Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 974141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mykyypl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #600 dnia: 28 Kwietnia 2019, 18:09:03 »
Wybrane comfort + style + perłowy

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #601 dnia: 28 Kwietnia 2019, 19:36:48 »
Ja rownież zamówiłem wersje comfort + style biała perła. Zgadzam się z pozostałymi, że jest to najbardziej opłacalna wersja wyposażenia. Selection jest nieopłacalna, a executive to przepaść cenowa, która jest nieadekwatna do oferowanego wyposażenia ( skóra syntetyczna ). Co do negocjacji, to ja uzyskałem maksymalny rabat na samochód jaki daje dealer + mój rabat flotowy, dodatki można sobie domowic. Mnie osobiście zależało na wyciśnięciu maksymalnego rabatu niż na dodatkach, na które byc moze sie zdecyduje lub nie....
Zgadzam sie z przedmówcami, ze w umówię dla wersji comfort + style za dwa porty usb dla tylnych pasażerów, natomiast specyfikacja katalogowa tego nie zawiera.
Pozostaje czekać do września...czas pokaże :)
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2019, 19:52:00 wysłana przez gregstone »

Offline wojtex2002@poczta.onet.pl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #602 dnia: 28 Kwietnia 2019, 22:35:47 »
Zastanawiam się jakby można było jeszcze zabezpieczyć Ravkę przed kradzieżą. Bo montaż GPS czy alarmu Cobra jest raczej mało wystarczalne. Montują na własną rękę jakieś odcięcie zapłonu czy pompy paliwa stracimy gwarancję zapewne.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #603 dnia: 28 Kwietnia 2019, 22:45:07 »
Kurczę, Wy macie informacje o trasie RAV4, dealer ode mnie nie chce nic podać, mówi tylko, że poda VIN jak już będzie w PL. Parę razy się pytałam.
Nie wiem skąd się ta obawa podania VIN wcześniej może brać? Jedyny termin jaki znam to druga połowa czerwca. Nic dokładnie.

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #604 dnia: 29 Kwietnia 2019, 07:35:40 »
Ja nie mam VIN-u. Salon podaje kod zamówienia i wbijasz do na MojaToyota i widzisz gdzie jest Twoje auto. VIN będziesz wiedział jak papiery dojdą z Japonii.

Wysłane z iPhone

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #605 dnia: 29 Kwietnia 2019, 08:05:09 »
a executive to przepaść cenowa, która jest nieadekwatna do oferowanego wyposażenia ( skóra syntetyczna )
Informacja o skórze jest nieprawdziwa. Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #606 dnia: 29 Kwietnia 2019, 09:16:32 »
Kurczę, Wy macie informacje o trasie RAV4, dealer ode mnie nie chce nic podać
Mnie nic nie podawał.
Przy rezerwacji gdzieś tam było podawanie maila. Zalogowałem się tym mailem na stronę Toyoty, a tu wszystko jest :)

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #607 dnia: 29 Kwietnia 2019, 10:12:53 »
a executive to przepaść cenowa, która jest nieadekwatna do oferowanego wyposażenia ( skóra syntetyczna )
Informacja o skórze jest nieprawdziwa. Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd?
Dokładnie! Skóra naturalna z elementami syntetycznej.

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #608 dnia: 29 Kwietnia 2019, 11:13:47 »
Nikt nie wprowadza ludzi w błąd, to nie jest CHR gdzie skóra była w 100% naturalna. W Rav4 niestety nie jest i przyjrzyj sie dobrze jaki masz % skory naturalnej, bo jest niestety znikomy i tutaj Toyota niestety nie popisała sie.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #609 dnia: 29 Kwietnia 2019, 11:15:19 »
Zatem jaki jest Twoim zdaniem ten znikomy % skóry naturalnej ? Skąd czerpiesz swoja wiedzę w tym temacie ?

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #610 dnia: 29 Kwietnia 2019, 12:13:58 »
Ja nie mam VIN-u. Salon podaje kod zamówienia i wbijasz do na MojaToyota i widzisz gdzie jest Twoje auto. VIN będziesz wiedział jak papiery dojdą z Japonii.

Wysłane z iPhone

Kurczę, Wy macie informacje o trasie RAV4, dealer ode mnie nie chce nic podać
Mnie nic nie podawał.
Przy rezerwacji gdzieś tam było podawanie maila. Zalogowałem się tym mailem na stronę Toyoty, a tu wszystko jest :)

Ach. To może chodzi o tę słynną paczkę powitalną od MyToyota. Zobaczymy. Wydawało mi się, że powinno się dostać najpierw jakiś wirtualny VIN a później poprawiony ten z fabryki. Nie wiem gdzie to wyczytałam. Dzięki.

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #611 dnia: 29 Kwietnia 2019, 15:16:01 »
Kilka dni po złożeniu zamówienia dostałem maila od Toyoty dotyczącego założeniqa konta My Toyota. Jedną z funkcji tego konta jest śledzenie zamówienia.
Wydaje się, że email został wysłany automatycznie przez TMP, a nie przez dealera.

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #612 dnia: 29 Kwietnia 2019, 18:50:43 »
Wszystko jest napisane w specyfikacji i potwierdzone przez dealera. Radzę czytać ze zrozumieniem specyfikację techniczną poszczególnych wersji, a dwa z łatwością można poznać czy skóra jest naturalna, czy syntetyczna i wierzyć w bajki nie ma potrzeby. Fotele tylko w wersji executive są z dodatkiem elementów skory naturalnej, natomiast wersja Selection to syntetyk w pełni. Dyskusja z Tobą w tym temacie jest zbędna.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #613 dnia: 29 Kwietnia 2019, 19:02:41 »

Po pierwsze nie odpowiadasz na zadane pytania co świadczy o tym, że nie masz pojęcia o tym o czym piszesz.
Podasz ten znikomy procent ?
Twoja opinia dotyczyła tylko i wyłącznie wersji Executive (jak nie pamiętasz, to przeczytaj sobie jeszcze raz co naskrobałeś wcześniej), teraz pieprzysz coś o wersji Selection!

Na koniec:

Trochę więcej kultury by Tobie nie zaszkodziło kolego. Stwierdzenie, że dyskusja z kimś nie ma dla Ciebie sensu pokazuje, że jesteś zwykłym pyszałkiem, a do tego po prostu jesteś w błędzie.

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #614 dnia: 29 Kwietnia 2019, 19:18:41 »
Oczekuje więcej kultury, bo to możesz swoją matkę i zapoznaj sie prosze ze specyfikacja. Nie widziałeś auta na własne oczy, a czepiasz sie słówek. Na wszystkie pytania odpowiadam. Jak ma sie  problem z czytaniem ze zrozumiemi to wróć sie do podstawówki, bo sam nie wiesz o czym piszesz, a pyszałkiem to jeszcze nie miałeś do czynienia. Nic nie wiesz na temat nowego modelu, wiec sie nie wypowiadaj i nie atakuj ludzi na forum. To forum nie jest dla takich osob jak Ty. Tutaj wymienia sie spostrzeżenia, a nie filozofuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl