Autor Wątek: Świece i okablowanie z aparatu zapłonowego czy jest sens?  (Przeczytany 8497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Mój drugi problem w mojej ukochanej E-9 jest taki że ostatnio zauważyłem jakby silnik inaczej pracował zaczyna nim drgać i ciut nierówno pracuje czy powodem tego mogą być już zużyte świece i okablowanie aparatu zapłonowego i jeszcze czy problem ten może być związany z opużnieniem wymiany oleju w samochodzie oraz filtrów powietrza i paliwa, prosze o porade wszystkich userów a zwłaszcza posiadaczy E-9.  :modlitwa  :modlitwa  :modlitwa
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2008, 21:18:09 wysłana przez Janmor »
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

OGLALA

• Gość
¦wiece i okablowanie z aparatu zap³onowego czy jest sens?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2005, 11:51:19 »
Co do drgań to moze któras z  poduszek silnika jest zerwana,w mojej po wymianie nie ma juz żadnych drgań
aha jesli nie wiesz jak sprawdzic czy poducha jest zerwana i nie masz znajomego mechanika,to podjedz do kilku mechaników,śmiech na sali co niektórzy potrafią wymyśleć.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Maja 2005, 10:35:05 »
dzieki i widze ze zbyt wielu pomocy od userow nie dostałem a szkoda myslałem ze zainteresowanie bedzie wieksze
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

horn

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Maja 2005, 12:39:37 »
U mnie ten problem miałem w wyniku, starych kabli, zmieniłem po 140 tys., kupiłem http://www.automotosklep.home.pl/witryna_in.htm, niedrogie kable, narazie po wymianie, po 30 tys. spokój. Na starych zdarzało sięże nie palił na jednym cylindrze, czuć to było po dynamice jazdy i nierównym przyśpieszniu. Może to być też wina starych świec.Jeżeli to są nowe świece to tylko bym je przeczyścił.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl