Autor Wątek: Auris 1.33 bierze płyn chłodzenia i wywala błąd rozrządu.  (Przeczytany 1198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ugacz

• Toyot Leżący
  • *
Auris 1.33 bierze płyn chłodzenia i wywala błąd rozrządu.
« dnia: 15 Listopada 2018, 23:21:08 »
Witam. W aurisie 1.33 z 2011r.  Z przebiegiem 290tkm mam blad p0016, dodatkowo gubi sie borygo ale nie widac wyciekow. Mechanik twierdzi, ze moze uszczelka pod glowicą albo ubytek w miejscu gdzie przewody chlodzenia wpinają siw do wydechu - ktos wie po co igdzie one tam ida? Co ddo rozrzadu to kupilem komplet bez kół zębatych i zamierzam wymienic. Nie wiem tylko co powoduje ubytek plynu. Dodam, ze w zbirniku wytwarza sie nadcisnienie ktore uchodzi po odkreceniu korka. Niby UPG, al3mechanikowi nie daje spokoju czesctlumika po silnikiem gdzie wchodza przewody ukladu chlodzenia. Przeszukiwani3 internetu kieruje mnie na chlodnice oleju, ale niemam pewnosci czy ten silnik ja ma i czy jej awariamoze dawac objawy podobne do awarii UPG. Sorki za literowki ale z telefonu pisze. Dzieki za wszelkie porady.

Offline Misiek1305

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris 1.33 bierze płyn chłodzenia i wywala błąd rozrządu.
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2018, 18:04:50 »
Sprawdź czy nie podnosi się stan oleju w silniku i przy okazji czy olej nie robi się flukowaty od płynu chłodzącego.
Auris 1.33, 2013, Classic.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Listopada 2018, 12:21:23 »
Są czujniki za kilka złotych i zamiast zakretki go wkrecasz. Będziesz wiedzieć czy uszczelka czy nie

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopada 2018, 19:01:52 »
Lancuch wymieniaj razem z kołami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl