Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 975086 razy)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2640 dnia: 04 Marca 2022, 10:09:41 »
A u mnie dalej "zamówienie w toku" od 4.11.2021. To już 4 miesiące bez zmiany statusu. Z drugiej strony mam wystawiony stary samochód na Otomoto i chyba na razie zdejmę ogłoszenie, bo nie będę miał czym jeździć. Widać, że będzie obsuwa i to ze 2 miesiące. I powiem Wam, że obserwując moich sąsiadów Grzywkę Łukaszenkę Słońce Białorusi i Nawiedzonego Wołodię coraz bardziej zastanawiam się, czy za miesiąc nie okaże się, że nie stać mnie na raty leasingowe za nowy samochód. Jak zacznie się kryzys na dobre, a zacznie się, to firmy ograniczą zamówienia i będą się zamykać. I wtedy nowy samochód to może być ostatnie, czego potrzebujemy:((. Oby nie. PUTIN IDI NACHUJ.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2641 dnia: 04 Marca 2022, 10:38:36 »
U mnie to samo, "przetwarzanie zamówienia" od 25.11. Najgorsze jest to , że ja już swój samochód sprzedałem, teraz jest walka w domu o samochód żony, każdy potrzebuje... córka , żona i ja. Samochód sprzedałem po trzech latach praktycznie za tą samą cenę co zapłaciłem w salonie, wiec nie narzekam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2642 dnia: 04 Marca 2022, 10:44:36 »
Wszystko zależy od "solidności" danego salonu. Jak już kiedyś wstawiałem filmik, już był przypadek, że  zrobiły w bambuko klientów.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2643 dnia: 04 Marca 2022, 11:22:21 »
Odważni jesteście:-P ja wystawiłem swój samochód, jak ravka była w Belgii...

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2644 dnia: 04 Marca 2022, 11:23:58 »
Po co wam te nowe samochody, jak niedługo pozostanie tylko rower? Dzisiaj piszą, że specjaliści prognozują cenę paliwa w Polsce po 9zł.

https://www.fakt.pl/pieniadze/motoryzacja/cena-paliwa-mocno-w-gore-ekspert-mowi-kiedy-zaplacimy-9-zl-za-litr/ws97rt9

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #2645 dnia: 04 Marca 2022, 11:57:48 »
Właśnie po to kupuje hybrydę. 80% miasto.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2646 dnia: 04 Marca 2022, 12:10:42 »
Z optymistycznych akcentów moja RAVka wyjeżdża z fabryki :)
0: {locationCode: "SU.TJ.1", locationName: "Toyota City (Aichi Prefecture)", countryCode: "JP",…}
countryCode: "JP"
countryName: "JAPAN"
destinationType: "FACTORY"
estimatedArrivalDate: ""
isVisited: "inTransit"
leftLocationOn: "2022-03-03"
locationCode: "SU.TJ.1"
locationLatitude: 35.0823947
locationLongitude: 137.1562491
locationName: "Toyota City (Aichi Prefecture)"
transportMethod: "Vessel"
1: {locationCode: "HB.ZB.1", locationName: "Zeebrugge", countryCode: "BE", countryName: "BELGIUM",…}
countryCode: "BE"
countryName: "BELGIUM"
destinationType: "HUB"
estimatedArrivalDate: "2022-04-05"
isVisited: "notVisited"
leftLocationOn: "2022-04-05"
locationCode: "HB.ZB.1"
locationLatitude: 51.3189468
locationLongitude: 3.2068507
locationName: "Zeebrugge"
transportMethod: "Rail"

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2647 dnia: 04 Marca 2022, 12:16:10 »
Po co wam te nowe samochody, jak niedługo pozostanie tylko rower? Dzisiaj piszą, że specjaliści prognozują cenę paliwa w Polsce po 9zł.

Cena paliwa jest zawsze doliczana do ceny produktu finalnego. Jak będę musiał jechać do klienta, będę doliczał to do mojej prowizji. I tak zrobi każda firma polegająca na transporcie.  A Hybryda powinna palić mniej niż zwykła benzyna, więc tragedii z paliwem się nie obawiam. Może okazać się, że przestaną jeździć ci, którzy nie muszą, np. emeryci. Bardziej obawiam się ogólnej recesji i spadku chęci do nowych inwestycji. Ostrożności banków przy dawaniu kredytów i leasingów. Paliwo to nie jest duży problem.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2648 dnia: 04 Marca 2022, 13:45:51 »
Rosyjska fabryka w Sankt Petersburgu wytwarzająca głównie Camry i RAV4 na lokalny rynek stoi od piątku 4 marca do odwołania.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2649 dnia: 04 Marca 2022, 14:47:37 »
Rosyjska fabryka w Sankt Petersburgu wytwarzająca głównie Camry i RAV4 na lokalny rynek stoi od piątku 4 marca do odwołania.
Tak. Wiekszosc wiazek wykonywana byla w Ukrainie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #2650 dnia: 04 Marca 2022, 16:39:48 »

https://www.fakt.pl/pieniadze/motoryzacja/cena-paliwa-mocno-w-gore-ekspert-mowi-kiedy-zaplacimy-9-zl-za-litr/ws97rt9
Myślisz , że to coś zmieni? Kto będzie chciał i będzie go na to stać ten będzie jeździł nawet jak benzyna będzie droższa.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2651 dnia: 07 Marca 2022, 20:02:29 »
Nie wiem, czy się cieszyć, czy jeszcze zaczekać, ale dostałem dziś info systemowe treści:
Dziękujemy za złożenie zamówienia na nową Toyota RAV4.
W portalu Moja Toyota znajdziesz mnóstwo ciekawych i użytecznych informacji, które pomogą Ci wykorzystać potencjał Twojego nowego pojazdu. Za pośrednictwem portalu będziemy także informować Cię o statusie Twojego samochodu.
Tak, wiem, że takiego samego SMSa dostałem w listopadzie, kiedy złożyłem zamówienie, ale teraz pomimo statusu "zamówienie w toku", pojawiły się lokalizacje przy kolejnych etapach zamówienia, a mianowicie:
2. Produkcja w toku
Toyota City (Aichi Prefecture), JAPAN
3. Wyjazd z fabryki
4. W transporcie
Zeebrugge, BELGIUM

Nie było tego wcześniej, więc mam nadzieję, że lada dzień status się zmieni na Produkcja w toku. Dam znać, jak to nastąpi.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2652 dnia: 07 Marca 2022, 20:57:39 »
Nie wiem, czy się cieszyć, czy jeszcze zaczekać, ale dostałem dziś info systemowe treści:
Dziękujemy za złożenie zamówienia na nową Toyota RAV4.
W portalu Moja Toyota znajdziesz mnóstwo ciekawych i użytecznych informacji, które pomogą Ci wykorzystać potencjał Twojego nowego pojazdu. Za pośrednictwem portalu będziemy także informować Cię o statusie Twojego samochodu.
Tak, wiem, że takiego samego SMSa dostałem w listopadzie, kiedy złożyłem zamówienie, ale teraz pomimo statusu "zamówienie w toku", pojawiły się lokalizacje przy kolejnych etapach zamówienia, a mianowicie:
2. Produkcja w toku
3. Wyjazd z fabryki
4. W transporcie
Zeebrugge, BELGIUM

Nie było tego wcześniej, więc mam nadzieję, że lada dzień status się zmieni na Produkcja w toku. Dam znać, jak to nastąpi.

Hej, też tak miałem:
W styczniu ponowna informacja o przetwarzaniu zamówienia
U mnie coś się ruszyło. Tzn. status bez zmian, ale dostałem sms'a z Toyoty + powiadomienie z aplikacji o przetwarzaniu zamówienia. Dodatkowo pojawiły się troszkę bardziej szczegółowe informacje w statusach - typu gdzie będzie produkowany, gdzie statkiem ma dopłynąć itp...
Następnie
Ja przed chwilą dostałem komunikat "Produkcja w toku".....jupi :D zamawiałem 10.11 (hybryda, exe, awd, tokyo red - bez jbl i panoramy)
4 marca dostałem info, że opuściła fabrykę wg systemu 5.04 powinna dopłynąć do BE

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2653 dnia: 08 Marca 2022, 20:14:36 »
Mam taką obserwację, że portal Moja Toyota jest tak samo nowoczesny jak multimedia Toyoty. Wtorek 21 grudnia 2021 wiadomość: Dziękujemy za zamówienie nowej Toyoty Rav4. Śledź swoje zamówienie adres.... Status w MyT - Zamówienie w toku. Poniedziałek 7 marca 2022. Komunikat i status w MyT bez zmian. Wtorek 8. 03.2022 znów komunikat, tym razem treści Dziękujemy za zamówienie nowej Toyoty Rav4. Przetwarzamy Twoje zamówienie. Śledź swoje zamówienie adres.... Status w MyT - Zamówienie w toku. Kupa bicia piany i zasłony dymnej, a status dalej "Zamówienie w toku" . Po co? Nie zrozumiem. Wiem, że pewnie jutro czy pojutrze status ulegnie zmianie, ale mogłoby to działać lepiej.
Dealer od siebie napisał SMS " Potwierdziła się produkcja marzec, szacowana dostawa maj/czerwiec, czyli obsuwa na razie miesiąc.

Offline Rawczak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Raw4plugin
« Odpowiedź #2654 dnia: 08 Marca 2022, 20:40:15 »
Moje zamówienie 11 grudzień wersja dynamic plugin
Do wczoraj status bez zmian tj  przetwarzanie zamówienia. Wczoraj tj 7 marzec otrzymałem wiadomość..podziękowanie itp. i status dalej ten sam ale pojawiły się w pozostałych statusach nazwy miast i mapa transportu. Dziś znów otrzymałem SMS z podziękowaniami (szafa już mi nie domyka od tych dziękuję) ale status dalej bez zmian.
Na umowie termin odbioru kwiecień/maj i dwa tygodnie temu dealer podtrzymywał ten termin.
Hillbilly - widzę że jedziemy na tym samym wózku mimo że zamawiałeś miesiąc wcześniej. Jaką masz wersję?
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2022, 20:55:39 wysłana przez Rawczak »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl