Autor Wątek: Tuner TV - P3  (Przeczytany 1510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BoskyDziadek

• Prawie Toyot
Tuner TV - P3
« dnia: 10 Grudnia 2018, 21:22:34 »
Panowie,

Jestem świeżym posiadaczem P3.
Chciałem się dowiedzieć o możliwość montażu Tunera TV ?  :o
Normalnie aby móc oglądać TV w aucie itd.

Istnieje taka możliwość?

W moim aucie jest NAVi, radio standardowe - oryginalne itd.

<taniec> <taniec> <taniec>

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Tuner TV - P3
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Grudnia 2018, 22:53:06 »
Ale chciałbyś mieć TV na szybie (HUD) czy tylko na ekranie nawigacji żeby się nie nudzić w czasie jazdy? ;)

Offline KilgoreT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudnia 2018, 23:35:54 »
Z ciekawości sprawdziłem no i oczywiście - robią takie rzeczy - zarówno telefony z wbudowanym tunerem DVB-T jaki i przenośne tunery bez i przewodowe, które przesyłają sygnał do tabletu/smartfona. Potrzebna jest jeszcze aplikacja z Playstore. Czy da się to wyświetlić na panelu Navi, nie mam pojęcia. Ale telefon każdy ma.

Przykład:
https://allegro.pl/bezprzewodowy-tuner-dvb-t-tv-do-androida-ios-wifi-i5273844499.html

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudnia 2018, 23:47:40 »
Ehhh...
Popatrz na date produkcji Twojego pojazdu, teraz sobie wpisz sobie ten rok w google i przypomnij jak wyglądał świat w tych latach. Twoje auto to projekt z ok 2006-2007r., zanim przeszedł testy, ekpertyzy, pozwolenia itd, do produkcji trafil w 2008roku na koniec chyba. W tym czasie to był andoid 1.0 i to w fazie projktu.
Na szczęscie i nieszczęście Touch and Go nie pracuje na android. Może jest powolna, może nie ma super rozdzielczości, ale w przeciwieństwie do np. volvo nie zawiesza sie 20x na trasie.

Offline witek_34

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Grudnia 2018, 09:17:29 »
Jeśli  nie chcesz rezygnować z oryginalnego wyświetlacza to możesz podłączyć tuner pracujący w standardzie NTSC  do wejścia kamery cofania. Wymaga to trochę grzebania w
kabelkach ale powinno być możliwe.

U siebie w P2 chcę podłączyć dodatkową kamerę przednią i dodać mirroring telefonu, od strony technicznej temat mam rozpracowany, ale będę to robił po zimie. Do P2 są gotowe kable:
https://gsmserver.com/item/oem-head-units/camera-connection-cable-for-toyota-prius-lexus-rx-with-multifunctional-mfd-gen5-display/
Prius 2 /2008

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl