Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 974307 razy)

Offline Rawczak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Raw4plugin
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2760 dnia: 25 Marca 2022, 18:54:22 »
Moja Dynamic 14 marca weszła w produkcję i do chwili obecnej bez zmian. Myślałem, że sama produkcja trwa krócej.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2761 dnia: 27 Marca 2022, 23:14:34 »
A u mnie nadal 'Przetwarzanie zamówienia'.... no nic, nie mniej ja już odpaliłem procesowanie cesji leasingu swojego obecnego samochodu. Cesja i tak może potrwać miesiąc albo dwa z różnym rezultatem.

Cytuj (zaznaczone)
Idziecie gdzieś na konserwację podwozia?
Nie zapomnij jeszcze o foli PPF na samochód i ceramiki ;)

Najpierw ceramika, potem folia ;).

A właśnie nie, bo folia nie przyklei się na ceramikę. Najpierw nakleja się folię, a jeśli ktoś nie jest zadowolony z właściwości czyszczących, to może sobie nałożyć specjalną ceramikę na ppf, która ma stosunkowo krótką trwałość (do 12m), ale jej zadanie to po prostu szybsze odprowadzanie wody.
Ale taka zabawa przy rav4 to już koszt rzędu 15-20k, dobre 10% wartości auta, aut poniżej 300-400k realnej wartości nie opłaca się kleić całego w ppf, ale to każdy już sobie indywidualnie przekalkuluje.
Ja osobiście kładę ppf tylko na przednie światła, żeby bez stresu w trasie przetrzeć nawet brudną szmatką ze śniegu, lodu czy błota. Wycięte formatki to koszt 150zł za komplet.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2762 dnia: 28 Marca 2022, 09:21:33 »
To były takie żarty trolla internetowego ;), dla mnie folie i ceramiki na aucie, którzy niektórzy na leasing tylko biorą to zabawa i marnowanie kasy. Klasyk z RAV4 też nie będzie.
Sam woskuje, bo lubię to robić, ale nic poza tym, mimo, że chcę jeździć autem naprawdę długo - aż się rozpadnie lub będzie mnie denerwować.

Offline skooorni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2763 dnia: 29 Marca 2022, 13:24:30 »
Zamówienie jakoś koniec października '21. Obiecany odbiór: koniec marca, najpóźniej kwiecień.
Po paru dniach SMS "Dziękujemy za zamówienie ...". Potem kolejno:
  • 26.01 "... przetwarzamy Twoje zamówienie"
  • 30.01 "Produkcja Twojego samochodu rozpoczęta"
  • 09.02 "Opuścił fabrykę" (mniej więcej w tym momencie w API pojawił się VIN)
  • 15.03 "W transporcie"
Gdzieś na tym forum przeczytałem, że status aktualizuje się we wtorki. Coś w tym jest.

Tymczasem w API:
https://cpb2cs.toyota-europe.com/api/orderTracker/user/<userid>/orderStatus/<orderid>
(patrz sztuczka z DevTools)
  • destinationType: "FACTORY", leftLocationOn: "2022-02-08", locationName: "Toyota City (Aichi Prefecture)"
  • countryName: "BELGIUM", estimatedArrivalDate: "2022-03-15", leftLocationOn: "2022-03-17", locationName: "Zeebrugge"
  • countryName: "POLAND", estimatedArrivalDate: "2022-03-21", isVisited: "current", locationName: "Mszczonow"
  • currentStatus: "ArrivedInCountry", estimatedDeliveryToFinalDestination: "1900-01-01" (wczoraj było 04.11, o ile pamiętam)

Również zamówiłem RAV4, tylko pod koniec grudnia. Wtedy po kilku dniach otrzymałem pierwszego smsa. Wczoraj otrzymałem drugiego "Przetwarzamy Twoje zamówienie.".

Czyli mogę się spodziewać, że zaraz auto trafi do produkcji?

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2764 dnia: 29 Marca 2022, 13:29:14 »
Czyli mogę się spodziewać, że zaraz auto trafi do produkcji?
U mnie "zaraz" trwał ~miesiąc

Offline skooorni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2765 dnia: 29 Marca 2022, 13:34:20 »
Wciąż całkiem ok jak dla mnie, bo odbiór był planowany na czerwiec/lipiec. :)

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2766 dnia: 29 Marca 2022, 14:53:18 »
Wciąż całkiem ok jak dla mnie, bo odbiór był planowany na czerwiec/lipiec. :)
Jaką wersję zamawiałeś ? U mnie nadal cisza, zamówienie z końca listopada, wersja selection

Offline skooorni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2767 dnia: 29 Marca 2022, 15:02:58 »
Biedniej, FWD 2.5 Comfort z pakietem Style.

Offline mars_2005

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2768 dnia: 29 Marca 2022, 17:54:45 »
Na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkimi i prosić o drobną pomoc.
W związku z tym, iż moja Rav4 trafiła juz do produkcji ( wg. aplikacji MyT) poszukuję instrukcji jak sprawdzać postęp zamowienia przy użyciu trybu dewelopera/programisty. Wiem, że było o tym na forum. Niestety pomimo długich poszukiwań nie znalazłem dokladnych informacji jak to zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Arv

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2769 dnia: 29 Marca 2022, 18:58:27 »
W związku z tym, iż moja Rav4 trafiła juz do produkcji ( wg. aplikacji MyT) poszukuję instrukcji jak sprawdzać postęp zamowienia przy użyciu trybu dewelopera/programisty. Wiem, że było o tym na forum. Niestety pomimo długich poszukiwań nie znalazłem dokladnych informacji jak to zrobić.

Wbijasz z chrome na toyota.pl. Logujesz się. Wybierasz z menu_ludzika "Mój samochód".
Wciskasz F12 (albo Ctrl+Shift+I, albo wybierasz z menu Narzędzia dla Developerów).
W zakładkach u góry strony klikasz "Network".
Na stronie "Toyota/Moje samochody" klikasz na zakładkę "Moje zamówienia". Przyjrzyj się jak wygląda numer zamówienia.
W narzędziach dla developerów w zakładce Network po lewej stronie pod wykresikiem poszukaj przesłanego pliku o nazwie takiej jak numer zamówienia. Będą dwa. Kliknij ten drugi niżej.
Po prawej stronie masz Headers, preview, Response itp. Bądź na "preview". Tam będzie widać pozwijany dokument json. Prawym guzikiem wybierz "Expand recursively".

Możesz pytać na PM. Pomogę.

« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2022, 19:00:29 wysłana przez Arv »

Offline mars_2005

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2770 dnia: 29 Marca 2022, 19:15:26 »
Cytat: mars_2005 w Dzisiaj o 17:54:45

Wbijasz z chrome na toyota.pl. Logujesz się. Wybierasz z menu_ludzika "Mój samochód".
Wciskasz F12 (albo Ctrl+Shift+I, albo wybierasz z menu Narzędzia dla Developerów).
W zakładkach u góry strony klikasz "Network".
Na stronie "Toyota/Moje samochody" klikasz na zakładkę "Moje zamówienia". Przyjrzyj się jak wygląda numer zamówienia.
W narzędziach dla developerów w zakładce Network po lewej stronie pod wykresikiem poszukaj przesłanego pliku o nazwie takiej jak numer zamówienia. Będą dwa. Kliknij ten drugi niżej.
Po prawej stronie masz Headers, preview, Response itp. Bądź na "preview". Tam będzie widać pozwijany dokument json. Prawym guzikiem wybierz "Expand recursively".

Możesz pytać na PM. Pomogę.

Dzięki za pomoc. Udało się.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #2771 dnia: 30 Marca 2022, 06:36:40 »
Wczoraj dostalem informacje, ze samochod jest w Belgii (1-dniowe opoznienie wobec tego, co wynikalo z JSONa), jutro w Mostvie, gdzie planowo ma kiblowac przez ponad miesiac.
Tez macie takie estymaty, ze auto stoi na placu tyle, ile zajelo mu przeplyniecie polowy planety? Nie wiem co tyle zajmuje, znalezienie samochodu w tym gąszczu?
Moze sam sobie go odbiore...

Offline Arv

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2772 dnia: 30 Marca 2022, 09:35:16 »
jutro w Mostvie, gdzie planowo ma kiblowac przez ponad miesiac.
Tez macie takie estymaty, ze auto stoi na placu tyle, ile zajelo mu przeplyniecie polowy planety? Nie wiem co tyle zajmuje, znalezienie samochodu w tym gąszczu?
Moze sam sobie go odbiore...

Też nie mogę się doczekać. Wg mojego dealera, w Mszczonowie auta czekają na papierową robotę (cła akcyzy itp.) są też montowane niektóre elementy wyposażenia dodatkowego (alarm). Jak papiery się przetworzą, przychodzą do sprzedawcy, który zwalnia samochód i zamawia transport lawetą, na który czeka się do 10 dni.

Poczekaj z tydzień, dwa na papierową robotę i zadzwoń do dealera zapytać co słychać.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2773 dnia: 30 Marca 2022, 10:37:10 »
Pogrzebałem w swoim zamówieniu, bo wczoraj dostałem sms i emaila o przetwarzaniu zamówienia. W umowie na dostarczenie auta mam maj/czerwiec. TMP podało datę między 1-31 czerwca, a na stronie znalazłem: estimatedDeliveryToFinalDestination   "2022-08-16". Kurczę...nie pociesza mnie ta data.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Arv

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2774 dnia: 30 Marca 2022, 11:50:50 »
Zamówienie jakoś koniec października '21. Obiecany odbiór: koniec marca, najpóźniej kwiecień.
Po paru dniach SMS "Dziękujemy za zamówienie ...". Potem kolejno:
26.01 "... przetwarzamy Twoje zamówienie"
30.01 "Produkcja Twojego samochodu rozpoczęta"
09.02 "Opuścił fabrykę" (mniej więcej w tym momencie w API pojawił się VIN)
15.03 "W transporcie"
Gdzieś na tym forum przeczytałem, że status aktualizuje się we wtorki. Coś w tym jest.

Tymczasem w API:
https://cpb2cs.toyota-europe.com/api/orderTracker/user/<userid>/orderStatus/<orderid>
(patrz sztuczka z DevTools)
destinationType: "FACTORY", leftLocationOn: "2022-02-08", locationName: "Toyota City (Aichi Prefecture)"
countryName: "BELGIUM", estimatedArrivalDate: "2022-03-15", leftLocationOn: "2022-03-17", locationName: "Zeebrugge"
countryName: "POLAND", estimatedArrivalDate: "2022-03-21", isVisited: "current", locationName: "Mszczonow"
currentStatus: "ArrivedInCountry", estimatedDeliveryToFinalDestination: "1900-01-01" (wczoraj było 04.11, o ile pamiętam)

Aktualizacja.
30.03 - telefon od dealera, że są papiery do rejestracji. Piłka po mojej stronie. Dealer nie rejestruje przez e-puapy ... bo nie. Sprzedawca napomknął coś o Centrali w Radomiu. xD

W API bez większych zmian:
estimatedDeliveryToFinalDestination: "2022-04-14"
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2022, 11:54:21 wysłana przez Arv »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl