Autor Wątek: Migające tylne światła w Prius II  (Przeczytany 2495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawi

• Toyot Leżący
  • *
Migające tylne światła w Prius II
« dnia: 19 Stycznia 2019, 21:14:31 »
Witam od pewnego czasu mam problem z migającymi tylnymi zarówkami tylnich swiateł.Z uwagi na powyższe przepalają się co 2 tygodnie. Ostatnio kupiłem ledy i po 2 tygodniach zaczynają już migać. Juz parę razy zatrzymywala mnie policja z uwagi na te miganie lub brak świateł z uwagi na przepalenie się tylnych żarówek. Czy przyczyną może być zły styk w kostce, spadki napięcia, jakieś zwarcie. Sprawa mocno uciążliwa, nie mówiąc o kosztach. Moze ktoś coś? Dzięki z góry za pomoc

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Migające tylne światła w Prius II
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2019, 21:17:37 »
A zwykłe żarówki też migają?  To ze ledy migają to norma, chyba że kupisz jakieś lepsze to wytrzymają dłużej.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline pawi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Stycznia 2019, 08:55:08 »
A zwykłe żarówki też migają?
trudno powiedzieć auto kupiłem juz z ledami i ledy dalej wymieniałem. Czyli rozumiem ledy będą przygasały i migały?

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Stycznia 2019, 12:23:05 »
Witam od pewnego czasu mam problem z migającymi tylnymi zarówkami tylnich swiateł.Z uwagi na powyższe przepalają się co 2 tygodnie. Ostatnio kupiłem ledy i po 2 tygodniach zaczynają już migać. Juz parę razy zatrzymywala mnie policja z uwagi na te miganie lub brak świateł z uwagi na przepalenie się tylnych żarówek. Czy przyczyną może być zły styk w kostce, spadki napięcia, jakieś zwarcie. Sprawa mocno uciążliwa, nie mówiąc o kosztach. Moze ktoś coś? Dzięki z góry za pomoc
Pawi dodaj do profilu jakim priusem jeździsz a na pewno łatwiej znajdziesz pomoc ,światła  tylne to chodzi zapewne o pozycyjne ?,wsadziłem ledy czerwone na minutkę i doszedłem do wniosku że w PII nie ma to sensu wróciłem do ori w PII jest czerwony klosz w który wchodzi żarówka .
druga sprawa zwykła żarówka grzeje klosz co obecnie ma znaczenie bo rozpuszcza lód i odparowuje wilgoć ,jesteśmy po prostu widoczni.
Prius 3 XW30 liftback.

Offline pawi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Stycznia 2019, 16:10:27 »
Profil zmieniony dzięki, nie zwróciłem na to uwagi. Tak chodzi o tylne pozycje. Czyli wymienić na zwykłe żarówki W21-5W? Co to znaczy, ze przeszedłeś na ori?

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Stycznia 2019, 17:28:06 »
Czyli wymienić na zwykłe żarówki W21-5W? Co to znaczy, ze przeszedłeś na ori?
dokładnie zmieniłem a właściwie wróciłem do tego co zaleca producent W5W całoszklane czy z zakończeniem klinowym różnie się je nazywa.
Prius 3 XW30 liftback.

Offline pawi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Stycznia 2019, 17:40:55 »
W5W?, a nie W21-5W?

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Stycznia 2019, 13:34:03 »