Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 973595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mareck

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2955 dnia: 24 Kwietnia 2022, 21:14:21 »
Opuscil fabryke czyli ze plynie juz.
Super, to znaczy, że koniec maja jest realny, bo fabrykę opuścił ponad 2 tygodnie temu:))
Cześć. Obserwuje twoje posty gdyż moja Toyota opuściła fabrykę w tym samym dniu. Na marginesie, biała perła :-). Nasze auta powinny być w Belgii 5 lub 6 mają a 7 w Mszczonowie i wtedy pewnie zmienią status w aplikacji. Moje final destination to 2.06 i na razie termin jest utrzymany.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2956 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:05:25 »
Moje final destination to 2.06 i na razie termin jest utrzymany.
Dzięki za info. Czyli biorąc pod uwagę montaż haka, odbiór pewnie w granicach 10.06. Leasing mam już załatwiony.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2957 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:07:18 »
Ciekawe czy Wasze auta też będę miały akcję serwisową, czy już to rozwiązali na etapie produkcji.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2958 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:14:05 »
Ciekawe czy Wasze auta też będę miały akcję serwisową, czy już to rozwiązali na etapie produkcji.
A przypomnij mi, na co ta akcja?

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2959 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:17:42 »
A przypomnij mi, na co ta akcja?
Coś ze sterownikiem VSC..jakoś tak. W każdym razie jak w piątek rozmawiałem z handlowcem, to 2k kibluje w Mszczonowie przez to (od 19.04 zaczęli to robić...ale pewnie transport się wydłuży

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2960 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:22:15 »
Coś ze sterownikiem VSC..jakoś tak. W każdym razie jak w piątek rozmawiałem z handlowcem, to 2k kibluje w Mszczonowie przez to (od 19.04 zaczęli to robić...ale pewnie transport się wydłuży
A w Mszczonowie to nie jest tylko plac logistyczny? Oni tam mają też serwis i robią akcje?

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2961 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:24:48 »
A w Mszczonowie to nie jest tylko plac logistyczny? Oni tam mają też serwis i robią akcje?
Oni tam robią przreglądy przedsprzedażowe, niektóre elementy dodatkowe są tam montowane. Więc to nie tyllko plac

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2962 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:27:13 »
Oni tam robią przreglądy przedsprzedażowe, niektóre elementy dodatkowe są tam montowane. Więc to nie tyllko plac
A nazywa się Centrum Logistyczne. Dziwne. Myślałem, że wszelkie akcje serwisowe wykonuje dealer.

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2963 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:31:55 »
Dla mnie ta akcja serwisowa to jedna wielka ściema. Dealer rzekomo nic nie wie i nie jest w stanie powiedzieć kiedy auto z Mszczonowa wyjedzie ale sama akcja działa nad wyraz wybiórczo i niektóre auta się na nią łapią a inne nie. I mówimy tutaj o identycznych modelach w tej samej konfiguracji, zamówione, wyprodukowane i wysłane tego samego dnia. Szlag może człowieka trafić tym bardziej, że mi już mija prawie miesiąc od zaplanowanego terminu odbioru a te dziady nadal daty nie znają.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2964 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:55:33 »
Dla mnie ta akcja serwisowa to jedna wielka ściema. Dealer rzekomo nic nie wie i nie jest w stanie powiedzieć kiedy auto z Mszczonowa wyjedzie ale sama akcja działa nad wyraz wybiórczo i niektóre auta się na nią łapią a inne nie. I mówimy tutaj o identycznych modelach w tej samej konfiguracji, zamówione, wyprodukowane i wysłane tego samego dnia. Szlag może człowieka trafić tym bardziej, że mi już mija prawie miesiąc od zaplanowanego terminu odbioru a te dziady nadal daty nie znają.
Mój mi powiedział, że kiedyś jak dzwonili to dostawali informacje, kiedy auto jest zaplanowane do wyjazdu, ale od jakiegoś czasu już nie dostają takich informacji. Mają tylko informacje z jednodniowym wyprzedzeniem - np dzisiaj będzie miał info jak jutro jest zaplanowane do przyjazdu. Też bym się wkurzał - to  pisz/dzwoń do TMP...nawet codziennie - dopóki nie będzie info lub auta.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2965 dnia: 25 Kwietnia 2022, 13:57:44 »
Przypuszczam, że daeler nie tyle nic nie wie, co nie chce za dużo powiedzieć.
Mój powiedział mi, że informacja o opóźnieniu w produkcji Selection i problemów z piano black jest wyssana z palca i nic z tą wersją się nie dzieje. A tu pisał ktoś, że ma taką informację od sprzedawcy. No chyba, że ten sprzedawca to nie dealer i ma niepewnie informacje. 
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2966 dnia: 25 Kwietnia 2022, 17:13:54 »
U mnie status zmienił się na Build in progress, a data dostawy przesunęła się o miesiąc do przodu na 18 lipca, bo był 16 sierpnia (wg umowy ma być maj/czerwiec, wg TMP 1-31 czerwca). Exe, AWDi, Skyview.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #2967 dnia: 25 Kwietnia 2022, 17:25:34 »
Dziś mija miesiąc od dnia kiedy samochód dotarł do Mszczonowa wszelkie zapytania co dalej do TCE i dealera pozostają bez odpowiedzi  dalej wala w chu.. Do tego niedługo minie miesiąc od rejestracji pojazdu oczywiście zgodnie z Polskimi bzdurnymi przepisami został on ubezpieczony w dniu rejestracji wiec teraz zostaje jeszcze pozwanie albo TCM albo dealera o zwrot części kwoty ubezpieczenia  za okres od dnia rejestracji do dnia odbioru pojazdu za przetrzymanie pojazd ;)

Offline mareck

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2968 dnia: 25 Kwietnia 2022, 17:36:44 »
Ja z ciekawości wbiłem swój VIN i samochód nie jest objęty akcją serwisową. C+S

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2969 dnia: 25 Kwietnia 2022, 19:50:02 »
Moje final destination to 2.06 i na razie termin jest utrzymany.
Sprawdzałeś po nr VIN, czy nie podlega akcji serwisowej?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl