Autor Wątek: Corolla e12 - fotel z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego  (Przeczytany 2447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline decoy

• Prawie Toyot
Cześć.
Mam Corollę e12 z 2002 (3d hatchback) - pierwsze wydanie tego modelu.
Brakuje mi w niej 2 rzeczy - regulacji kolumny kierownicy przód / tył oraz regulacji podparcia odcinka lędźwiowego. To pierwsze to pewnie niewykonalne, ale jeśli chodzi o fotel to zdaje się, że kolejne edycje tego modelu regulację podparcia już miały.
Pytanie, czy jest możliwość wymiany fotela na taki z podparciem, czy jest to technicznie możliwe.
Szukałem na aukcjach takich foteli, ale albo takich nie ma, albo nikt o tym nie pisze w opisach.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź.

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1.4 d4d
Odp: Corolla e12 - fotel z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lutego 2019, 12:02:50 »
Specjalnie zajrzałem do swojej, mam od paru miesięcy rok 2004 ale po lifcie, wersja SOL i nie mam regulacji podparcia lędźwiowego. W sumie to nawet nie zwróciłem uwagi bo fotel korowcy jest jak dla mnie wygodny, jak by nie był ustawiony to wsiadam i jadę, nie muszę kręcić (tu akurat wajchą machać), ustawiać jak w poprzednim Nissanie, gdy np. wsiadałem po żonie.

Offline decoy

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2019, 19:57:07 »
Dzięki za komentarz.
Jak dla mnie, mimo wszystko brak podparcia w przypadku dłuższej trasy doskwiera.
Mam wrażenie, że będąc kiedyś u mechanika widziałem bliźniaczą Corollę z 2004, która miała regulację podparcia. To był zdaje się mój model po liftingu. Może tego typu gadżet był dostępny w wyższych wersjach wyposażeniowych. Nawet dzisiaj zdarza się, że wiele podstawowych modeli różnych marek takiego podparcia nie ma. Ale w wyższych wersjach już jest.

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2019, 20:30:51 »
Takiej opcji nie było w E12
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline Jakub Gutowski

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2019, 15:10:38 »
Przekładałem do swojej e12 fotele z najwyższej wersji wyposażenia, czyli grzane skóry i niestety w e12 po prostu nie było regulacji odcinka lędźwiowego.

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl