:18 »
A nie da się tego systemu key less wyłączyć? Czytałem w instrukcji że na luzaku z poziomu komputera wyłączy się. Wystarczy połączyć się techstreamem lub pojechać do ASO żeby wyłączyli.

Czemu używacie etui zamiast wyłączyć key less?
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2020, 22:55:40 wysłana przez michassel »
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Dynamic Force 2020
Wersja Comfort, pakiet Tech + Style.
Kolor 4W9 Phantom Brown, jasne wnętrze.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Marca 2020, 09:20:58 »
A nie da się tego systemu key less wyłączyć? Czytałem w instrukcji że na luzaku z poziomu komputera wyłączy się. Wystarczy połączyć się techstreamem lub pojechać do ASO żeby wyłączyli.

Mozna. Mozesz go wylaczyc np. Caristą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Marca 2020, 10:08:56 »
po to jest system bezkluczykowy aby z niego korzystać. Zamiast etui, które działa jak napisał czp lepiej włączyć tryb oszczędzania baterii - wtedy odcina fala radiowe. Nie musisz na stałe wyłączać systemu, tylko sam decydujesz kiedy korzystasz z key less, a kiedy z pilota.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline martini

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Czerwca 2020, 00:56:11 »
po to jest system bezkluczykowy aby z niego korzystać. Zamiast etui, które działa jak napisał czp lepiej włączyć tryb oszczędzania baterii - wtedy odcina fala radiowe. Nie musisz na stałe wyłączać systemu, tylko sam decydujesz kiedy korzystasz z key less, a kiedy z pilota.

Tryb oszczędzania baterii włączamy w panelu w samochodzie? Czy jak to zrobić? I wtedy samochód przestaje korzystać z funkcji keyless a pilot staje się zwykłym pilotem? Czy to w jakiś sposób zabezpiecza przed kradzieżą ,,na walizkę''? :-) :-)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Czerwca 2020, 09:07:09 »
Tryb oszczędzania baterii włączamy w panelu w samochodzie? Czy jak to zrobić?
W pilocie. jest napisane w instrukcji. Ja mam poprzedni model corolli więc u mnie może być inna procedura, dlatego nie będę się rozpisywał
I wtedy samochód przestaje korzystać z funkcji keyless a pilot staje się zwykłym pilotem
tak
Czy to w jakiś sposób zabezpiecza przed kradzieżą ,,na walizkę''? :-) :-)
według definicji kradzieży na walizkę zamieszczonej w internecie - tak.  Jak jest naprawdę nie wiem - nie zajmuję się kradzieżą aut

E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl