Autor Wątek: Kamera cofania wyłącza się na chwilę  (Przeczytany 21216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kamera cofania wyłącza się na chwilę
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Maja 2019, 17:24:13 »

Czy jest ktoś, kto ma TT2 z nawigacją i nie ma problemu z wyłączającą się kamerą? Jeżeli tak, to proszę o sprawdzenie metodą opisaną w poście z 27 marca. Prośba też o podanie nr wersji softu.

Ja mam z navi i tez mi kamera się wyłącza... Za każdym razem praktycznie. Przyzwyczaiłem sie do tego tttm - jeśli chodzi o multimedia to toyota 100 lat za konkurencja - navi zbędny wydatek przy tak siermiężnym systemie.
wilkq

Offline Krzysztof CH-R

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #31 dnia: 01 Czerwca 2019, 18:52:52 »
Witaj u mnie jest tak samo ale tylko wtedy gdy po starcie np z garażu puzniej jest ok . Mam pytanie czy twój CH-R PODCZAS OSTRZEJSZEJ JAZDY przez jakąś chwilę zostaje na wysokich obrotach po puszczeniu nogi z pedału gazu,byłem z tym w aso ale powiedzieli mi że to normalne ,nie chce mi się wierzyć bo wcześniej tego nie było a kończy mi się gwarancja i nie wiem jak mam ich podejść był bym wdzięcznu za odpowiedz

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Czerwca 2019, 21:40:23 »
Mam pytanie czy twój CH-R PODCZAS OSTRZEJSZEJ JAZDY przez jakąś chwilę zostaje na wysokich obrotach po puszczeniu nogi z pedału gazu
mi sie wydaje ze zawsze gasnie silnik bo zawsze po miescie wyjezdzam pierwszy z swiateł i potem pusczam gaz i znow gazuje do połowy i znów noga z gazu ..
Co do autostrady moze inaczej sie zachowuje jesli puscimy gaz nie wiem nie koncentruje sie na tym !

Offline szmyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Czerwca 2019, 08:38:14 »
Jeżeli puszczam całkiem nogę z gazu, to silnik raczej całkiem się wyłącza, albo przynajmniej spada na niższe obroty. Często w ten sposób reguluję głośność i wysokość obrotów, tj. najpierw rozpędzam się do pożądanej prędkości na wysokich obrotach, następnie na ułamek sekundy popuszczam gaz, obroty się zmniejszają, a ja jadę dalej z tą samą prędkością, ale jest już wtedy znacznie ciszej.

Napisz może coś więcej, kiedy występuje ten problem - w mieście czy na autostradzie, przy jakiej prędkości, jak długo jedziesz na wysokich obrotach, jak długo C-HR pozostaje na wysokich obrotach po puszczeniu nogi z gazu.

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Czerwca 2019, 00:49:26 »
Pochwalcie się obrazem z kamer cofania w swoich CHR-kach.Mój się zmienia co jakiś czas. Kamerka jest niezbyt mocno umocowana. Pojawia mi się coraz większe przyciemnienie górnych rogów. 
CH-R z bateryjką-wściekła biel. Teraz Corolla Cross.

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Czerwca 2019, 09:36:03 »
Pochwalcie się obrazem z kamer cofania w swoich CHR-kach.Mój się zmienia co jakiś czas. Kamerka jest niezbyt mocno umocowana. Pojawia mi się coraz większe przyciemnienie górnych rogów.

Ja nie mam takiego problemu - auto z 11.2017r. wersja TT2 z nawigacja i JBL. Kamerka dziala dobrze, aczkolwiek w porównaniu do KIA Sportage denerwuje mnie praktycznosc zestawu - w KIA przy zalaczeniu wstecznego wycisza sie radio/muzyka, w Toyocie nie (trzeba "recznie" naciskajac Mode na kierownicy wylaczyc - z pseudo tabletowej konsoli sie nie da).
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Czerwca 2019, 19:17:52 »
Gdyby ktoś znalazł czas i chęci to poproszę o zdjęcie obrazu z kamery podczas cofania. Z góry dziękuję.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Czerwca 2019, 14:00:58 »

Ja nie mam takiego problemu - auto z 11.2017r. wersja TT2 z nawigacja i JBL. Kamerka dziala dobrze, aczkolwiek w porównaniu do KIA Sportage denerwuje mnie praktycznosc zestawu - w KIA przy zalaczeniu wstecznego wycisza sie radio/muzyka, w Toyocie nie (trzeba "recznie" naciskajac Mode na kierownicy wylaczyc - z pseudo tabletowej konsoli sie nie da).
Da się,przycisk włączania/wyłączania

Offline szmyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Czerwca 2019, 17:49:08 »
Gdyby ktoś znalazł czas i chęci to poproszę o zdjęcie obrazu z kamery podczas cofania. Z góry dziękuję.

Offline szmyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Czerwca 2019, 00:12:00 »

Jeszcze raz z innego serwera, bo w poprzednim poście wyczerpał się chyba limit otwarcia obrazka.

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Czerwca 2019, 14:30:56 »
Bardzo dziękuję. Zdjęcie niezwykle pomocne. Wydawało mi się ,że tego w górnych rogach nie było a żona czasami naciska na kamerkę przy otwieraniu bagażnika. Już jestem spokojny i jeszcze raz dziękuję. :good:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Czerwca 2019, 13:48:07 »
Panowie! Powiem tak! Jednak problem z kamerką cofanie jest spowodowany modułem nawigacji  :wallbash:
A więc jak śledzicie temat to wiecie że poprzednio pisałem że "mam nawigację i nie mam problemu z kamerką"
ale teraz okazało się że nawi "umarła" i serwis wymienił na gwarancji  :good: na model z najnowszą aktualizacją i nowymi mapami + darmowa aktualizacja na 3 latka <taniec> ale zaczął się problem z objawami w tym wątku opisanymi   :wallbash:
Swoją drogą w nowym module doszła opcja wyszukiwania punktów POI za pomocą TOM TOM (w starej było tylko Google)
Doszło też wyświetlanie zdjęcia z listy kontaktów telefonu jeśli ten "kontakt" do ciebie dzwoni  :good: ale nie mam możliwości odinstalowania lub wyłączenia dziadostwa zwanego Coyote  :czerwona:
Po każdym rozruchu Coyote się uruchamia i jako że jest już po darmowym okresie to wywala na cały ekran komunikat żeby wejść na stronę www.  :czerwona:
Poradźcie co z tym zrobić bo to mnie bardziej wpienia niż jednorazowy problem z kamerką!!!

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Czerwca 2019, 18:35:03 »
To można wyłączyć gdzieś w ustawieniach autostartu aplikacji o ile pamiętam.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Czerwca 2019, 11:45:20 »
To można wyłączyć gdzieś w ustawieniach autostartu aplikacji o ile pamiętam.

Wszystko fajnie, ale nijak nie mogę znaleźć takiej funkcji, odpowiedzialniej za autostart  :wallbash:
Pomocy  :hug:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Lipca 2019, 11:10:09 »
Witam
Jeśli chodzi o problem z aplikacją Coyote to udało się rozwiązać  :good:
Nie miałem dostępu do autostartu aplikacji bo po wymianie nawi toyota online widziała jeszcze stary moduł <zalamka> Usunięcie starego i zalogowanie nowej nawi sprawę rozwiązało  :good:
A co mnie totalnie zaskoczyło to problem z kamerką znikł  :hug: teraz działa dobrze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl