Autor Wątek: Konserwacja  (Przeczytany 18560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Konserwacja
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Marca 2020, 14:42:36 »
Ile taka przyjemność?
W 500 EU się zmieścisz ;D
Obi

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Maja 2022, 11:19:25 »
Zdjęcia ładne - tak po mojemu  :good:

Za to reszta już nie bardzo. Mając auto na podnośniku nie zdjąć zawieszenia, zbiornika i wydechu ? Trochę żart i to niskich lotów.

Zapodkładowane jest wszystko, jak leci, pomijam ile niepotrzebnego oklejania przewodów, itp - ten czas można było przeznaczyć na zdjęcie całości do gołej blachy, a efekt byłby lepszy.

Piaskowanie na mokro jest fajne, bo się tak bardzo nie pyli, ale od razu po nim już się robi nalot na oczyszczonej powierzchni, także ja bym tu szedł trochę inną drogą od samego początku :)

Ghost - tak wygląda co drugie dziesięcioletnie auto, tylko ludzie wypierają to ze świadomości.

Jaka masz pewność, że właściciel auta ze względu na dodatkowy koszt nie wybrał tej opcji? Demontaż zawiesenia i innych komponentów znacząco podnosi koszt konserwacji. Klient wybrał opcje beż demontażu i taka została wykonana-proste.

Offline Nitek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #32 dnia: 01 Czerwca 2022, 17:48:06 »
Odgrzeję trochę temat, jako, że moja niebieska strzała niedawno przeszła kurację konserwacyjno - wyciszającą u Marcina.
W moim odczuciu podszedł do tematu z rozmachem , sam wcześniej w tym wątku postawił sobie wysoko poprzeczkę.
Podwozie zrobione na szaro, żeby łatwo było wyłapać ewentualne uszkodzenia.
Wyciszenie jest odczuwalne - głównie spadł pozom hałasu od opon (również mlaskanie na mokrej nawierzchni).

Podaj proszę gdzie szukać firmy pana Marcina. Na FB nie podaje lokalizacji ani kontaktu.
Jak możesz to podeślij na priv kontakt telefoniczny

Offline rm_125

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius +
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Lipca 2024, 09:28:40 »
Hej
 Nie chcę zakładać nowego tematu odnośnie konserwacji.

Zdecydowałem się na produkty firmy Noxudol UM 1600 (do tej pory w starym aucie używałem dinitrol i w sumie się sprawdziło)

Teraz chce na przednie nadkola użyć NOXUDOL 3100 w celu wycieszenia i pytanie robić tylko na przednie czy też na tył i bagażnik.

Czy wystarczy 5 puszek na podwozie i 2 na przednie nadkola?
W profile użyję środków firmy ARDROX AV25 -30 środek lotniczy wiec w Toyocie powinien się dobrze sprawdzić.

Więcej chemii nie zamierzam stosować bo auto z Włoch i wygląda na zdrowe, wiadomo ordzewiacz będze w razue W

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl