Autor Wątek: Wymiana nadkola  (Przeczytany 10125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
Wymiana nadkola
« dnia: 30 Grudnia 2018, 20:22:19 »
Niestety w moim przednim lewym nadkolu pojawiła się dość spora wyrwa (najprawdopodobniej zahaczyłem o krawężnik i musiało pęknąć). Czy ktoś próbował samemu wymieniać nadkole w CH-R?

Offline darioosz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wymiana nadkola
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Grudnia 2018, 22:25:06 »
Tez przerabiałem ten temat ale zrobiłem to w serwisie, jak dobrze pamietam zapłaciłem ok 450zl już z wymianą (ASO Kraków Dobrygowski)

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudnia 2018, 22:36:30 »
Tez przerabiałem ten temat ale zrobiłem to w serwisie, jak dobrze pamietam zapłaciłem ok 450zl już z wymianą (ASO Kraków Dobrygowski)

Dlaczego zdecydowałeś się na ASO? Wymiana jest aż tak skomplikowana?

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Grudnia 2018, 00:18:12 »
Jak masz checi to czemu nie mozna spróbować wymienic samemu
Ale nadkole i potrzebne elementy do mocowania i tak musisz kupic w aso bo zamienników pewnie nie ma

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Grudnia 2018, 07:35:37 »
Na popularnym serwisie aukcyjnym jest ich całkiem sporo w cenie do 200zl.

Remek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Grudnia 2018, 08:29:22 »
Ja wymieniłem nadkole które kupiłem na Allegro chyba za 150zl, przy mocowaniu nowego nadkola okazało się że stare bylo chyba źle zamontowane bo kilka ewelementow mocowania powinno odpaść zanim samo nadkole odejdzie a one były w miejscu, toyota ma chyba jakieś problemy montażowe bo bo kilka innych osób tez miało wymianę nadkola. Przy najbliższym przeglądzie poproszenie by sprawdzili mi drugie nadkole czy jest dobrze zamocowane.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Grudnia 2018, 08:44:53 »
Ja wymieniłem nadkole które kupiłem na Allegro chyba za 150zl

Myślę, że fajnie by było, gdybyś podał link do Aukcji, bo o ile sama wymiana nadkola nie jest zbyt skomplikowana, to znalezienie "zgodnych z oryginałem" tego typu plastików na Allegro już tak - zdarzało mi się już kupować zupełnie niepasujący szmelc... Ze swojej strony do tych rzeczy mogę polecić polską firmę: https://www.rezaw-plast.pl (nie mają jeszcze nadkoli do C-HR) - niekiedy ich produkty są tańsze na Allegro niż na stronie - ot taka polityka cenowa.

:-)

« Ostatnia zmiana: 31 Grudnia 2018, 08:48:56 wysłana przez Gracol »

Remek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Grudnia 2018, 10:12:57 »
Nie wiem jak można kupić złe nadkole do samochodu
https://allegro.pl/listing?string=nadkole%20c-hr&order=m&bmatch=baseline-cl-var-d-uni-1-1-1221
Wyszukujemy nadkola, patrzymy w opisie czy oryginał i czy nie jest uszkodzone i kupujemy, z allegro jak i innych zakupów internetowych można odesłać w ciągu 2 tygodni więc jak coś będzie nie tak to można zwrócić.

Ta wymiana nadkola w CHR jest troche martwiąca bo nadkole nie powinno tak sobie "odpaść" u mnie ewidentnie niektóre elementy mocujące nie były dobrze zamontowane bo otwory w starym nadkolu były niezerwane a te plastikowe kołki mocujące były na miejscu po tym jak nadkole odpadło więc nadkole nie było zamontowane prawidłowo.
Oczywiście dla ASO to nie jest naprawa gwarancyjna jak nadkole odpadnie ale widząc ile osób ma z tym problem jest to jakiś problem z kontrolą  jakości w tej Tureckiej fabryce toyoty

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Grudnia 2018, 12:40:31 »
Nadkola same nie odpadają w nowym aucie. 100% wina użytkownika.

Remek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Grudnia 2018, 13:33:07 »
Nadkola same nie odpadają w nowym aucie. 100% wina użytkownika.
Nie zgadzam się, że to wina wyłącznie użytkownika, u mnie nadkole było zerwane na śruby mocujące były wciąż w samochodzie a te otwory w nadkolu nie były zerwane więc jak niby ma odpaść nadkole jak ani śruba mocująca ani otwór w nadkolu nie jest zerwany?

https://archiwum.allegro.pl/oferta/nadkole-prawy-tyl-toyota-chr-c-hr-i7328442902.html

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Grudnia 2018, 15:26:18 »
A u mnie w Aurisie mechanik wymieniajac olej powyrywal spinki laczace nadkole, oslone silnika i zderzak bo byl moze zbyt tepy zeby spinki porozpinac zamiast wyrywac i zostawil tak rozlaczone elementy. Efekt? Nieprzypiete z przodu nadkole przy wiekszych predkosciach pod wplywem pedu powietrza dociskane bylo do opony co spowodowalo stopienie nadkola i powstanie wielkiej dziury. Jako bonus w krotkim czasie opona zaczela gubic bieznik. A wszystko przez brak jednej spinki.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Stycznia 2019, 14:33:41 »
Nie wiem jak można kupić złe nadkole do samochodu

No jeśli kupujemy z demontażu to tak. Ja miałem na myśli nowe zamienniki.

« Ostatnia zmiana: 01 Stycznia 2019, 14:45:51 wysłana przez Gracol »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl