Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 976457 razy)

Offline J_G

• Prawie Toyot
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2040 dnia: 18 Marca 2020, 07:39:19 »
Ja własnie dzisiaj odbieram swoją RAVkę. W poniedziałek była zarejestrowany, ale dopiero wczoraj udało sie odebrać tablice i z tym był problem. Fizycznie załatwiał to dealer, bo auto jest leasingu.  Ale tak jak pisał Kaka84 to wszystko zależy od miasta.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2041 dnia: 18 Marca 2020, 13:19:33 »
Ja własnie dzisiaj odbieram swoją RAVkę. W poniedziałek była zarejestrowany, ale dopiero wczoraj udało sie odebrać tablice i z tym był problem. Fizycznie załatwiał to dealer, bo auto jest leasingu.  Ale tak jak pisał Kaka84 to wszystko zależy od miasta.

I jak wyglądał odbiór, ile to Ci zajęło czasu? Dokładnie wszystko sprawdzałeś i dodatkowo sprzedawca z grubsza omówił co i jak z autem?  :-)

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2042 dnia: 18 Marca 2020, 19:40:20 »
Jeśli chodzi o moje miasto Wołomin to narazie wydział komunikacji jest zamknięty dla wszystkich ale. Iła Pani powiedziała żeby dzwonić w poniedziałek może uruchomią tylko dla nowych samochodów. Będę monitorowal

Offline J_G

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2043 dnia: 18 Marca 2020, 20:06:40 »

I jak wyglądał odbiór, ile to Ci zajęło czasu? Dokładnie wszystko sprawdzałeś i dodatkowo sprzedawca z grubsza omówił co i jak z autem?  :-)

Sorrki, ze dopiero teraz odpisuje, ale musiałem nacieszyć się samochodem :)
Pytasz ile czasu, wiec najpierw z buta 6 km do salonu ok. godz. A na poważnie łącznie ponad godz. W tym jeszcze opłacenie ubezpieczenia i kilku dokumentów związanych z leasingiem. Co do samego odbioru, to ze względu na koronę było to ograniczone do minimum, miałem kilka pytań. Byłem też w tej dobrej sytuacji ze przed decyzją o zakupie miałem samodzielną dłuższą jazdę testową. Więc większość rzeczy wiedziałem i znałem. Czytałem też instrukcję, poległem na 300 stronie. Co sprawdzałem - zasadniczo ogólny stan lakieru (nie, nie miałem miernika - bo wiem że są takie osoby), wyposażenie dodatkowe, czy jest oraz sposób montaży wideo rejestratora (bo tak się umówiłem - przód i tył).  Umówiłem się też jeszcze na wymianę żarówek na LEDy. To z grubsza tyle, jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj.

Offline J_G

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2044 dnia: 18 Marca 2020, 20:08:57 »
Jeśli chodzi o moje miasto Wołomin to narazie wydział komunikacji jest zamknięty dla wszystkich ale. Iła Pani powiedziała żeby dzwonić w poniedziałek może uruchomią tylko dla nowych samochodów. Będę monitorowal
Ja pytałem się handlowca z salonu jak to wygląda (dzisiaj odbierałem) i wnioski przyjmują, ale wydawanie tablic to konkretnej godzinie przez wcześniej zgłoszoną osobę i tylko raz dziennie

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2045 dnia: 18 Marca 2020, 20:49:23 »

Pytasz ile czasu, wiec najpierw z buta 6 km do salonu ok. godz. A na poważnie łącznie ponad godz. W tym jeszcze opłacenie ubezpieczenia i kilku dokumentów związanych z leasingiem. Co do samego odbioru, to ze względu na koronę było to ograniczone do minimum, miałem kilka pytań. Byłem też w tej dobrej sytuacji ze przed decyzją o zakupie miałem samodzielną dłuższą jazdę testową. Więc większość rzeczy wiedziałem i znałem. Czytałem też instrukcję, poległem na 300 stronie. Co sprawdzałem - zasadniczo ogólny stan lakieru (nie, nie miałem miernika - bo wiem że są takie osoby), wyposażenie dodatkowe, czy jest oraz sposób montaży wideo rejestratora (bo tak się umówiłem - przód i tył).  Umówiłem się też jeszcze na wymianę żarówek na LEDy. To z grubsza tyle, jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj.
Dzięki, to jeszcze kilka pytań, jeśli mogę  :-)

1) Czyli generalnie nie ma jakiegoś dłuższego instruktażu ze strony deleara, np. omówienie sytuacji awaryjnych z alarmem co jeśli coś się z nim stanie?
2) Czy jakiś protokół szczegółowy miałeś do podpisania czy tylko ogólnie odbiór auta do którego nie masz zastrzeżeń?
3) A te LED'y to będziesz wymieniać na zewnątrz czy chodzi o oświetlenie wewnątrz?
4) Długo czekałeś od momentu kiedy samochód pojawił się w PL do odbioru w salonie? Czy dostałeś kilka dni wcześniej informację, że samochód będzie gotowy na konkretny dzień i godzinę?

« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2020, 21:01:02 wysłana przez kinim0d »

Offline MarSo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2046 dnia: 18 Marca 2020, 21:23:29 »

Sorrki, ze dopiero teraz odpisuje, ale ..

1) Czyli generalnie nie ma jakiegoś dłuższego instruktażu ze strony deleara, np. omówienie sytuacji awaryjnych z alarmem co jeśli coś się z nim stanie?
2) Czy jakiś protokół szczegółowy miałeś do podpisania czy tylko ogólnie odbiór auta do którego nie masz zastrzeżeń?
3) A te LED'y to będziesz wymieniać na zewnątrz czy chodzi o oświetlenie wewnątrz?
4) Długo czekałeś od momentu kiedy samochód pojawił się w PL do odbioru w salonie? Czy dostałeś kilka dni wcześniej informację, że samochód będzie gotowy na konkretny dzień i godzinę?
Ja swoją Rav4 odbierałem 15 stycznia w Toyota Nowakowski.
Termin odbioru był wyznaczony.
Dealer A dokładnie Pani  z którą od pierwszej wizyty w salonie do wydania auta poinstruowala i pokazywała wszystko co i jak w aucie. Na wszystkie pytania odpowiadała. Dokupilem jeszcze u nich hak wypinany i demonstrowali jak to działa  potem ja musiałem też   kilka razy to założyć i zdjąć.
Pomogła też skonfigurować taką aplikację w telefonie i połączyć ją z samochodem.
Ja znalazłem na nadkolach niedokładnie oczyszczone plastiki ale to od razu na miejscu poprawili.
Na koniec podpisywalem protokół odbioru auta.
Wszystko trwało około 2.5 godziny.
Auto było wstawione w salonie na takim wyeksponowanym miejscu. Przy mnie założyli tablicę rejestracyjne. 
Ogólnie bardzo miło i profesjonalnie.

Ale to było przed tym koronakryzysem

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Offline J_G

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2047 dnia: 18 Marca 2020, 22:07:44 »

Dzięki, to jeszcze kilka pytań, jeśli mogę  :-)

4) Długo czekałeś od momentu kiedy samochód pojawił się w PL do odbioru w salonie? Czy dostałeś kilka dni wcześniej informację, że samochód będzie gotowy na konkretny dzień i godzinę?

1. Ja akurat nie montowałem alarmu, wykupiłem GAPa. Co do instruktarzu, to miałem to omówione już wcześniej, w czasie jazd próbnych i teraz dopytałem (potwierdziłem moją wiedzę) o najwazniejsze elementy. Więc to sprawa indywidualna. Mi to wystarczyło. I tak trzeba na spokojnie poczytać instrukcję i przecwiczyć.
2. Tak, taki ogólny protokół.
3. LEDy - zasadniczo wewnętrzne, nad tymi zewnętrznymi to zastanowię się w miarę potrzeb. Jestem wstępnie dogadany, że podrzucę wewnętrzne i mi podmienią.
4. Jezeli chodzi o czas. 5 marca auto było w Mszczonowie. Po weekendzie 9 lub 10 było w salonie. Ja jeszcze weryfikowałem oferty leasingu uw różnych miejscach wiec to troche zeszło. W piatek załatwiłem wszystkie formalności i w poniedziałek był zarejestrowany, Wczoraj popołudniu odebrali tablice (teraz pracują do 16) i się umówilismy na dzisiaj na odbiór. Resztę znasz.
Tak jak MarSo pisał było bardzo przyjemnie i profesjonalnie. Jak sie pojawiłem to samochód był już gotowy do wyjazdu z salonu z tablicami z zapakowanymi zimówkami w bagażniku. Tyllko wsiadac i jechac na stacje benzynowa.
Reasumując koronawirus, wydłużył temat o 1-2 dni robocze.
Jeszcze jeden szczegół, dopiero jak samochód był w PL ustaliłem ostateczną cenę z handlowcem (mówię o ekobonusie), nie wiem jaką wersję kupujesz.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2048 dnia: 19 Marca 2020, 07:48:34 »
Co sprawdzałem - zasadniczo ogólny stan lakieru (nie, nie miałem miernika - bo wiem że są takie osoby),

A ja poprosiłem o miernika lakieru. Raz w Fordzie, po kilku latach okazało się że tylny błotnik malowany, drugi raz w Renault nie dałem się naciągnąć. Za czasów studenckich pracowałem dorywczo przy spisach z natury na takim dużym placu w Łajsku, gdzie były clone nowe auta przyjeżdżające do PL - mieli tam świetną lakiernię... Obcierki, głębokie rysy były na porządku dziennym.

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2049 dnia: 19 Marca 2020, 09:06:49 »
Wy się panowie cieszycie z odbioru a mi dziś w nocy zajebali.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2050 dnia: 19 Marca 2020, 09:07:48 »

Ooo cholera! Wspolczuje! Na walizke? Miales dodstkowe zabezpieczenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2051 dnia: 19 Marca 2020, 09:15:21 »

Ooo cholera! Wspolczuje! Na walizke? Miales dodstkowe zabezpieczenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na walizkę raczej nie bo nie mieszkam w domu a w mieszkaniu. Parking od mieszkania dość daleko oddalone. Z alarmów mialem cobre przez toyote zakładana.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #2052 dnia: 19 Marca 2020, 09:22:21 »
Chyba poszła na lawetę to najprostszy sposób kradzieży

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2053 dnia: 19 Marca 2020, 09:47:51 »
Miałeś GAP?

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2054 dnia: 19 Marca 2020, 09:50:22 »
Miałeś GAP?
Całe szczęście tak

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl