Autor Wątek: Zabezpieczenie gniazda zasilającego  (Przeczytany 1044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piterko53

• Prawie Toyot
Zabezpieczenie gniazda zasilającego
« dnia: 18 Lutego 2019, 18:19:49 »
Witam kolegów.W mojej Corolli E15 1,6  132KM 2017r,brak napięcia w gnieździe przednim(w tylnym jest),do ładowarki np.Auto mam tydzień czasu,proszę o pomoc przy wskazaniu gdzie szukać bezpiecznika od tego gniazda.Po prostu nie wiem,czy mam ciągnąć na siłę osłonę konsoli pod kierownicą,aby się dostać do bezpieczników.Nie chcę czegoś urwać.Pozdrawiam.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Zabezpieczenie gniazda zasilającego
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2019, 20:39:30 »
W poprzedniku, czyli E12 bezpiecznik był na przewodzie zasilającym gniazda, jakieś 5 cm od samego gniazda. Wyjmij gniazdo i zobacz czy tu jest tak samo. Na płytce bezpieczników zapalniczka była zespolona z radiem, zegarem i elektrycznymi lusterkami, więc w e15 może być podobnie i jeśli sama zapalniczka nie działa to szukaj tam gdzie napisałem powyżej
E18_Prestige_MultidriveS

Offline piterko53

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2019, 21:38:51 »
Dzięki za podpowiedź.Na klapce,osłonie gniazda,info o maksymalnej mocy-120 W.Więc przypuszczam,że na prąd rzędu 10A potrzebne jest oddzielne zabezpieczenie.Poprzedni właściciel musiał podłączyć urządzenie o wyższej mocy i bezpiecznik padł.Moja główna obawa to sposób otwarcia osłony pod kierownicą,po prostu nie wiem jak do tego "mechanicznie" się zabrać.Tam są bezpieczniki-tak przypuszczam.Jestem elektronikiem,same pomiary to nie problem.

Offline piterko53

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lutego 2019, 22:20:04 »
Temat do zamknięcia.Wizyta w serwisie Toyoty,wymienili bezpiecznik.Dalej nie wiem gdzie się on znajduje,Koszt z robocizną 30 zł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl