Autor Wątek: piasta tył  (Przeczytany 2086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
piasta tył
« dnia: 30 Grudnia 2018, 22:27:06 »
Mam pytanie czy piasta tył jest rozbieralna znowu błąd ABS czy cała piastę kupić.Najprawdopodobniej kronka ABS. Jaką piastę kupić firmy jak co FAG,SKF czy coś innego.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: piasta tył
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Grudnia 2018, 22:36:56 »
Zdiagnozuj czy to na pewno to.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Grudnia 2018, 10:21:41 »
Już diagnozowałem wyszedł błąd jakieś 2 tygodnie temu czujnik pretorskości koła tył prawa strona. Zawiozłem do mechanika kontrolka w trakcie jazdy zgasła mechanik sprawdził napięcie jest na kablu stwierdził ze pierścień ABS się rozsypuje.Wczoraj zdarzyło mi się 5 razy zaświeciło i zgasło po jakim czasie.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Grudnia 2018, 15:29:45 »
Sprawdź dokładnie wtyczki i połączenia. U mnie po wymianie piasty nadal wywalało błąd, bo nie łączyła któraś z wtyczek od jednego koła.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Grudnia 2018, 16:36:22 »
No dokładnie, u mnie było to samo, opisywałem na forum. Pomiędzy czujką a pompą są 3 wtyczki, sprawdź czy któraś się nie poluzowała. Zawsze jest jakaś nadzieja. Nie przeczę że to pierścień.

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Stycznia 2019, 21:20:07 »
No dokładnie, u mnie było to samo, opisywałem na forum. Pomiędzy czujką a pompą są 3 wtyczki, sprawdź czy któraś się nie poluzowała. Zawsze jest jakaś nadzieja. Nie przeczę że to pierścień.
Potwierdzam w Yarku mi od razu piastę zdiagnozowali , fura służbowa to lisingodawca bez problemu się zgodził , ale po tygodniu wskoczył znów błąd tego samego kola , panowie mieli lekko nie ciekawa minę suma sumarum przetarty kabel od czujnika  .

ciekawe jak sie rozliczyli z zarzadzajacym flota 

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Stycznia 2019, 09:17:26 »
mechanik sprawdził napięcie jest na kablu stwierdził ze pierścień ABS się rozsypuje
Zmień mechanika.
Jak pierścień się "rozsypie" to piasta staje w miejscu.
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Stycznia 2019, 10:55:11 »
Czujnik abs głupieje bo nie morze odczytać impulsu koła po chwili świeci kontrolka po chwili gaśnie . Jak jest poprowadzona instalacja abs koła tył prawa i gdzie znajdują się kostki.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Stycznia 2019, 12:06:46 »
W Aurisie I kilka razy wyskakiwał mi błąd ABS, przy jeździe po "błocie pośniegowym" Mechanik diagnozował konieczność wymiany piasty. Wziąłem Auriskę na podnośnik kolumnowy, sprawdziłem przewody do ABS i "zasmarowałem" szczeliny na wtyczkach. Od dwóch ABS lat nie pokazuje błędów.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Stycznia 2019, 12:29:57 »
Pierwsza wtyczka jest na piascie. Druga po prawej stronie oparcia pasażera z prawej strony z tyłu. Dalej nie sprawdzałem ale w domu mam schemat to mogę podesłać. Daj mail na pw

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl