A ktoś Ci kazał kupować taki samochód? Każdy ma swoje wady i zalety, a protest to klienci mogą wyrażać swoim protfelem, nie kupując czegoś co im się nie podoba.
Absolutnie nikt. Dealer nie potrafił przedstawić jasnej odpowiedzi o dostępności Apple Car Play, mimo to podejrzewałem, że również ten model RAV4 wsparcia nie będzie posiadać (choć prezentacje prasowe w USA, również z udziałem rodzimych dziennikarzy, pozwalały przypuszczać co innego). Zakup był zatem w pełni świadomą decyzją, podyktowaną wszystkimi innymi pozytywami dotyczącymi tego modelu.
Nie uważam jednak, że powinno się załamywać ręce lub godzić na to niekorzystne dla europejskich użytkowników status quo. W przypadku wybranych usług i produktów nacisk konsumentów powodował zmianę polityki firmy je oferującej. Nie wychodząc poza motoryzację - Ford umożliwił wszystkim użytkownikom odblokowanie wsparcia dla ACP w starszych modelach poprzez wymianę jednej (niedrogiej) części, kiedy podniosły się głosy niezadowolenia. Nie widzę przeciwskazań, żeby taki sam krok wykonała w Europie Toyota.
@bankroot stąd moje pytanie, czy taki temat w ogóle się nadaje, np. dla UOKIK.
@Dobi dzięki za informację o spalaniu, pozostaje ćwiczyć i testować na dłuższych odcinkach

Temat spotkania rozpoczęty, obstawiam kwiecień i dzięki temu lepszej pogodzie