Autor Wątek: Światła (LED) za wysoko świecą - o co chodzi?  (Przeczytany 5083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
Światła (LED) za wysoko świecą - o co chodzi?
« dnia: 09 Grudnia 2018, 18:00:27 »
Witam,
Od jakiś 2 tygodni widzę że światła (mijania) jakby za wysoko świeciły  - oświetlają poprzedzające samochody zdecydowanie za wysoko, zdarza się też że ktoś mignie z przeciwka, a do tego - zauważyłem że jadąc są oświetlone twarze kierowców w autach z przeciwka, co zdecydowanie pokazuje że jest źle. Pojechałem do ASO, a ci twierdzą że jest dobrze :/ Problem tylko w tym że jak gołymi oczami widzę że dobrze nie jest. Ale dziś to ja dostałem światłami auta z przeciwka i ...ze zdziwieniem stwierdziłem że to był C-HR (i bynajmniej nie jechał na długich)..  Jakiś problem w tych "reflektorach"? Ktoś się z tym spotkał? Jest tam jakaś regulacja wysokości ?

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Światła (LED) za wysoko świecą - o co chodzi?
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2018, 18:30:06 »
Podjedz na stacje kontroli pojazdów i popros o sprawdzenie ustawienia świateł
Ja mam aurisa z ledami i dalo sie przestawić tylko mi akurat swiecily za nisko

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2018, 21:30:17 »
Witam,
Od jakiś 2 tygodni widzę że światła (mijania) jakby za wysoko świeciły  - oświetlają poprzedzające samochody zdecydowanie za wysoko, zdarza się też że ktoś mignie z przeciwka, a do tego - zauważyłem że jadąc są oświetlone twarze kierowców w autach z przeciwka, co zdecydowanie pokazuje że jest źle. Pojechałem do ASO, a ci twierdzą że jest dobrze :/ Problem tylko w tym że jak gołymi oczami widzę że dobrze nie jest. Ale dziś to ja dostałem światłami auta z przeciwka i ...ze zdziwieniem stwierdziłem że to był C-HR (i bynajmniej nie jechał na długich)..  Jakiś problem w tych "reflektorach"? Ktoś się z tym spotkał? Jest tam jakaś regulacja wysokości ?
U mnie na pierwszym przeglądzie obniżyli nic nie mówiłem, chociaż tez uważałem ze świeca za wysoko, ale zrobili to sami . chyba ktos juz tu pisał ze fabrycznie światła są za wysoko, może turki maja jakieś skopane urządzenia do ustawiania .

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline greg ko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2018, 23:04:29 »
Ja miałem za nisko i jeszcze strita - prawa świeciła lekko w lewo. Fatalne doznania - słabo oświetlone pobocze.

Offline Nadol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Grudnia 2018, 09:05:35 »
Ja mam z kolei za nisko,  ale myślałem że nie da się tego przestawić.  Muszę podjechać do aso. :o

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudnia 2018, 18:40:07 »
Ja rowniez mialem za nisko.. podkrecilem do góry.. tak ze nie oslepialem innych.. podjechalem na skp i diagnosta jeszcze dal do góry ..komfort w nocy o niebo lepiej... ale po przegladzie musialem znow poprawiac..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Offline Notesik_V

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Grudnia 2018, 19:40:57 »
Witam, jak można samemu regulować wysokość.
W moim LEDY świecą za nisko i trochę mnie to irytuje

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Grudnia 2018, 19:48:25 »
Dlugi krzyżak o.k 30 - 40 cm i tam masz 2 sruby z tylu do regulacji.. ewentualnie chyba klucz 8mm ale wiecej zabawy.. podjedz do sciany odznacz jak jest aktualnie. I reguluj.. wrazie w mozesz wrocic do tego co bylo

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Grudnia 2018, 07:41:29 »
Problem ze światłami już rozwiązany - ASO przyznało że mieli rozkalibrowany sprzęt do kontroli/ustawiania świateł i nie byłem jedynym który wrócił do nich z tym tematem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl