Autor Wątek: czujnik abs  (Przeczytany 2227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
czujnik abs
« dnia: 09 Grudnia 2018, 21:43:42 »
Witam pojawił mi się problem w aurisie  2007r.Rano jeździłem i nic się nie dzało wieczorem odpaliłem pojawiło się ? A mianowicie zapaliła mi się kontrolka ręcznego ,ABS,ESP po odpaleniu i komunikat CHECK VSC,CHECK ABS,CHECK BRAKE, po podroczeniu komputera wyskoczył komunikat czujnik prędkości koła tył prawa strona - bieżący co to mogło się stać

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: czujnik abs
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2018, 22:11:23 »
mógł zepsuć się czujnik lub wiązka do niego

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2018, 23:34:09 »
Albo złączka na wiązce bo są w sumie 3 na drodze od czujnika do pompy ABS (na pewno 2011 HSD). Troche rzeczy do sprawdzenia. Nie grzebałeś nic w aucie w środku w prawym tyle (siedzenie z tyłu za pasażerem) albo pod maską? Miałem ten sam błąd i sam sobie byłem winny opisałem go na forum ale ze pisze z komórki to ci nie wkleje. Poszukaj po kodzie błędu. Zacznij od sprawdzenia, rozebrania i przeczyszczenia złączki. Potem mozesz zlokalizować kolejne złączki. Jeżeli będzie ok to pozostaje wymiana czujnika a ten jest chyba zintegrowany z piastą (przynajmniej u mnie HSD 2011). Czym czytałeś bledy? Analizowałeś zamrożone ramki?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudnia 2018, 17:49:15 »
Kontrolka zgasła po 2 dniach.Zawiozłem do mechanika nic nie stwierdził błąd był i skasował  pojeździł nim trochę i nic.Stwierdził ze może pierścień w od ABS w piaście morze się sypać .Mówił zęby zaobserwować.Pytałem się tak z ciekawości o cenę piasty jakieś japanlaine itp 300zł coś lepszego , fag 460 skf 490 .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl