Autor Wątek: Yaris News  (Przeczytany 167282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Odp: Yaris News
« Odpowiedź #165 dnia: 15 Września 2005, 10:00:21 »
Obawiam sięniestety, że cena mocno podskoczy. Porównujęnowego Yarka do nowego, większego Clio i ... ceny renówki mnie powaliły :-(

dEF

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Września 2005, 11:51:11 »
no dobra, ale toyota to toyota ;)
(a nie jakis blach tfu tfu francuz :P :D )

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Września 2005, 12:09:52 »
Ta akurat Toyota będzie produkowana we Francji - to raz.

Zastanawiamy sięz małżonką nad zmianą jej auta, a ona ma obecnie Clio, więc mała renówka to niejako kontynuacja, a nowy Yaris to mój wybór dla niej. Dlatego porównujęte dwa auta - to dwa.

W Europie w segmencie małych aut królują właśnie Clio i pugi 206, więc chyba sensowne jest porównywanie Yarka do np. Clio, które swoją drogą bardzo urosło i wydoroślało, do tego ma IMO lepsze silniki niż Yarek - to trzy.

Poczekajmy do oficjalnej premiery Yarisa w Polsce, zobaczymy jak będzie, bo obecna zapaść sprzedaży nowych aut bardzo mnie niepokoi, a nie chciałbym jeździć po samochód za granicę, kiedy u nas dilerzy zbankrutują.

dEF

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Września 2005, 13:58:46 »
wiem ze jest produkowany we francji :(
cale szczescie sa nadal mniej awaryjne nic francuzy, chociaz do dawnej bezawaryjnosci toyoty brakuje im juz sporo :(
Ja przy obecnych cenach paliw zastanawialbym sie nad jakims malym VAGiem w TDi (polo, lupo, ibiza). Poza tym nastawiacie sie na nowy samochod, czy uzywany tez wchodzi w gre?

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: 15 Września 2005, 15:28:29 »
Cytat: dEF

Ja przy obecnych cenach paliw zastanawialbym sie nad jakims malym VAGiem w TDi (polo, lupo, ibiza). Poza tym nastawiacie sie na nowy samochod, czy uzywany tez wchodzi w gre?

Nie przewidujęw swoim życiu kupić Panzerwagena, chyba że to będzie jakieś Audi, ale momentu kiedy na niego odłożękasęmogęnie dożyć ;-)  Nie lubiętej fimy, o czym pisałęm (z powodami włącznie) już nie jeden raz.

Na 90% chcemy nowy samochód, chociaż coraz częściej myślęo kupnie używanego, ale żeby to był nowy model, max 2-3 lata.

dEF

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 15 Września 2005, 17:37:13 »
Ostatnio to nawet moi staruszkowie sie przekonali, ze uzywane samochody ciut bardziej sie oplaca kupowac niz nowki, a wszystko to po tym, jak moja mama pojechala ubezpieczyc 2 letnie bezwypadkowe volvo s40 (silnik 2.0 na turbinie, 160 KM). Samochod kosztowal 120 tys. Po dwoch latach wyceniono go na 55 tys :D
Smiech na sali...
Co do tematu, to francuzy sa znacznie gorsze niz panzerwageny ;)
Od francuzow gorsze sa chyba tylko wloskie padaczki :P

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Września 2005, 10:56:46 »
Wiem jakie opinie panują o francuzach, dlatego nie chiałbym żeby małżonka męczyła sięznów w renóce, ale musze przyznać, że dobrze sięjeździ tym Clio - cichutkie zawieszenie, całkiem żwawy silnik, mało pali, reszta ... reszta po prostu jest ;-)

A co do auto Twojej mamy, właśnie taki dwuletni wózek by mnie interesował, ale nikt normalny takiego nie sprzeda :-)

dEF

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: 16 Września 2005, 11:17:07 »
No nie wiem, nie wiem... moge pogadac ;)

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Września 2005, 11:29:31 »
Spoko, Volvo mnie nie interesuje (oryginał czyli Focus jest lepszy bo nowszy i tańszy), prędzej kupięfrancuza ;-)

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 16 Września 2005, 16:47:57 »
Cytat: Jackal
A co do auto Twojej mamy, właśnie taki dwuletni wózek by mnie interesował, ale nikt normalny takiego nie sprzeda :-)

taa, wlasnie pozbylem sie polrocznego z klima i automatem :)   :roll  
ale fakt, ze nie jestem normalny :)

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: 16 Września 2005, 16:57:48 »
Pewnie był rozwalony albo zepsuty ;-)

Półrocznego bym nie kupił, bo na ogół właściciel chce za niego niewiele mniej niż nowy kosztuje w salonie.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: 19 Września 2005, 17:36:05 »
Wracając do tematu, przedstawiam Wam Yarisa w wersji dostawczej, znanej w Europie jako Verso, a w Japonii wchodzacej niedługo do sprzedaży pod nazwą Ractis.

Paskudny to on zawsze był, ale chociaż ma zegary przed kierowcą  ;-)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #177 dnia: 19 Września 2005, 17:37:35 »
no i to jest najgorsze - ze ma zegary przed kierownica!;/
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Września 2005, 17:49:55 »
Cytat: Red_Point
no i to jest najgorsze - ze ma zegary przed kierownica!;/

Dla mnie zegary na środku to totalna porażka i pomyłka. Kierowcy przyzwyczajają siędo tego, bo cóż innego im pozostaje, jednak ja nie kupiętakiego samochodu.

A wszystko przez te cholerne oszczędności, bo kiedy zegary są na środku, to dostosowanie wersji japońskiej, do europejskiej-kontynentalnej polega tylko na przełożeniu kierownicy na drugą stronę.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #179 dnia: 19 Września 2005, 18:02:11 »
moze i dla osczesdnosci!

osobisice bardzo czasto jezdze ave i poprostu mnie strzela jak widze te zegary przed kierwwa....

osobiscei moge powiedziec ze dla mnie tragedia jest teraz jak mam zegary przed kierwnica!;)

na szczescie co raz wiecej samochodow ma zegary centralnie.....;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl