Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 972161 razy)

Offline PAWELUS

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1290 dnia: 11 Lipca 2019, 17:33:00 »
Witam
Wracam właśnie z montażu alarmu i dowiedziałem się, że już wkrótce ma ma być Apple CarPlay trwają prace nad przygotowaniem akcji serwisowej  :good:

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1291 dnia: 11 Lipca 2019, 18:44:34 »
Witam
Wracam właśnie z montażu alarmu i dowiedziałem się, że już wkrótce ma ma być Apple CarPlay trwają prace nad przygotowaniem akcji serwisowej  :good:
Też rozmawiałem, mówią jednak o jesieni...
Natomiast mówili też, że w zeszłym roku też miało być

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1292 dnia: 11 Lipca 2019, 21:43:01 »
Aktualizacja statusow (nie jest to czeste) . U mnie stalo dlugi czas na Filipinach a teraz juz dobija do Afryki....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline wojtex2002@poczta.onet.pl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1293 dnia: 13 Lipca 2019, 07:56:57 »
Witam. Czy ktoś z posiadaczy nowej Rav 4 ma podobny problem. Chodzi o połączenie tel przez bluetooth. Czasami dochodzi do zerwania połączenia podczas rozmowy i głośnikach auta pojawia się tępy dźwięk zawieszenia, a rozmowa jest kontynuowana normalnie przez tel. Do takiej sytuacji dochodzi szczególnie chwilę po włączeniu auta i wykonaniu tel ok 1 min od uruchomienia.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1294 dnia: 13 Lipca 2019, 11:19:20 »
Witam. Czy ktoś z posiadaczy nowej Rav 4 ma podobny problem. Chodzi o połączenie tel przez bluetooth. Czasami dochodzi do zerwania połączenia podczas rozmowy i głośnikach auta pojawia się tępy dźwięk zawieszenia, a rozmowa jest kontynuowana normalnie przez tel. Do takiej sytuacji dochodzi szczególnie chwilę po włączeniu auta i wykonaniu tel ok 1 min od uruchomienia.

Tak od czasu do czasu mam w Aurisie, a tam BT taki dokładany z emulatorem zmieniarki CD. Tak więc nie wiem, czy to nie wina telefonu (Samsung S8)

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1295 dnia: 14 Lipca 2019, 21:58:18 »
Witam, mam pytanie,
czy wy też tak macie, że przy zamkniętym samochodzie nie można otworzyć bagażnika z kluczyka??
Najpierw muszę otworzyć kluczykiem samochód, a dopiero z kluczyka otwieram klapę bagażnika. Natomiast po przycisnieciu guzika w klapie bagażnika, bagażnik otwiera się bez problemu.
Dodatkowo mam czujnik otwierania bagażnika nogą i tutaj też jest problem, że otwiera jak mu czapka stoi. Trochę to irytujące.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1296 dnia: 15 Lipca 2019, 14:58:57 »
Witam, mam pytanie,
czy wy też tak macie, że przy zamkniętym samochodzie nie można otworzyć bagażnika z kluczyka??
Najpierw muszę otworzyć kluczykiem samochód, a dopiero z kluczyka otwieram klapę bagażnika. Natomiast po przycisnieciu guzika w klapie bagażnika, bagażnik otwiera się bez problemu.
Dodatkowo mam czujnik otwierania bagażnika nogą i tutaj też jest problem, że otwiera jak mu czapka stoi. Trochę to irytujące.

Tak to dziala niestety.

Offline TomaszZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1297 dnia: 17 Lipca 2019, 11:08:19 »
czy ktoś z uzytkownikow/zainteresowanych zakupem wie jaka jest techniczna różnica pomiędzy reflektorami Basic Led w wersjach active i comfort a Full Led w selection I executive?  Oczywiście prócz jednoznacznej estetycznej na niekorzyść Basic Led. Czy jest mozliwe ze zrodla swiatla sa identyczne, ale tylko budowa reflektora inna? widziałem jak Basic Led w rav4 świeci w podziemnym garażu i nie zauważyłem braków vs mój Prius ostatniej generacji z ledami " w soczewce". Miał okazję ktoś porównać choćby na oko skuteczność obu typów reflektora w dwoch  Rav4 obok siebie?

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Offline Tiger545

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1298 dnia: 18 Lipca 2019, 12:16:41 »
Przy zamawianiu rav4 zadałem to samo pytanie w marcu. Doradca nie wiedział, ale wysłał moje zapytanie do Toyota Polska. Po kilku dniach oddzwonił Pan z Toyoty i powiedział, że to i to są ledy (słuszna uwaga), ale i on jeszcze nie wie. Oddzwoni jak się dowie. Do dziś cisza.
Dowiedziałem się  z innego źródła ze te z wyższych wersji mają silniejsze ledy i dlatego potrzebują spryskiwaczy, bo tak mówi prawo. Lampy full led a kierunkowskazy na zwykłą żarówkę :-( faki to full.
Informacje zasłyszane i nie potwierdzone przez Toyotę Polska. Ale czekam cierpliwie.
Ps. Te full led dają radę, świecą naprawdę bardzo poprawnie.

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1299 dnia: 18 Lipca 2019, 12:39:29 »
Miałem na weekend RAV4 z full LED i powiem ze pasy na jedni nie odbijały się a teraz mam Basic LED i odbijają się . Spryskiwacze są wszędzie gdzie jest soczewka. Basic LED ma bielszą barwę niż Full LED. Gdzieś na YT jest porównanie. Jakiś Hiszpan to pozuje.

Full LED - nie są skrętne, nie oświetlają zakrętów ani manewrów na parkingu, ma spryskiwacze, bardziej żółta barwa.

W dwóch typach oświetlenia jest samopoziomowanie.

Wg mnie nie patrzyłem na Full LED jako atut wyższej wersji.

Wysłane z iPhone

Offline TomaszZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1300 dnia: 18 Lipca 2019, 12:47:52 »
Przy zamawianiu rav4 zadałem to samo pytanie w marcu. Doradca nie wiedział, ale wysłał moje zapytanie do Toyota Polska. Po kilku dniach oddzwonił Pan z Toyoty i powiedział, że to i to są ledy (słuszna uwaga), ale i on jeszcze nie wie. Oddzwoni jak się dowie. Do dziś cisza.
Dowiedziałem się  z innego źródła ze te z wyższych wersji mają silniejsze ledy i dlatego potrzebują spryskiwaczy, bo tak mówi prawo. Lampy full led a kierunkowskazy na zwykłą żarówkę :-( faki to full.
Informacje zasłyszane i nie potwierdzone przez Toyotę Polska. Ale czekam cierpliwie.
Ps. Te full led dają radę, świecą naprawdę bardzo poprawnie.
wielkie dzięki za odpowiedź, szczerze powiedziawszy dokladnie tego- opisywanego przez Ciebie poziomu wiedzy pracowników przedstawicieli dealerów  niestety sie spodziewalem tj. często klienci wiedza więcej o produkcie, za którego sprzedaż to oni odpowiadają. A przecież to chyba nie trudne pytanie, bo nie oczekuje znajomości schematu podłączenia, natężenia generowanego swiatla w lumenach itd. Natomiast wypadałoby uważam wiedzieć ok jedne ledy są mocniejsze/ jest ich więcej/ inaczej rozlokowane co przeklada sie na wiazke swiatla w okreslony sposob itd. A tu klops i w dodatku nie wiadomo czy ktokolwiek wróci z odpowiedzią. Wydaje mi się nawet, ze odpowiedz jest bardzo prosta i mozna ja znalesc w instrukcji serwisowej dla obu wersji wyposazenia, bo chyba może się zdarzyć że przyjedzie klient i trzeba będzie wymienić mu żarówkę? Ale po co się fatygowac i iść do kolegów na halę serwisową.... BTW. hipoteza że zwiększona  mocą jest prawdopodobna, bo rzeczywiście przepisy mówią o konkretnej wartości natężenia światła od którego wymagany jest montaż spryskiwaczy. Natomiast równie dobrze może być to dodatkowe wyposazenie dla lepszej wersji i nie ma związku, ja np. miałem spryskiwacze w Avensis t27 ze zwykłymi halogenowymi soczewkami. pozdrowienia i mam nadzieję do usłyszenia!

Offline jputer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1301 dnia: 18 Lipca 2019, 14:07:01 »
Do MarekDe

Opisz wrażenia z weekendowej jazdy testowej ....

Offline mykyypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1302 dnia: 18 Lipca 2019, 14:29:50 »
https://www.youtube.com/watch?v=Qqjs4zNT5vU
porównanie basic led vs full led

Offline TomaszZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1303 dnia: 18 Lipca 2019, 14:39:59 »
https://www.youtube.com/watch?v=Qqjs4zNT5vU
porównanie basic led vs full led
dzięki, to już coś! mimo iż barwa jaśniejsza w Basic Led to rzeczywiście świecą bardziej punktowo

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1304 dnia: 18 Lipca 2019, 14:41:19 »
Do MarekDe

Opisz wrażenia z weekendowej jazdy testowej ....

Napęd 4x2 na mokrym mega się ślizga na skręconych kołach lub mocniejsze dodanie gazu. Dlatego zrezygnowałem z wyższej wersji a wziąłem 4x4.
Teraz jak jeżdżę i sprawdzam to tył załącza się cały czas przy przyspieszaniu.

Wg mnie 4x2 więcej pali o jakieś 0,5 l.

O światłach pisałem.

Szkoda ze w RAV4 jest taki mały bak.

Testowym zrobiłem 400km a swoim już 5500 km.

Trasa (130km/h tempomat ) 7,3 - 7 l/100km
Miasto 5,5 - 6 l/100km

Wysłane z iPhone

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl