Autor Wątek: Skrzynia biegów mmt auris 2007 olej i koszty  (Przeczytany 3772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaGiku

• Toyot Leżący
  • *
Skrzynia biegów mmt auris 2007 olej i koszty
« dnia: 12 Lutego 2019, 18:06:04 »
Witam wszystkich forumowiczów, wiem, że wątki wymiany oleju były wielokrotnie powielane, jednakże chciałem się upewnić, czy dobrze zrozumiałem z tego co już doczytałem, a mianowicie chodzi mi o rodzaj oleju w skrzyni mmt. Czy jest to 75W ? I czy jest to 2,5 L? Czy przy okazazji oleju należy wymienić od razu jakieś uszczelki korka czy czegoś? Właśnie jestem po zakupie Auriski i jak tylko będę mógł jechać to od razu jadę na wymianę zbiornika. Przy okazji chciałem wymienić olej w skrzyni bo ma najechane 145tys no i już 12lat. Przy okazji czy da radę jakoś wgrać nowsze mapy do oryginalnej navi? (Np takie z chomikuj) czy raczej dać sobie spokój? Za nowe dopasowane do mojej w Toyocie wołają 120? - to za drugie tyle można mieć fajne radio z androidem i wgrać sobie jakie dusza pragnie. Co poradzicie? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Skrzynia biegów mmt auris 2007 olej i koszty
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2019, 23:36:31 »
Następnym razem jak zakładasz wątek to nie pytaj w nim przy okazji o coś z zupełnie innej beczki to nikt ci nie odpowie ani na jedno ani na drugie.

P.S. skoro masz dostęp do chomika to tam jest instrukcja co trzeba zrobić, ale powiem ci szczerze, że szkoda zachodu i te mapy i tak są do pupy. Używaj telefonu i jakieś aplikacji a czas który zaoszczędziłeś dzięki mojej poradzie z forum przeznacz na zdrowaśki o bezpieczne drogi w Polsce.  :grin:

O oleju w skrzyni tak jak inni nic ci nie powiem bo nie mój temat.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2019, 10:57:13 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2019, 12:52:26 »
wystarczy poszukać instrukcji w necie <kawusia> mi to zajęło 5 minut
olej ma być 75W  2,4 litra ale i tak wlewa się aż zacznie się przelewać  przelewem
https://www.man4car.com/580/1452014954/Toyota-Auris-I-1-instrukcja-obslugi
podkładki pod korki powinny być nowe kilka złotych  w aso

Offline MaGiku

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Marca 2019, 08:58:43 »
Dzięki koledzy za podpowiedź. browar320iii dzięki za tą instrukcję, ale ciągle mnie nurtuje, jeżeli mam przekładnie typu mmt to traktować ją jako manuala czy automat? Bo w tej instrukcji jest znów napisane, że do skrzyni automatycznej co inne....

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Marca 2019, 13:58:19 »

Offline MaGiku

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Marca 2019, 19:38:21 »
 Dzięki ale to akurat czytałem przed zakupem...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl