Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 976200 razy)

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1965 dnia: 11 Stycznia 2020, 14:27:56 »
czyli zarejestrowac auto - pozniej dealer doklada hak - i trzeba dokonac dodatkowego wpisu w dowodzie (bo w trakcie rejestracji haka nie mial) ? to bylaby jakas glupota - moze ktos kto wie poda co to za "przepis" .... poczytamy zobaczymy....

Dokładnie tak. Po odebraniu pojazdu z salonu trzeba jechać na stację diagnostyczną i dokonać w wpisu.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1966 dnia: 11 Stycznia 2020, 14:39:05 »
moze ktos kto wie poda co to za "przepis"
Auta z fabrycznym hakiem nie otrzymają z automatu wpisu w dowodzie. Jeżeli salon dilerski w ramach prowadzonego serwisu ma też stanowisko diagnostyczne i uprawnienia do dokonywania okresowego badania technicznego pojazdów to przed rejestracją auto wjeżdża na stanowisko diagnistyczne i dostajesz zaświadczenie o haku. Potem składasz to razem z dokumentani do rejestracji w Wydziale Komunikacji

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1967 dnia: 13 Stycznia 2020, 13:14:24 »
ciekawe - ja rejestrowalem w Niemczech (tablice "czasowe") dnia 30.08 a odbieralem 31.08 rano z polskiego salonu (juz na gotowo z z zamontowanym hakiem i alarmem) i nie bylo takich dziwnych rzeczy...
Bo Niemcy to JESZCZE normalny kraj .... ale już niedługo.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1968 dnia: 15 Stycznia 2020, 11:17:52 »
Cześć

Jeżeli ktoś z oczekujących, kto ma niedługo odbiór byłby zainteresowany bonem od ambasadora Toyoty - to chętnie się podzielę - proszę o wiadomość prv.

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline EwaBB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1969 dnia: 15 Stycznia 2020, 16:35:22 »
Yes, Yes, Yes - dzisiaj odebrałam swoją ravke  :beer: :-) :-) :-)
Zamówiona w listopadzie.

Offline lukaszs7

• Początkujący
« Odpowiedź #1970 dnia: 15 Stycznia 2020, 18:31:24 »
ja mialem odebrac dzisiaj ale musze czekac do jutra :(

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #1971 dnia: 15 Stycznia 2020, 18:33:15 »
To czekamy na pierwszą opinię. Ja swoją zamówiłem w grudniu ale właśnie zmieniam zamówienie. Po rabacie ma hybrydy postanowiłem dołożyć napęd AWDi. Cena pozostała bez zmian. Moja wersja to:

Hybrid Selection Platinium AWDi
- pakiet protection
- pakiet JBL
- Vodafone Cobra

Jutro mi potwierdzą zamówienie ale spodziewam się odbioru w maju.

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1972 dnia: 15 Stycznia 2020, 20:36:39 »
Yes, Yes, Yes - dzisiaj odebrałam swoją ravke  :beer: :-) :-) :-)
Zamówiona w listopadzie.

Gratulacje, ja też zamówiłem swoją w listopadzie ale czekam jeszcze na kartę pojazdu i homologację żeby móc zarejestrować.
Jak długo czekałaś na kartę pojazdu i dokumenty niezbędne do rejestracji ? Ja dostałem informacje z salonu że dopiero po zarejestrowaniu, na składzie celnym mogą zamontować przednie czujniki parkowania (dokładałem je do wersji comfort) i po montażu zlecić transport do salonu.
Ile minęło dni od momentu zmiany statusu na ?w Polsce - umów się z dilerem na odbiór? do momentu odbioru, pytam bo zbliżają się ferie na które chciałbym już pojechać nowym autem i zaczynam się niepokoić czy zdążą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline EwaBB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1973 dnia: 15 Stycznia 2020, 20:48:27 »
W kraju była wg aplikacji w połowie grudnia. Dokumenty do rejestracji dostałam dopiero 7 stycznia. Rejestracja w tym samym tygodniu i odbior w salonie po 6 dniach (podobnie jak w twoim przypadku rejestracja była niezbędna do montażu nawigacji przed dostawą do salonu). Może byłoby to trochę szybciej ale wypadły święta, nowy rok. Nie naciskałam na dealera i czekałam na kontakt ze strony salonu.
Pozdrawiam:)

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1974 dnia: 15 Stycznia 2020, 21:05:49 »
W kraju była wg aplikacji w połowie grudnia. Dokumenty do rejestracji dostałam dopiero 7 stycznia. Rejestracja w tym samym tygodniu i odbior w salonie po 6 dniach (podobnie jak w twoim przypadku rejestracja była niezbędna do montażu nawigacji przed dostawą do salonu). Może byłoby to trochę szybciej ale wypadły święta, nowy rok. Nie naciskałam na dealera i czekałam na kontakt ze strony salonu.
Dzięki za info, jest to pocieszające, moja w kraju pojawiła się wczoraj wiec są szanse że zdążę odebrać do końca stycznia.
Podziel się jeszcze wrażeniami z pierwszych jazd.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1975 dnia: 15 Stycznia 2020, 21:06:54 »
Dzięki za info, jest to pocieszające, moja w kraju pojawiła się wczoraj wiec są szanse że zdążę odebrać do końca stycznia.

Masz szanse na ekobonus jesli or wczoraj w PL

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1976 dnia: 15 Stycznia 2020, 21:11:49 »

Masz szanse na ekobonus jesli or wczoraj w PL

Podobno tak, czekam na przeliczenie ceny z uwzględnieniem ekobonusu.
A są tacy na formum którzy twierdzili że nie ma na co liczyć, mówili ze jestem niereformowalny jak kilka razy dopytywałem czy coś wiadomo w tej kwestii.
Szampana będę otwierał jak zobaczę ekobonus na fakturze ale już go chłodzę :-)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1977 dnia: 15 Stycznia 2020, 23:18:01 »
A są tacy na formum którzy twierdzili że nie ma na co liczyć, mówili ze jestem niereformowalny jak kilka razy dopytywałem czy coś wiadomo w tej kwestii.
To jest tak: obnizona akcyza obowiazuje od 1 stycznia 2020 r. Obowiazek podatkowy nastepuje w chwili wwiezienia do kraju lub nabycia wewnatrzwspolnotowego (Toyota Polska kupuje to chyba od Toyota Belgia - tak mi sie cos wydaje) i jesli to nastapilo przed ta data to obowiazuje stara stawka akcyzy. Umowe kupna samochodu zawarto na okreslonych warunkach (cena byla podana) wiec jesli obowiazek zaplaty akcyzy powstal w tym roku i dealer uwzgledni eko-bonus to jego dobra wola... :-) i mozna sie cieszyc.... :grin:
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2020, 23:27:39 wysłana przez strzmiele »
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #1978 dnia: 21 Stycznia 2020, 08:39:41 »
Na jakich oponach odbieraliście auta? Wprawdzie moja RAV4 do odbioru dopiero maj/czerwiec ale jestem ciekaw które gumy zakładają teraz. Bridgestone Ecopia w rozmiarze 225/60 R18?

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #1979 dnia: 21 Stycznia 2020, 14:21:05 »
Czy macie już w tych nowoodebranych autach Android Auto i Apple Car Play?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl