Autor Wątek: sterownik centralnego zamka (F)  (Przeczytany 21630 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Duckling

• Gość
sterownik centralnego zamka (F)
« dnia: 20 Maja 2005, 13:25:13 »
Hija :) sluchajcie gdzie nasi japonscy koledzy umiescili sterownik centralnego zamka ?? ma Ktos jakies schematy do tego ??  

pozdr

MarcyÂś

• Gość
Odp: sterownik centralnego zamka (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2005, 06:50:32 »
Witam,
u mnie centralka (sterownik zamka) znajduje się za zegarami. Trzeba wyjąć zegary,  żeby się do niej dobrać. Natomiast u znajomego trzeba było zdejmować cały plastik pod kierownicą!!!

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:28:26 wysłana przez Miche »

yoggi2

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwca 2005, 10:53:51 »
Czy ktos ma jeszcze jakieć informacje o lokalizacji tego sterownika? Ja mam Cari z japonii i nie bardzo mam ochote rozkrecać caly samochod w poszukiwaniu sterownika i jeszcze jedno, jak to cudeąko wygląda gdybym jednak ruszyl na poszukiwania. pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:30:18 wysłana przez Miche »

yoggi2

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2005, 13:06:17 »
Czy ktos zakładał sobie sterowanie zamka centralnego pilotem? Jest na Allegro dostepny taki układ na zmienne kody radiowe, ale trzeba go podpiąć do sterownika zamkow, i tu jest problem. Gdzie jest ten sterownik, z książki o Carinie nic nie wynika (przynajmniej dla mnie) ? Czy ktos wie gdzie tego szukać? Ktos pisał,  że u niego był pod licznikami a ktos inny,  że był gdzies głebiej pod kokpitem. W drzwiach na pewno nie ma, sam sprawdzałem.

Czy ktos wie gdzie on jest w wersji japonskiej?

pozdrawiam

wątek został scalony z sterownik centralnego zamka - tematyka ta sama
kryspin
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:31:38 wysłana przez Miche »

tala

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipca 2005, 22:37:10 »
W mojej też japonczyk sterownik centralnego umieszczony jest za radiem,
w niebieskim plastiku,bliżej regulacji temp. i ustawienia nawiewu.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:31:59 wysłana przez Miche »

Offline McGiwer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2005, 20:50:49 »
Cytat: yoggi2
Czy ktos zakładał sobie sterowanie zamka centralnego pilotem? Jest na Allegro dostepny taki układ na zmienne kody radiowe, ale trzeba go podpiąć do sterownika zamkow, i tu jest problem. Gdzie jest ten sterownik, z książki o Carinie nic nie wynika (przynajmniej dla mnie) ? Czy ktos wie gdzie tego szukać

Sterownik centralnego zamka jest za radiem po prawej stronie prostokątna skrzynka, trzeba się nieźle naprodukować aby ją wyciągnąć ale da się sam probowałem   nara
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:33:00 wysłana przez Miche »
Uważaj po czyich palcach deptasz, bo może się okazać że należą do tyłka który niedługo będziesz musiał całować.

topol

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipca 2005, 09:19:13 »
Cytat: Duckling
Hija :) sluchajcie gdzie nasi japonscy koledzy umiescili sterownik centralnego zamka ?? ma Ktos jakies schematy do tego ?? 

pozdr

Ja mam Angielkę i ma za radiem po prawej stronie - dokładnie to jest pod prawą stroną konsoli  środkowej, pomiedzy radiem a schowkiem - , ale kumpel w japonce ma pod kierownicą.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:34:32 wysłana przez Miche »

yoggi2

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Lipca 2005, 11:34:15 »
Dzieki wszystkim. Poszukam, zamontuje napisze jak dziala
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:34:54 wysłana przez Miche »

jack01

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpnia 2005, 19:37:03 »
w mojej Carinie E 93 znalazłem kable do strowania centralnym w wiązce drzwi kierowcy  sterowanie "minusem"
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:35:06 wysłana przez Miche »

yoggi2

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Sierpnia 2005, 13:23:49 »
Działa i jest dokładnie tam gdzie pisaliście (obok radia z prawej) i rzeczywiscie jest niebieski. teraz mam sterowanie centralnym z pilota za 59zł, super, dzieki.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:35:30 wysłana przez Miche »

topol

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Sierpnia 2005, 14:20:31 »
NMS   :-DD

Strzelec

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Września 2005, 21:06:54 »
Cytat: yoggi2
Działa i jest dokładnie tam gdzie pisaliście (obok radia z prawej) i rzeczywiscie jest niebieski. teraz mam sterowanie centralnym z pilota za 59zł, super, dzieki.

Hej...

też by  mi się przydało takie sprytne użądzenia, tym bardziej  że mam jeden kluczyk:)  YOGGI2 czy te sterowanie ktore kupiłes to może to: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=62364688
Nie znam się na tym a niechciałbym kupić złego. Zuważyłem też  że jest tam sporo kabelkow, czy jest w komplecie jakas instrukacja jak to podłączyć? I czy długo ci zajeło zamontowanie i czy trzeba mieć dużą wiedzę  żeby to podłączyć czy wystarczy np. wpiąć jedno w drugie i działa:)
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:37:00 wysłana przez Miche »

yoggi2

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Września 2005, 09:36:15 »
Mam dokładnie ten. Instrukcji nie ma, ale przewody sa opisane, jak siągniesz sobie książkę do Cariny (z tego forum zresztą), albo jak wolisz to podeśle Ci tylko jedną stronkę ze schematem elektrycznym centralnego to tam jest wszystko rozrysowane. Ponieważ nie chciałem rozwalać kostki ani ciąć przewodo, podszedłem problem sposobem.... (jestem raczej laikiem elektronicznym, a rade dałem)
Wziąłem 5 szpilek, wkułem się az po  łepek w izolację kabelkow wychodzących z kupionego urządzenia (ok 5 mm od konca), tak  żeby szpilki wychodziły  światłem tych kabelkow, okleiłem koncowki tak  żeby się szpilki nie wysuneły i wkułem je dalej w odpowiednie miejsca na kostce (opis kolorow, ktory gdzie ze schematu). Wiem  że to mega improwizacja ale chodzi cacy.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:39:23 wysłana przez Miche »

topol

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Września 2005, 09:49:23 »
To już lepiej było użyć szybkozłączek elektrycznych takich chocby jak te :KLIK
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:37:40 wysłana przez Miche »

Strzelec

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Września 2005, 22:44:14 »
Ok to już wiem co robić, książke oczywiście mam to moja jedyna lektura:)
Zakupie sterownik i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dzieki
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2007, 21:37:21 wysłana przez Miche »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl