Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 976252 razy)

Offline tomke

• Początkujący
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1980 dnia: 21 Stycznia 2020, 15:00:45 »
Czy macie już w tych nowoodebranych autach Android Auto i Apple Car Play?

Tak, zapewniono mnie przy zamowieniu ze auto wyposazone jest w AA i AC. Informacja jest tez dostepna w cennikach na oficjalnej stronie toyoty :)

Auta rowniez sa juz sprzedawane po nizszej cenie uwzgledniajacej obnizona akcyze! Z czego jestem mega zadowolony bo powstrzymalem sie z zakupem w poprzednim roku :D

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #1981 dnia: 21 Stycznia 2020, 15:40:40 »

Tak, zapewniono mnie przy zamowieniu ze auto wyposazone jest w AA i AC. Informacja jest tez dostepna w cennikach na oficjalnej stronie toyoty :)

Auta rowniez sa juz sprzedawane po nizszej cenie uwzgledniajacej obnizona akcyze! Z czego jestem mega zadowolony bo powstrzymalem sie z zakupem w poprzednim roku :D
OK, dzięki - wiem, że przy zamówieniu zapewniają.  Chodzi mi jednak o to, czy ktoś odebrał już fizycznie samochód z zainstalowanymi (i działającymi) Android Auto i Apple Car Play?

Offline MarSo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1982 dnia: 21 Stycznia 2020, 19:26:37 »
Ja odbierałem swoją rawkę 16 stycznia i nie mam jeszcze Android auto ale w serwisie zapewniali że coś koło kwietnia ma się pojawić i możliwość wgrania za dopłatą oczywiście

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Offline ArtFoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1983 dnia: 21 Stycznia 2020, 21:43:45 »
Wszystko zależy jaki zamawiałeś model 2019 czy 2020. Ja mam zamówiony model 2020 i w specyfikacji jest wyposażenie w AA i AC.

Offline siwy1981

• Początkujący
« Odpowiedź #1984 dnia: 04 Lutego 2020, 11:58:17 »
Czy ktoś z Was w najbliższym czasie ma zaplanowany odbiór samochodu ?

Wygląda na to że dzisiaj w godzinach wieczornych do portu w Belgii wpływa statek z Japonii.
Dajcie znać jak zmieni się Wam status w trackerze na "przeładunek".
Tomik01 - ile trwal sam transport u ciebie od opuszczenia fabryki do wplyniecia do portu w belgi? Zastanawiam sie bo dzis wlasnie mi sie status zmienil na opuscil fabryke i zatsnawiam sie kiedy moze byc mniejwiecej w belgi a kiedy w mszczonowie. Pomozesz?

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1985 dnia: 04 Lutego 2020, 12:48:41 »

Wygląda na to że dzisiaj w godzinach wieczornych do portu w Belgii wpływa statek z Japonii.
Tomik01 - ile trwal sam transport u ciebie od opuszczenia fabryki do wplyniecia do portu w belgi? Zastanawiam sie bo dzis wlasnie mi sie status zmienil na opuscil fabryke i zatsnawiam sie kiedy moze byc mniejwiecej w belgi a kiedy w mszczonowie. Pomozesz?

Licz 30 dni

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1986 dnia: 04 Lutego 2020, 17:03:03 »

U mnie status zmieniał się co 10 dni, w poniedziałki i w środy, Filipiny, kanał Sueski, Giblartar, Belgia, później od przeładunku w Belgii do odbioru samochodu minęło 15 dni, ale cisnąlem salon bo mi zależało na odbiorze przed wyjazdem na ferie. Wg. Trackera Rafka miała dotrzeć od 15.01 do 31.01 i faktycznie odebrałem samochód 31.01.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mykyypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1987 dnia: 05 Lutego 2020, 14:43:59 »
Ktoś pytał o aktualizację softu?

https://www.youtube.com/watch?v=xSRCJFCmvTk

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #1988 dnia: 06 Lutego 2020, 10:58:20 »
Jakie mieliście prośby do salonu przed odbiorem auta. Poniżej moja lista próśb / życzeń. Proszę dajcie znać czy coś jeszcze dodatkowego chcieliście.

- wymiana wszystkich żarówek we wnętrzu i bagażniku na LED
- wymiana kierunkowskazów na żarówki LED (przód, tył)
- skonfigurowanie alarmu tak żeby otwarcie tylnych drzwi lub klapy bagażnika rozbrajało alarm
- uzbrajanie alarmu, zamykanie auta po zamknięciu tylnej klapy bez dodatkowego wciskania przycisku na pilocie
- zapalanie świateł przód, tył po otwarciu auta
- nie montowanie pionowej siatki w bagażniku (pakiet protection)
- wymiana standardowych opon na te dostarczone przeze mnie

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1989 dnia: 06 Lutego 2020, 11:26:15 »
- skonfigurowanie alarmu tak żeby otwarcie tylnych drzwi lub klapy bagażnika rozbrajało alarm

Alarm rozbroić może tylko karta proxy w zasięgu czujnika a ten działa jak mu się podoba :) Chociaż ja osobiście nie mogę narzekać. Po opiniach przeczytanych na forum i nie tylko, myślałem, że będzie gorzej. Może dla tego, że fotelik dziecięcy mam za fotelem kierowcy i jak sadzam najmłodsze, to zbiera sygnał z karty. Może gdybym stał po drugiej stronie auta to by nie zadziałał. Z bagażnika również mi sięga (w większości:)). Ale zdarzało się tak że wsiadałem od razu za kierownicę a alarm się nie rozbrajał. Dodam, że pilot z kartą mam zawsze w tej samej kieszeni kurtki.

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1990 dnia: 06 Lutego 2020, 12:07:01 »
I salon przychylil się do twoich próśb tak na piękne oczy czy wystawił fakturę za usluge

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1991 dnia: 08 Lutego 2020, 22:37:59 »

- wymiana wszystkich żarówek we wnętrzu i bagażniku na LED
- wymiana kierunkowskazów na żarówki LED (przód, tył)
- uzbrajanie alarmu, zamykanie auta po zamknięciu tylnej klapy bez dodatkowego wciskania przycisku na pilocie
- zapalanie świateł przód, tył po otwarciu auta
- nie montowanie pionowej siatki w bagażniku (pakiet protection)
- wymiana standardowych opon na te dostarczone przeze mnie

Czy przy wymianie żarówek (wew i zew ) nie traci się gwarancji jak coś strzeli ?
Zapalanie świateł przy otwarciu auta - u mnie w ASO nie ogarnęli tematu ( jakie ASO to potrafi ? Poproszę namiary :) )

Z góry dziękuje za odpowiedź

Offline MarSo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1992 dnia: 09 Lutego 2020, 10:45:24 »

Czy przy wymianie żarówek (wew i zew ) nie traci się gwarancji jak coś strzeli ?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Dobre pytanie.
Też się pod nim podpisuję.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1993 dnia: 09 Lutego 2020, 11:39:13 »
Jak stosujesz zarowki dopuszczone do uzytku w UE (odowiednie normy i certyfikaty) to nikt nie moze sie przyczepic....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1994 dnia: 09 Lutego 2020, 13:03:28 »
Jak stosujesz zarowki dopuszczone do uzytku w UE (odowiednie normy i certyfikaty) to nikt nie moze sie przyczepic....

Raczej czy Toyota ma na swojej liście inaczej wszystko masz na własna odpowiedzialność

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl