Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 972635 razy)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #3255 dnia: 29 Maja 2022, 22:16:32 »
Sto razy większym paradoksem jest brak uchwytu w rolecie
Może jestem jakiś dziwny, ale dla mnie brak uchwytu nie stanowi żadnego problemu...

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3256 dnia: 29 Maja 2022, 23:26:24 »
Miałem Octavię II i te haczyki wspominałem z rozrzewnieniem ilekroć próbowałem w Ravce IV zawiesić reklamówkę z zakupami. A poprzednia Ravka miała dwa byle jakie haczyki  na wysokości 20 cm od podłogi. Ale miała. Nowa nie ma żadnego. Dlatego montuję od Skody.
W RAV4. IV jest siatka podwieszana w bagażniku, genialny sprawa. Wszystko co może latać, tam ląduje. Butelki, słoiki, ect.
Kombinuję, jak to zamontować do nowo zamówionego samochodu.

p.s.
Wczoraj dostałem, SMS że samochód trafił do produkcji. :-)
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2022, 23:30:00 wysłana przez SylB »

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #3257 dnia: 29 Maja 2022, 23:35:54 »
Czekam na RAV4. Umowę podpisałem w kwietniu 2022r. Auto miało być już zamówione i nie mogłem nic zmienić w specyfikacji. Termin odbioru miał być w lipcu 2022r. Dziś dowiedziałem się od dilera , że termin odbioru to wrzesień 2022r. Dopiero dziś otrzymałem dostęp do www,  gdzie mogę śledzić zamówienie. I na tej stronie zamówienie jest przetwarzane. Jak w kwietniu rozmawiałem z innymi dilerami, to mówili, że termin dostawy to jesień 2022r. Jak sądzicie, czy wrzesień jest realny?
Jeśli benzyna to wrzesień jest realny. Jeśli hybryda, to ktoś nieźle Cię nabrał. Ja zamawiałem pod koniec marca i już termin miałem listopad grudzień. W zamówieniu 30.11.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #3258 dnia: 30 Maja 2022, 08:57:00 »
Serwis na VSC na moim VIN w dalszym ciągu aktualny. Dealer mówił, że update zrobią na miejscu. Myślę, że teraz akcja nabierze tempa i do 10.06 auto będzie do odbioru:)
Cześć. Coś Ci się zmieniło? Ja byłem w zeszłym tygodniu u dealera to mówił, że wg jego programu samochód ma u nich być pojutrze, czyli 1.06. Aplikacja nadal pokazuje 8.06. Plus ja mam mieć akcję na VSC i montaż chlapaczy, a ktoś pisał na forum, że chlapaczy nie ma. Mam nadzieję, że przez brak chlapaczy samochód nie będzie stał w Mszczonowie miesiąc, aż 4 chlapacze wyprodukują.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #3259 dnia: 30 Maja 2022, 09:07:54 »
Chlapacze mogą ci przykręcić miesiąc później w ASO. Ja tak miałem - podczas odbioru wybrałem chlapacze ale ich nie było fizycznie w ASO. Gdy ściągnęli to ktoś zadzwonił i założyli.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3260 dnia: 30 Maja 2022, 09:21:14 »
Chlapacze mogą ci przykręcić miesiąc później w ASO. Ja tak miałem - podczas odbioru wybrałem chlapacze ale ich nie było fizycznie w ASO. Gdy ściągnęli to ktoś zadzwonił i założyli.
Z powodu ceny samochodu wybrałem ASO 200km ode mnie. Słabo mi się chce jechać za miesiąc 200 km na montaż chlapaczy. Albo poproszę, żeby mi wysłali i sam założę, albo załatwię, żeby wysłali do lokalnego serwisu i załatwili z nimi kwestię montażu. W końcu, to nie moja wina, że przez 8 miesięcy nie zamówili chlapaczy do mego samochodu. Chyba, że mają i czekają na mój samochód?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3261 dnia: 30 Maja 2022, 09:58:18 »
Serwis na VSC na moim VIN w dalszym ciągu aktualny. Dealer mówił, że update zrobią na miejscu. Myślę, że teraz akcja nabierze tempa i do 10.06 auto będzie do odbioru:)
Cześć. Coś Ci się zmieniło? Ja byłem w zeszłym tygodniu u dealera to mówił, że wg jego programu samochód ma u nich być pojutrze, czyli 1.06. Aplikacja nadal pokazuje 8.06. Plus ja mam mieć akcję na VSC i montaż chlapaczy, a ktoś pisał na forum, że chlapaczy nie ma. Mam nadzieję, że przez brak chlapaczy samochód nie będzie stał w Mszczonowie miesiąc, aż 4 chlapacze wyprodukują.
Cześć. Dziś data w aplikacji zmieniła się z 8.06 na 3.06. Także może już wiedzą, kiedy wyjedzie z Mszczonowa?

Offline mareck

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #3262 dnia: 30 Maja 2022, 12:52:32 »
Cześć. Dziś data w aplikacji zmieniła się z 8.06 na 3.06. Także może już wiedzą, kiedy wyjedzie z Mszczonowa?
Cześć. U mnie zmiana na 2.06 czyli w sumie powrót do wcześniejszego terminu. Czekam na telefon od handlowca:) Jako ciekawostkę dodam, że VIN zniknął z akcji serwisowej.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3263 dnia: 30 Maja 2022, 14:26:12 »
Cześć. U mnie zmiana na 2.06 czyli w sumie powrót do wcześniejszego terminu. Czekam na telefon od handlowca:) Jako ciekawostkę dodam, że VIN zniknął z akcji serwisowej.
Ja dziś rozmawiałem z handlowcem, prosił o dane do faktury i wysyłki dokumentów. Ale jeszcze nie mają dokumentów. Vin też zniknął z akcji serwisowej, więc chyba oprogramowanie poprawili. Dealer mówił, że ogarnie chlapacze i dywaniki, jeżeli w Mszczonowie nie mają.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2022, 14:29:38 wysłana przez Hillbilly »

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #3264 dnia: 30 Maja 2022, 21:18:56 »
Czekam na RAV4. Umowę podpisałem w kwietniu 2022r. Auto miało być już zamówione i nie mogłem nic zmienić w specyfikacji. Termin odbioru miał być w lipcu 2022r. Dziś dowiedziałem się od dilera , że termin odbioru to wrzesień 2022r. Dopiero dziś otrzymałem dostęp do www,  gdzie mogę śledzić zamówienie. I na tej stronie zamówienie jest przetwarzane. Jak w kwietniu rozmawiałem z innymi dilerami, to mówili, że termin dostawy to jesień 2022r. Jak sądzicie, czy wrzesień jest realny?
Jeśli benzyna to wrzesień jest realny. Jeśli hybryda, to ktoś nieźle Cię nabrał. Ja zamawiałem pod koniec marca i już termin miałem listopad grudzień. W zamówieniu 30.11.
Czyli co? Rok czekania?

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #3265 dnia: 30 Maja 2022, 22:29:54 »
W moim przypadku 9 miesięcy. Na papierze :|
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Paw11

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CX-5
« Odpowiedź #3266 dnia: 30 Maja 2022, 23:16:30 »
Czyli co? Rok czekania?

Dzisiaj byłem w salonie Toyoty i benzyna manual na wrzesień mogła by być a hybryda minimum 8 m-cy czekania.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3267 dnia: 31 Maja 2022, 10:38:45 »
Kocham aplikacje Toyoty. Miałem już w transporcie Mszczonów, zniknął VIN z kampanii VSC a dziś samochód w transporcie Zeebrugee Belgium. Odesłali z powrotem? Tak jest w aplikacji komputerowej, a w telefonie nadal jest Mszczonów.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3268 dnia: 31 Maja 2022, 10:57:14 »
Ta aplikacja działa z jakąś zwłoką....mój być miał niby w Belgii według MT, a handlowiec zadzwonił że właśnie do nich przyjechała i że mogę przyjechać i sobie obejrzeć z zabrać papiery do rejestracji.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #3269 dnia: 31 Maja 2022, 11:41:34 »
Kocham aplikacje Toyoty. Miałem już w transporcie Mszczonów, zniknął VIN z kampanii VSC a dziś samochód w transporcie Zeebrugee Belgium. Odesłali z powrotem? Tak jest w aplikacji komputerowej, a w telefonie nadal jest Mszczonów.
też tak miałem - okazało się, że auto do dilera dotarło

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl