Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 975968 razy)

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2310 dnia: 03 Czerwca 2020, 15:41:26 »
Takie porównywanie nie ma generalnie sensu, na wysokość składek ma wpływ aktualna wartość pojazdu, przebieg, historia ubezpieczającego (zniżki i zwyżki), płeć, wiek, miejsce zamieszkania i pewnie jeszcze kilka innych czynników. Nie ma co bić piany, jeżeli ktoś płaci składkę o ileś tam niższą, jeżeli nie porówna się wszystkich czynników.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2311 dnia: 03 Czerwca 2020, 18:37:37 »
Ktoś w ostatnim czasie rejestrował samochód? Ile trwa rejestracja?

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2312 dnia: 03 Czerwca 2020, 22:54:59 »

Tak rejestrowałem 2-a tygodnie temu. Ale ze względu na COVID-19 musiałem się zapisać na rejestracje 2-a tygodnie wcześniej. Sama rejestracja, jak masz wszystkie dokumenty trwa 30 minut.

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2313 dnia: 04 Czerwca 2020, 08:44:54 »
Jaki kurier przywiózł ci papiery i ile na nie czekałeś ?

Tak rejestrowałem 2-a tygodnie temu. Ale ze względu na COVID-19 musiałem się zapisać na rejestracje 2-a tygodnie wcześniej. Sama rejestracja, jak masz wszystkie dokumenty trwa 30 minut.

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #2314 dnia: 04 Czerwca 2020, 11:09:45 »
W takim razie trzeba sobie wyliczyć moment dosatrczenia domumentów z datą umówionej wizyty w urzędzie  :o  :grin:

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2315 dnia: 05 Czerwca 2020, 13:05:43 »
Powiem Wam, że mam niezłe jaja z odbiorem auta, na początku problem z COVID19 i przymusowe urlopy pracowników salonu, dalej opóźnienie z dostawą haka bo fabryka zamknięta, a teraz dowiaduje się, że niestety, ale dzisiaj nie da rady, bo mają bardzo dużo wydań nowych aut - czyli jednym słowem jaki kryzys?   :grin:

Ja sobie spokojnie poczekam, ale zastanawia mnie jedna rzecz, bo na dzień dobry wszyscy teraz mówią, że procedury odbioru są obecnie uproszczone i salony są zobowiązane do szybkiego i bez kontaktowego wydawania aut. U was też tak było? Bardzo naciskali, aby szybko szybko, papiery i bierz Pan auto i odjazd?

Offline ArtFoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2316 dnia: 05 Czerwca 2020, 14:08:03 »
Powiem Wam, że mam niezłe jaja z odbiorem auta, na początku problem z COVID19 i przymusowe urlopy pracowników salonu, dalej opóźnienie z dostawą haka bo fabryka zamknięta, a teraz dowiaduje się, że niestety, ale dzisiaj nie da rady, bo mają bardzo dużo wydań nowych aut - czyli jednym słowem jaki kryzys?   :grin:

Ja sobie spokojnie poczekam, ale zastanawia mnie jedna rzecz, bo na dzień dobry wszyscy teraz mówią, że procedury odbioru są obecnie uproszczone i salony są zobowiązane do szybkiego i bez kontaktowego wydawania aut. U was też tak było? Bardzo naciskali, aby szybko szybko, papiery i bierz Pan auto i odjazd?

Hej
Dopilnuj sobie żeby od razu przekazali przegladze stacji diagnostycznej na haka, bo u mnie toyota KOBOS wydala samochod a pozniej musialem osobno jechac na stacje diagnostyczna chcac miec wbity hak w dowodzie. niepotrzebne zmarnowany czas w urzedach przy tych procedurach. Nawet przepraszam nie uslyszalem

Offline Sharx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2317 dnia: 05 Czerwca 2020, 16:05:11 »
I sprawdz numer vin w akcjach serwisowych toyoty zebys nie musial drugi raz jechac do salonu

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2318 dnia: 05 Czerwca 2020, 16:09:21 »
I wszystkie akcesoria za które zapłaciłeś albo dostałeś w gratisie.
Ja dostałem dywaniki gumowa od Aurisa, a moj kolega zimowki w niewlasciwym rozmiarze.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2319 dnia: 06 Czerwca 2020, 12:12:04 »

U mnie wyglądało dość prosto. Samochód przyjechał do Dilera na początku Maja, zadzwoniłem do Urzędu i perypetiach udało mi się uzyskać datę i godzinę na wizytę w urzędzie, był to 3-ci tydzień Maja. Na trzy dni przed terminem rejestracji opłaciłem fakturę, odebrałem papiery od Dilera, zarejestrowałem i po rejestracji za 3-y dni odebrałem auto. Teraz jeszcze czeka mnie jedna wizyta w urzędzie aby odebrać stały dowód rejestracyjny
[/quote]

Offline Gary

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2320 dnia: 07 Czerwca 2020, 23:11:12 »
panowie, po prawej stronie na kierownicy sa rozne guziki, jeden z nich to asystent trzymania pasa  (dziala po wlaczeniu) ,
a drugi nad nim to guzik ktory ilustruje przod auta oraz czujnik mysle ze chodzi o czujnik jakiego ruchu, jak go naciskam nic sie zupelnie nie dzieje,
co gorsze nie wiem czy moje auto zatrzymuje sie samo przed przeszkoda (teoretycznie ma wszystko co mozliwe wiec to tez powinno byc), mialem sytuacje w ktorej prawie stuknalem w inny samochod i faktycznie auto sie zatrzymalo ale wlasciwie to juz na bylo dotkniecie a auto nie hamowalo,mozliwe ze sam hamowalem, nie pamietam , mialem skok adrenaliny
i bynajmniej nie testowalem tego specjalnie...
czy istnieje szansa ze nie dziala u mnie ten system?
wszystko inne jest wrecz genialne w tym aucie i bardzo ale to bardzo fajnie mi jezdzi, nie zaluje ani chwili tego wyboru zwlaszcza kiedy przejezdzam obok GLC czy XC60 lub CRV ktore byly u mnie konkurentami
ok ok troche szumi powyzej 140 ale i tak wlasciwie ponad 135 nie jezdze :)  <taniec>

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2321 dnia: 08 Czerwca 2020, 06:14:24 »
Przy aktywnym tempomacie ustawia się tym przyciskiem dystans jaki ma trzymać do auta przed nami

Offline thomas25

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2322 dnia: 08 Czerwca 2020, 08:19:15 »
co gorsze nie wiem czy moje auto zatrzymuje sie samo przed przeszkoda

To zależy od sytuacji:
- W zakresie małych szybkości (do 30 km/h?), samochód zacznie alarmować, że za szybko się zbliżasz do przeszkody. Jeżeli nie zareagujesz, to zapewne zatrzyma się sam.
- W przypadku większych szybkości, aktywny tempomat może nie zauważyć stojących aut i może nie zdążyć wyhamować. Jeżeli samochód przed Tobą jedzie wolniej/zwalnia, to aktywny tempomat dostosuje szybkość, ale jeżeli stoi, to może w ogóle NIE zareagować, np. na korek na autostradzie. Tak więc aktywny tempomat fajna rzecz i korzystam z niego często, ale nie należy mu do końca ufać :)

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2323 dnia: 10 Czerwca 2020, 15:01:13 »
Wysłałby ktoś instrukcje obsługi od android auto bo nie dostałem.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #2324 dnia: 15 Czerwca 2020, 15:56:10 »
Od 8 czerwca nowy cennik ... i znowu o 3kPLN w górę, wersja executive hybrid już 190,9kPLN.
W zasadzie co 3-4 miesiące ceny się zmieniają. Zapewne na wiosnę 2021 przekroczy 200kPLN.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl