Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 972791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1410 dnia: 12 Sierpnia 2019, 07:34:51 »
Lakier 1G3 w RAV4 2019 to jakiś śmiech na sali.
Jest straszliwie miękki. Rysuje się od samego spojrzenia.

Po 5.ooo km mam ślad po kamyczku na klapie, ślady rysek od drzew iglastych, i ślady rysek od (niby) miękkiego przewodu odkurzacza.
Plus 2 slady po kamyczkach na feldze. Do kompletu.
Rysy sa na szczescie do wypolerowana wydaje mi się, ale ślad po kamyczku, to pewnie tylko touch-up paint.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1411 dnia: 12 Sierpnia 2019, 08:37:01 »
Położyłem ceramikę. Nie żałuję.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1412 dnia: 12 Sierpnia 2019, 08:44:01 »
Lakier 1G3 w RAV4 2019 to jakiś śmiech na sali.
Jest straszliwie miękki. Rysuje się od samego spojrzenia.

Po 5.ooo km mam ślad po kamyczku na klapie, ślady rysek od drzew iglastych, i ślady rysek od (niby) miękkiego przewodu odkurzacza.
Plus 2 slady po kamyczkach na feldze. Do kompletu.
Rysy sa na szczescie do wypolerowana wydaje mi się, ale ślad po kamyczku, to pewnie tylko touch-up paint.

polerka i ceramika.
Nowe lakiery są takie jakie są że nawet "pazury much" rysują te wodne lakiery. Można tylko to zabezpieczać jak ja zrobiłem w moim obecnym aucie i po 4 latach lakier jest nienaganny.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #1413 dnia: 12 Sierpnia 2019, 08:48:34 »

Ile dałeś za to?

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1414 dnia: 12 Sierpnia 2019, 08:50:34 »

Ile dałeś za to?

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
To mój 1G3
http://holicar.pl/index.php/realizacje?toyota-rav4-v-gen-hyb
1500 pln, powłoka 3 letnia.

Offline yahu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1415 dnia: 12 Sierpnia 2019, 18:07:16 »
Taka samą będą mi produkować :) ..powiedz... to wszystko ( polerka ,nałożenie ceramiki ) to cały koszt 1500 zł? Najlepiej jest to zrobić od razu po zakupie czy po jakimś czasie.Jestem z pomorza i nie wiem gdzie takie usługi najlepiej szukać.Zarąbista furka !

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1416 dnia: 12 Sierpnia 2019, 18:31:14 »
Najlepsze rozwiązanie, to specjalny lakier samoodnawialny od Toyoty z trwałością do 8 lat.
Mój C-HR z lakierem Metal Stream od dwóch lat i żadnej ryski, nawet na czarnym dachu.

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1417 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:10:09 »
Też w kapsle grałem.

Nie pamiętam teraz nazwy strony, ale w Google do znalezienia.
Najważniejsze znać nazwę statku.
Kolega z tego forum dostał ją od niemieckiego dealera, a że odbiór miałem w tym samym czasie, to dla zabawy obserwowałem jego statek.
Szczegóły w tym wątku w maju.

Jeżeli masz mnie na myśli,to aplikacja nazywa sie FindShip i wystarczy znać nazwę statku,żeby live obserwować swoją RAVkę podczas transportu do Belgii.

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1418 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:12:06 »
.

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1419 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:16:25 »
Od kogo się dowiedzieć znając jedynie datę "opuścił fabrykę" jak nazywa się statek którym płynie moje auto wśród pozostałych 5999 egzemplarzy ? Pytanie nadal otwarte dla wielu z nas.. :o

ja po prostu zapytałem sprzedawcę i tak długo trułem mu tyłek,aż podał mi nazwę statku.Podobno widnieje w systemie.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1420 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:53:05 »
Zdanie mojego gościa od ceramiki na temat powłok "odnawialnych":
Zapytałem go przed chwilą.

Część... sporo powłok ceramicznych ma właściwości "samoodnawialne". Działa to tak, że niektóre mikrorysy, tu podkreślam, naprawdę drobne pod wpływem temperatury mniej lub bardziej się zasklepiają, powłoka lekko mięknie i wypełnia "ubytek". Powłokę o takich właściwościach zaaplikowałem Ci na samochód.
Niestety więcej w tym marketingu niż rzeczywistości więc wolę nie opowiadać o tym klientom, bo wiesz... z tymi, które się zregenerują nie przyjadą, bo się zregenerują, przyjadą za to z rysami, które nie dadzą rady się zregenerować twierdząc, że przecież miały to zrobić...
Na takie rzeczy to może sobie pozwolić Toyota, Ford czy i inny Bentley, ludzie i tak do nich przyjdą, a jak akurat przyjdą z rysą na powłoce to usłyszą, że sami sobie to zrobili i żeby sperdalali bo serwis się takimi bzdetami nie zajmuje ;)
Najlepszy jest ten amejzing jak u Appla - 8 lat trwałości :D Ta, którą Ci zaaplikowałem może i 10 lat wytrzymać i się regenerować, tylko jeden warunek: widzimy się co 6 miesięcy na przeglądzie za 500 zł :) to Ci nawet gwarancję dam na piśmie :D

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1421 dnia: 12 Sierpnia 2019, 20:23:02 »
Ta, którą Ci zaaplikowałem może i 10 lat wytrzymać i się regenerować, tylko jeden warunek: widzimy się co 6 miesięcy na przeglądzie za 500 zł :) to Ci nawet gwarancję dam na piśmie :D
To ja bym na to poszedł. Zapłaciłeś 1500 zł i z taką ceną przy tej wielkości samochodzie to prawdziwa okazja. Szczerze mówiąc żaden profesjonalny zakład według mojej wiedzy tak tanio nie robi.

Offline Czarny 55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1422 dnia: 12 Sierpnia 2019, 20:32:11 »
W sprawie nazwy statku i późniejszego śledzenia jego trasy wysłałem zapytanie do salonu. Poinformuję czego się dowiedziałem.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1423 dnia: 12 Sierpnia 2019, 21:00:32 »
Ja mam powłokę, oczywiście.
Dokładnie tej firmy: https://poland.gtechniq.com/. Na pewno położyli, bo efekt hydrofobowości jest i go widać.
Auto myję zarówno bezdotykowo jak i ręcznie, na dwa wiadra i oczywiście kosmetykami tejże firmy co powłoka, aby mieć pewność że się nie będzie gryźć. Bo jak wiadomo, powłoki nie myte, lubią się zatykać po jakimś czasie.
Firma Gtechniq wydawała się być ok. Może produkty tej firmy nijak nie pasują do lakierów wodnych?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1424 dnia: 12 Sierpnia 2019, 21:26:59 »
Ta, którą Ci zaaplikowałem może i 10 lat wytrzymać i się regenerować, tylko jeden warunek: widzimy się co 6 miesięcy na przeglądzie za 500 zł :) to Ci nawet gwarancję dam na piśmie :D
To ja bym na to poszedł. Zapłaciłeś 1500 zł i z taką ceną przy tej wielkości samochodzie to prawdziwa okazja. Szczerze mówiąc żaden profesjonalny zakład według mojej wiedzy tak tanio nie robi.
Się okazało znajomy z podstawówki. Stąd ta cena.
Ale powłoka daje radę. Fajnie widać na deszczu jak spływa kropelkami. Tetaz siedzę na Chorwacji, auto po drodze w zasadzie czyste, jakby spłukać to byłby jak nowy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl