Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 973255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #855 dnia: 25 Maja 2019, 20:27:38 »
Ale, że niby co ? Mam sobie kupić Lexusa czy opcje z Lexusa wrzucić sobie do Ravki ?  :grin:
Wiem, że niczego to nie zmieni ale szkoda, że takie mają podejście. Nie wiem ile to dla nich zachodu ale w takim wypadku klient zawsze ma możliwość zostawienia więcej pieniędzy. Wiele innych producentów ma taką politykę i jak widać się da.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #856 dnia: 25 Maja 2019, 20:35:48 »
Po zamówieniu Ravki tak dla jaj włączyłem sobie konfigurację Skody Kodiaq.
To auto miało rozbite wszystkie funkcje bezpieczeństwa i kupę innych pierdół. Chyba kilkadziesiąt opcji do wyboru.
Nie wiem, czy to dobrze, bo zastanawiałbym się, czy chcę rozpoznawanie znaków, itd..., a tak to mam komplet.
Tylko tych rzeczy z Executive żal, chętnie bym za to dopłacił jakieś 5k.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Oczekujący

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #857 dnia: 25 Maja 2019, 21:50:18 »
Witam
Tydzień temu w sobotę oczekiwana dostawa rav4 minęła Kanał Sueski, przez tydzień  ani drgnął samochodzik na mapie. Czy to nie jest dziwne? Wydaje mi się,że to całe śledzenie dostawy to lipa. U mnie czas dostawy 3/06 2019 nie później niż 1/7 2-19. Do trzeciego czerwca marne szanseeeeee.  :-(

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #858 dnia: 25 Maja 2019, 22:04:18 »
O, to płyniemy tym samym :-)
Do 3-ciego to do Mszczonowa najwyżej dojedzie.
Myślę, że do końca czerwca to nie dostaniemy.

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #859 dnia: 25 Maja 2019, 23:18:07 »
Witam
Tydzień temu w sobotę oczekiwana dostawa rav4 minęła Kanał Sueski, przez tydzień  ani drgnął samochodzik na mapie. Czy to nie jest dziwne? Wydaje mi się,że to całe śledzenie dostawy to lipa. U mnie czas dostawy 3/06 2019 nie później niż 1/7 2-19. Do trzeciego czerwca marne szanseeeeee.  :-(

Jak znasz nazwę statku to polecam aplikację FindShip i obserwację na żywo z poślizgiem kilkuminutowym. Mój właśnie opuścił Bristol GB i płynie w kierunku Zeebrügge. Odbiór mam na 14.6 więc wszystko według planu.
Pozdrawiam

Offline Tiger545

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #860 dnia: 26 Maja 2019, 00:14:22 »
Witam. Ja już odebrałem swoją rav4 selection 4WD szary.
Mam kilka spostrzeżeń i zapytań do bardziej doświadczonych użytkowników.
Nie wiem czy można ustawić światła tak, żeby zaświecały się ledy do jazdy dziennej przy otwieraniu z pilota samochodu? Czy można wymusić włączenie czujników przód/tył? Czy tylko (i zawsze sie włączą) przy podjechaniu pod przeszkodę? I czy to normalne, że po wyłączeniu samochodu i puszczeniu hamulca  (przy ?D?) samochód się stacza? Oczywiście przy ?P? jest OK.
Odnoszę się do bmw x3, gdzie to wszystko jest.
Co do braku wyboru doposażenia to rzeczywiście brakuje tego. Chętnie doposażył bym wersję selection w czujniki martwego pola, toż to bezpieczeństwo z którego toyota się szczyci.
Inną kwestią jest zamawianie X3, tutaj człowiek walczy 3 dni co wybrać i ze 167 robi się 252 :-(.
Jest to moja pierwsza hybryda i powiem, że trzeba się przyzwyczaić i nauczyć jak jeździć.
Szkoda, że hybryda nie ma wszystkich żarówek led, tak bardziej dla wizerunku toyoty niż żeby mi to przeszkadzało (np halogeny) pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #861 dnia: 26 Maja 2019, 05:28:06 »
Toyota tak ma, lubi wkurzać pod wieloma względami ale ma coś takiego, że i tak ludzie do niej lgną  :grin:
Wydaje mi się, że chodzi o tą całą niezawodność. Z bajerami jest zawsze w tyle ale te co są przynajmniej działają.
Ale niektórych rzeczy nie jestem w stanie pojąć, chociażby właśnie takich żarówek. Toyota od IV gen chełpi się reflektorami niby FULL LED ale w kierunkowskazy led-ów już nie dało rady wsadzić  <zalamka> A jak by było pięknie gdyby ten cały LED dzienny przemieniał się w kierunek jak to widzimy u niemców.
Nie wiem czemu nie zrobią kanapy dzielonej na 3. Dobra niech będzie 60:40 ale niech chociaż wytną tą mała dziurę w podłokietniku żeby ułatwić ludziom życie.

No i zastanawia mnie czemu zrezygnowali z genialnej siatki na zakupy, która była w IV gen. Jeżeli komuś nie pasowała mógł ją schować albo sobie całkowicie wyrzucić a tu kupa, nawet nie dokupisz.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #862 dnia: 26 Maja 2019, 06:08:16 »
Kolejny skok, tak więc coraz bliżej :-)

Offline Oczekujący

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #863 dnia: 26 Maja 2019, 06:16:46 »
Gdzie można zdobyć nr statku?

Offline Oczekujący

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #864 dnia: 26 Maja 2019, 07:38:54 »
Kolegi skoczył do przodu, mój czeka na lepsze wiatry

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #865 dnia: 26 Maja 2019, 08:22:33 »
I czy to normalne, że po wyłączeniu samochodu i puszczeniu hamulca  (przy ?D?) samochód się stacza? Oczywiście przy ?P? jest OK.

To jest normalne. W samochodach z automatem nie gasi się silnika na D tylko najpierw przełącza na P przed zgaszeniem  :shock: pierwszy automat w życiu?
My Toyota is Fantastic :)

Offline Tiger545

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #866 dnia: 26 Maja 2019, 09:42:22 »
No właśnie nie. Mam dwie x3 (E83FL i F25) i w jednej e83 jak zgasisz samochód w D to nie wyciągniesz kluczyka a w F25 samo przechodzi na P. Oba automaty.
Ale żaden się nie staczał tak jakby był na luzie. OK, kwestia przyzwyczajenia, ale to denerwuje.
Co do lamp przednich to mnie też irytują kierunki oddzielnie (powinny być zintegrowane, zamiennie z ledami do jazy dziennej).

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #867 dnia: 26 Maja 2019, 12:03:42 »
Ja zamówiłem moją w Niemczech i niestety na stronie Toyoty ta obserwacja nie działa.
Hmm, interesujące. Przy czym ten statek ma port docelowy Bristol w GB, no chyba, że nie umiem tego czytać, albo może on w GB  (25-go maja) rozładuje trochę samochodów i popłynie dalej. Jako, że mój samochód jest też gdzieś w pobliżu, to również będę go śledził.
Mój dealer wiedział tylko, że auto poza Polską i tyle...

W Bristol prawdopodobnie tylko międzywyładowanie. Wczoraj był w porcie w Walencji i tak też było napisane, więc po Bristol pojawi się kolejny cel.
Pozdrawiam

TAK jak już wcześniej napisałem od wczoraj statek płynie z Bristol w kierunku Zeebrugge,pewnie jutro będzie w porcie
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2019, 12:06:02 wysłana przez apator »

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #868 dnia: 26 Maja 2019, 16:06:47 »
W BMW masz klasyczny automat hydrokinetyczny, na pozycji P nie będzie się staczać, ale na pochyłym terenie zawsze warto zaciągnąć najpierw ręczny, bo całe obciążenie spowodowane wagą auta jest na skrzyni, co nie sprzyja jej trwałości.
Tu jest przekładnie planetarna, nie wiem ale być może na skutek braku przełożeń po prostu Ci się stoczy...
Inna sprawa, że w BMW wybierak był elektroniczny, i sam przełączał się na P, jak zgasiłem na D. Tu jest mechaniczna wajcha, i sama nie przeskoczy Ci na P.

A propos - u mnie pokazuje, że auto już jest w Polsce! A wczoraj jeszcze było na Gibraltarze !!!!!!!!!!!!!!!!   <taniec>

« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2019, 16:14:41 wysłana przez Pemek »

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #869 dnia: 26 Maja 2019, 16:19:22 »
Nie pokazało Ci przeładunku w Belgii ??

Wysłane z iPhone

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl