Autor Wątek: alternatywa dla nowego aurisa -corolli  (Przeczytany 6821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
alternatywa dla nowego aurisa -corolli
« dnia: 19 Listopada 2018, 00:20:30 »
Chciałbym w przyszłym roku kupić nowe lub prawie nowe auto. Najpierw pomyślałem o nowym aurisie -corolli 2019 (nie wiem tylko czy silnik silnik 116 koni , spełni moje oczekiwania -przyspieszenie , Nm , prędkość)

https://autokult.pl/31041,toyota-auris-odslania-wnetrze-rewolucji-nie-ma-ale-jest-dobrze,all

Jeżeli nie auris -corolla to co ? Pomyślałem o ;

nowej mazdzie  3 z nowatorskim silnikiem Skyactiv-X.

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/583376,mazda-nowa-mazda-3-silnik-skyactiv-x-wideo.html

lub golfem VII 125KM    https://www.chceauto.pl/volkswagen-golf-14-tsi-125km-2018-81921/

Od razu napiszę , że nie biorę  pod uwagę hybryd, w samochodzie najbardziej potrzebuję ,,dużo koni ,, tempomat, klimę , i radio. Spalanie jest drugorzędne .

Co Wy byście wybrali?? Może macie inne propozycje w tym zakresie cenowym ?
RAV4 2.5 hybrid

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
Odp: alternatywa dla nowego aurisa -corolli
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Listopada 2018, 00:22:15 »
Wybrałbym Subaru Imprezę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2018, 00:50:48 wysłana przez fazibazi »

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Listopada 2018, 06:32:38 »
Ponieważ nie widzę kwoty do wydania, to zaproponuje Bentleya Continentala widziałem ostatnio na ulicy. Bardzo fajny.

A poważnie, to jeżeli nie chcesz hybrydy, a niezawodność nie jest na czele listy, to sprawa jest prosta: nie kupuj Toyoty. Szkoda życia :)

Jeżeli cenisz funkcjonalność i funkcjonalność, to chyba niestety ten Golf powinien być Twoim celem. Wszystko będzie działać i znajdować się tam gdzie będziesz tego oczekiwał.

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2018, 08:01:14 »
Zgadzam się w Golfie wszystko jest bardzo niepozorne, ale gdy trzeba wszystko jest przemyślane i pod ręką. Weźmy sobie pod uwagę taki głupi podłokietnik. W Aurisie przynajmniej jedynce jest dopasowany tylko gdy natrafi na człowieka o odpowiedniej budowie (brak jakiejkolwiek regulacji). W Golfie to podłokietnik dopasowuje się do każdego pasażera. To tylko przykład. Jest ich więcej.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2018, 08:07:56 »
VW ma w planach już w 2019 roku wyprodukować całkowicie nowego elektryka który zastąpi Golfa https://elektrowoz.pl/auta/koniec-vw-golfa-volkswagen-e-golf-usmiercony-w-2020-zastapi-go-i-d/  to może warto na niego ten roczek poczekać :)

Dla tych co nauczyli się jeździć oszczędnie na hybrydach to ten elektryk VW wyciągnie i pojedzie na 600 km aa więc to już konkret. :)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2018, 08:11:32 wysłana przez czp »

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Listopada 2018, 08:42:24 »
Toyoty Corolle kupują osoby, które oczekują auta rodzinnego, niezawodnego i niewiele palącego. Jeśli te cechy nie są ci bliskie, zaczekaj na nową Mazdę 3, Golfa VIII, który będzie miał w pełni wirtualny kokpit albo kup nową Hondę Civic, w której siedzi się nisko i sportowo jak w bolidzie.

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Listopada 2018, 08:55:25 »
Najlepiej odbyć jazdę testową każdym z tych samochodów. Samochody z turbiną są zrywniejsze od niskich obrotów ale mogą mieć turbo dziury. Możesz zainteresować się hyundaiem  i30. Dobrze wypada w testach i będzie najtańszy z wymienionych przez ciebie samochodów Ma 5 letnią gwarancję mechaniczną. Toyoty mało tracą na wartości i łatwo je odsprzedać dlatego ja przymierzam się do kupna nowej corolli sedan ale z wyprzedaży za rok. Jak będzie bardzo droga to biorę nową elantrę. Podstawowy silnik 1.6 jest dla mnie wystarczający Z samochodów z turbiną, wtryskiem bezpośrednim i dpf już dawno się wyleczyłem dlatego wole prosty silnik mniej zrywny.               

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Listopada 2018, 08:55:45 »
A to w tym samym segmencie czyli w segmencie C inne marki już nie mogą być rodzinne ? Toyota mało pali ? Wg mnie pali bardzo normalnie. Niezawodne ? Na szczęście chyba jeszcze tak. Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o jakości wykonania ;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2018, 08:57:39 »
Chciałbym w przyszłym roku kupić nowe lub prawie nowe auto
Prawie robi dużą różnicę.
Co Wy byście wybrali?? Może macie inne propozycje w tym zakresie cenowym ?
Czyli jakim, bo dany model może kosztować np,80 tys i 110 tys.
Ale obawiam się, że nic nie dorówna obecnej yarisce , jest szybka, oszczędna, wygodna  :good:

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopada 2018, 11:28:06 »
Napisałem nowe lub prawie nowe auto , myśląc o ewentualnym zakupie auta demonstracyjnego . Cena max 85tys.

Gdyby nie ciekawość jak będzie się jeździło nową mazdą z nowatorskim  silnikiem Skayactiv-X , i jakie będzie miała osiągi nowa auriska -corolla z silnikiem 116KM, to bez wahania bym kupił ;

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-city-1-4-tsi-125-km-manual-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6B2wop.html#46a5594e6a

Jednak poczekam ,za pół roku wszystko się wyjaśni , i zarówno corolla jak i mazda powinny już być dostępne do jazd testowych.
RAV4 2.5 hybrid

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Listopada 2018, 11:46:29 »
Nowa KIA Ceed .
Pozdrawiam
Wojtek

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Listopada 2018, 13:02:43 »
Tu masz test tego silnika w obecnym Aurisie https://www.youtube.com/watch?v=iWaf478FmM4 Jest on montowany też w C-HR którym jeździłem.  Przejedź się C-HR to będziesz wiedział jakie ma możliwości.  Auris będzie trochę zrywniejszy bo jest niższy i mniejszy. Jak ktoś ma kupić aurisa z tym silnikiem to wybiera 1.6 wolnosący.       
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2018, 13:06:45 wysłana przez cezario1 »

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Listopada 2018, 13:03:42 »
darek60 - Jak już Golf to szukaj z silnikiem 1,5 evo choćby tylko 130 KM bo to są nowe silniki i mniej awaryjne niż 1,4.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Listopada 2018, 13:12:43 »
samochodzie najbardziej potrzebuję ,,dużo koni ,, tempomat, klimę , i radio. Spalanie jest drugorzędne

Napisałem nowe lub prawie nowe auto , myśląc o ewentualnym zakupie auta demonstracyjnego . Cena max 85tys.

Przy tak ograniczonych wymaganiach kupowanie nówki jest bez sensu.  Lepiej kupić kilkuletnie auto z naprawdę mocnym silnikiem i dobrym zestawem audio, nawet trochę taniej, zostawiając część budżetu na ewentualne naprawy.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Listopada 2018, 13:26:12 »
darek60 - Jak już Golf to szukaj z silnikiem 1,5 evo choćby tylko 130 KM bo to są nowe silniki i mniej awaryjne niż 1,4.
Jak nowe to skąd wiadomo że mniej awaryjne? A 1.4 na pasku (od 2012 roku) nie sprawia kłopotów. Wadliwe były wcześniejsze wersje z rozrządem na łańcuchu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl