Autor Wątek: E12 problem z radiem (brak dźwięku)  (Przeczytany 1827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gonz01

• Początkujący
E12 problem z radiem (brak dźwięku)
« dnia: 17 Stycznia 2019, 13:56:08 »
Od jakiegoś czasu mam problem z fabrycznym radiem. Radio działa, wszystkie przyciski, wyświetlacz, szukanie stacji itp.. Niestety nie ma dźwięku. Stało się to z dnia na dzień. Nagle przestało grać. Raz na kilka dni (zupełnie przypadkowo, bez żadnego konkretnego powodu) po włączeniu radia, bardzo cicho słychać dźwięk z jednego głośnika. Regulacja głośności nie przynosi żadnych efektów. Jeszcze jedna ciekawa rzecz - jak dłużej przytrzyma się przycisk do szukania stacji to słychać piknięcie.. i to działa. Brak jest dźwięku z radia i płyty ale piknięcie przy szukaniu stacji słychać. Wydaje mi się, że to też idzie z głośników. Nie ma osobnego głośniczka na ten dźwięk. Ktoś coś takiego przerabiał?  :o

Offline Shizo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: E12 problem z radiem (brak dźwięku)
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2019, 14:49:49 »
To pikniecie pochodzi z radia jak chcesz zakodowac stacje. Prawdopodobnie radio uszkodzone. Jaki to model? Z cd czy kasecie? Przed Cy po lifcie? Z jakiego rejonu polski jesteś?

Offline ewemarkam

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: E12 problem z radiem (brak dźwięku)
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Stycznia 2019, 13:15:12 »
Miałem tak samo. Jak przelutowałem płytkę z nadzieją że są zimne luty, to już Usie nie włączyło. Wymieniłem radio na chińczyka 2 din z kamerą cofania. Używane radio to kosz ok 130-170 pln (takie jakie miałem) a chińczyk z BT ekran 7" 140 z wysyłką. Jest trochę rzeźby z ramką bo nie pasują do chińskich radii ale wszystko się da.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl