Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 974041 razy)

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #615 dnia: 29 Kwietnia 2019, 19:30:43 »
Jesteś wyjątkowym prostakiem.

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #616 dnia: 29 Kwietnia 2019, 19:32:47 »
Panowie ... a tak fajnie było w tym wątku. Załóżcie sobie wątek o skórach i tam dawajcie sobie czadu bo odbieracie od tematu.

Wysłane z iPhone

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #617 dnia: 29 Kwietnia 2019, 19:57:45 »
Jesteś wyjątkowym prostakiem.
Popieram.
Wypunktowałeś go, a on urządza sobie wycieczki osobiste. Na pytanie dalej nie odpowiedział.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #618 dnia: 29 Kwietnia 2019, 20:51:31 »
Żeby już zakończyć ten smutny bój dotyczący tapicerki skórzanej (nie widzę powodu, aby tworzyć nowy wątek, bo moim zdaniem może to być dla kogoś ważne), napiszę co następuje:

Wersja Selection ma tapicerkę z Softexu. To sztuczna skóra, używana przez Toyotę w tym przypadku do pokrycia całościowego tapicerki, w wersji Executive użyto jej do wszystkich elementów, które nie stykają się z ciałem kierowcy/pasażerów.
Wszystkie elementy stykające się z ciałem są wykonane z prawdziwej skóry i nie jest to wcale jakiś znikomy procent tylko ponad połowa obicia tapicerki.

Podana wcześniej informacja, że w CHR było/jest 100% skóry jest tak samo wiarygodna jak .... reszta wynurzeń autora tej tezy.

Wystarczy logicznie pomyśleć i zastanowić się, czy jest sens ładowania skóry np. na tylną część fotela kierowcy albo boczki ... szkoda drogiego materiału.
Nie wiem jak jest w innych markach, ale podejrzewam, że tak samo.
Czas, gdy całe fotele i kanapy były całkowicie wykonane ze skóry minął bezpowrotnie (mógł pozostać w markach premium)
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2019, 20:53:02 wysłana przez bankroot »

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #619 dnia: 29 Kwietnia 2019, 21:00:31 »
Wracając to skóry z plastikowej krowy, to wydziela bardzo nieprzyjemny zapach. Z czasem zelżał, no ale zrobiła się piękna pogoda  i przyświeciło słono.
Po prostu nie do zniesienia, nie wiem czy to się da reklamować.
I uwaga czystko użytkowa.
Strasznie łapie zanieczyszczenia, nie nazwał bym tego brudem. Ale wystarczą, dotknąć rękami którymi pakowałem bułki/chleb i zostają ślady.
Na prawdziwej skórze nie było takich problemów, a jak dzieciaki usyfiły to wystarczyła wilgotna ścierka.
Pomijam fotel kierowcy, który do końca gwarancji nie wytrzyma. (ale to moja specyfika, dużo krótkich tras i częste wsiadania/wysiadanie)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #620 dnia: 30 Kwietnia 2019, 07:04:25 »
Aleście pojechali... po co tyle nerwów.

A mój tapicer mówi "skóra? nie. nie. Tapicerka materiałowa jest praktyczniejsza".

A z moich przemyśleń, to wydaje mi się, że jeśli skóra, to wentylowana (ech... executive), więc wersji Selection za samą skórę brać nie warto (chociaż wygląda ładnie).

Pzdr.
Tomek.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #621 dnia: 30 Kwietnia 2019, 08:34:51 »
To ciekawe.
Odniosłam wrażenie, że amerykanie z tego SoftTexu są wręcz zadowoleni, jeżeli chodzi o utrzymanie i traktują to jako plus dla Toyoty.
W jakimś amerykańskim wideo a propo RAV4, kierujący wręcz się pytał, czy siedzenia są z SoftTexu.
Może to kwestia tamtego rynku.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #623 dnia: 30 Kwietnia 2019, 08:58:23 »

Pomijam fotel kierowcy, który do końca gwarancji nie wytrzyma. (ale to moja specyfika, dużo krótkich tras i częste wsiadania/wysiadanie)

Niestety był taki przypadek mojej siostry że minęło 4 lata od zakupu nowego samochodu wersja przed lifting  i zaczęły pękać siedzenie kierowcy i w ramach gwarancji (całe szczęście przedłużyła gwarancję dodatkowo o 2 lata) oni już zaczęli wymienić na nowy fotel kierowcy nic dopłacając w ramach gwarancji.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline m_r

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #624 dnia: 30 Kwietnia 2019, 09:41:22 »
To ja się przywitam. Witam użytkowników.

Od tygodnia użytkuję RAV4 - wersja Selection. Pierwszy tysiąc kilometrów za mną.

Chyba już można zacząć nowy wątek o plusach i minusach użytkowania :)

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #625 dnia: 30 Kwietnia 2019, 16:12:22 »

Od tygodnia użytkuję RAV4 - wersja Selection. Pierwszy tysiąc kilometrów za mną.

Czekam na te + / -. Szerokiej drogi.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #626 dnia: 30 Kwietnia 2019, 16:49:10 »

Również chętnie poczytam.
Przy czym fajnie by było rozdzielić tematy pomiędzy hybrydę / gas.

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #627 dnia: 30 Kwietnia 2019, 20:15:50 »

Również chętnie poczytam.
Przy czym fajnie by było rozdzielić tematy pomiędzy hybrydę / gas.
Może być z tym problem, bo:
Info ze strony toyoty o sprzedaży za Q1
Dużą popularnością cieszy się także nowa Toyota RAV4, której 89% egzemplarzy ma napęd hybrydowy.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #628 dnia: 30 Kwietnia 2019, 21:56:37 »
Dużą popularnością cieszy się także nowa Toyota RAV4, której 89% egzemplarzy ma napęd hybrydowy.
Niesamowity jest marketing Toyoty. W sumie inwestycja zwróci się za setki tysięcy kilometrów, a jednak wszyscy wybierają hybrydę.
Ja też. Mnie ciągną nowinki techniczne i tutaj bardzo cierpię z powodu braku Android Auto, czy choćby Apple Car play.

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #629 dnia: 01 Maja 2019, 08:57:10 »
Niesamowity jest marketing Toyoty. W sumie inwestycja zwróci się za setki tysięcy kilometrów, a jednak wszyscy wybierają hybrydę.
Ja też. Mnie ciągną nowinki techniczne i tutaj bardzo cierpię z powodu braku Android Auto, czy choćby Apple Car play.

O ile wszystkie newsy się potwierdzą, to twoje cierpienie dobiega końca ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl