Autor Wątek: Auris 2010 HSD - zamiana radia b9030 na b9005  (Przeczytany 1104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartemoka

• Toyot Leżący
  • *
Auris 2010 HSD - zamiana radia b9030 na b9005
« dnia: 14 Listopada 2018, 05:56:22 »
Witam wszystkich;

Z nagłych przyczyn musiałem na chwile (czas na serwisu oryginalnego dedykowanego radia) zamienić na radio ze starszego modelu 2008 o numerze b9005. Różnica była już na wstępie inny kolor podświetlenia, brak obsługi kamery cofania ( podobno dało by się ale trzeba by przerabiać inastalacje ale ze radio na chwile to czujniki wystarcza). Przechodząc dalej do mankamentów złącze od anteny inne niż w oryginale ale przejściówka za ok 30 zł i radio działa. Jednak największym minusem jest nie działający mikrofon, ponieważ radio sparowalo się z iPhonem bardzo ładnie, wszystko się ladnie wyświetla i slychac rozmówcę lecz nie słychać mnie.

I tu jest moje pytanie do Was, gdzie może się znajdować mikrofon w moim aurisie 2010 hsd bądź jest jeszcze opcja czy to radio obsługuje rozmowy ale raczej tak bo wszystkie przyciski na kierownicy działają i telefon się paruje. Z tego co wiem to w Auris II jest on tam gdzie lampka w podsufitce.

Dzięki za wszelkie podpowiedzi czy coś z tym robić czy jakoś to przełknąć i czekać na radio dedykowane aż wróci z serwisu?

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris 2010 HSD - zamiana radia b9030 na b9005
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopada 2018, 08:29:59 »
Ja nie wiem bo nie rozbierałem i nie dobierałem się do mikrofonu ale typy mam 2. Pierwszy to przy schowku na okulary, przy przycisku włączania światełek pasażera jest taka krateczka - tam bym najpierw sprawdził. Drugie to pod przyciskiem "start", nad prawym kolanem kierowcy.
W/g mnie coś jest źle podłączone, skoro mikrofon wcześniej działał a teraz nie działa...przecież nie zniknął  :o chyba ze bym zintegrowany w radiu  :o? To i w tym powinien być  :o.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl